Devizahitelesek tüntetnek, egyetértetek velük?
senkinek nem volt kötelező devizahitelt felvenni, de ha valaki megtette, akkor megilleti a jogszerű és a szakszerű szerződési feltételek, illetve ha ebben kárt szenved, akkor a jogorvoslat
ha tényleg érvénytelenek a szerződések, akkor nem szabad szőnyeg alá söpörni a dolgot
"De milyen dolog már az, hogy a többszörösét kell visszafizetni? Mi ez, ha nem uzsora?"
Hogy hogy milyen dolog? A szerződésük is tartalmazza, hogy a deviza változás miatt nőhet/csökkenhet a visszafizetendő összeg! Azt hogy ezt nem vették figyelembe az emberek, az nem a bank hibája. Én is mondtam a szomszédnak annak idején, hogy mi lesz ha emelkedik a törlesztő? És mi volt erre a válasz? Úgysem fog. Most szívnak. Ennyit erről. Sok pénzügyi analfabéta ember, aki még ATM-ből sem tud pénzt levenni, belement a hitelbe, nem sajnálom őket.
Az a baj ezzel hogy annyit mondogatják de még senki nem tudta bizonyítani. Onnantól meg ez csak levegőbe köpködés.
a bankok az emberiség kizsákmányolói. csak úgy lenne értelme, ha soha többet senki nem venne fel semmilyen hitelt. sajnos ez csak utópia.
egyébként meg, nem értek egyet. ne emeljék duplájára, meg 2,5-szeresére a visszafizetendő hitelt. ennél már csak a diákhitel g@&ibb dolog. pfejj!
Szerintem az lenne a legjobb, ha valamelyest könnyítenénk rajtuk (de nem kell levenni róluk minden terhet), aztán meg csinálna a kormány valami oktatófilmet a devizahitel veszélyeiről, amit nyomatnának a TV-ben mondjuk 1 hónapig és ennyi. Aki ezután is devizahitelre adja a fejét, az már az ő baja legyen.
Szerintem ez lenne a legjobb kompromisszum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!