A baloldal miért ellenzi a három csapás törvényt?
Jellemző ,szokás szerint a bűnözőket, potenciális bűnelkövetőket védik , ehhez értenek.
A háromcsapás törvény azon ritka Fideszes törvények közé tartozik amelynek volt értelme és igenis hasznos.
Hasonló törvényt használnak az Egyesült Államokban ,ők pedig szakértőek az ilyen dolgokban , sok a tapasztalatuk.
A bűnözőkkel nem kell kesztyűs kézzel bánni ,nem kell őket babusgatni.
Nem vagyok Fideszes szavazó és nem értem, hogy ez hogy jön ide. Amikor arról beszéltem, hogy az egyik válaszoló úgy érzi valami kő gazdag országban él, akinek a legnagyobb baja az, hogy a börtöntöltelékeket hogyan oktassa. Amikor pont ez az, hogy a tisztességes polgároknak nem tud normális oktatást biztosítani az állam.
Nem érzem úgy, hogy egy kőgazdag országban élünk, de egy szakma kitanulása, vagy egy érettségi letételének biztosítása olyan hihetetlen költségekkel járna és kevesebb eséllyel jutnának a börtönbe vissza, ha értenek valamihez ami társadalom számára is hasznos.
Nem hinném, hogy a legtöbb rab az érettségitől a habilitációig szeretne eljutni a börtönbe. Jó is lenne, ha ennyire szeretnének tanulni az emberek...
Sőt bizots vagyok benne, hogy olcsóbb lenne, mint pár "önfenntartó" börtönt építeni, mivel Magyarország elég sűrűn lakott terület, elkerülhetetlen az is, hogy a helyieket rádumáljuk, miért épp hozzájuk kell egy börtönt építeni, illetve ezeknek a lyukaknak a megnövelt létszámú őrzése, illetve a többnyire képzetlen rabok dolgoztatása és őrzése. Vagy nem ez az össznépi társadalmi óhaj?
Nem kell a költségek miatt verrnyálkolni, ahogy egyesek tették a felsőoktatásnál is. Elvégre a kormány szerint tűrhetetlen, hogy a költségvetés majd 2%-át költjük felsőoktatásra (ami így is az OECD átlag alatt van), a harmadát le is csippentette belőle, de törekszik arra, hogy csak a feléből is eldöcögjön... A börtönök fenntartása se egy hatalmas tétel, nagyságrendekkel nagyobb pénzeket cseszünk el, kevésbé szükséges, vagy épp fölösleges netalántán káros dolgokra. Van amelyik csak szimplán rosszul és a lehető legkevésbé hatékonyan működik a kormány miatt.
Á nincs igazad. Az össznépi sóhaj az lenne, hogy az emberek adója ne arra mennyen, hogy egy ember aki mondjuk megerőszakolt és megölt egy embert például ne a mi fizetésünkből tömje a hasát, amikor valakinek a gyereke halott miatta.
Te is írtad, szóval elkönyveltem, hogy egyetértesz velem, a törvénytisztelő polgárokat se oktatják ingyenesen sokszor, akkor miért is kellene egy társadalmi normákat nem tisztelőt pedig igen.
Az önfenntartó börtön nagyon is jó megoldás lenne. Így nem az adófizetők pénzén döglenének ingyen a társadalomba nemillő egyének. Helyette kitermelhetnék maguk a saját eltartásukat, így lehetne azt a pénzt ami megjegyzem nagy pénz, mert az egészségügyet építik le a hozzád hasonlók például a bűnözök javára ahogy te szeretnéd, egy börtönlakónak a napi fenntartása majdhogynem a duplája, mint egy kórházban fekvő tisztességes beteg emberé. Szóval mivel sok pénz megy itt el, az maradhatna a költségvetésben, például az olyan emberek felsőoktatására, akik betartják a törvényt.
Értem, és elárulod nekem,hogy melyik az tömegesen végezendő munka, amivel a többnyire szakképzetlen és igencsak motiválatlan munkaerő, megtermeli az őrzésük, az új épületek építési költségét, illetve a rabok életben tartásához, nomeg a munkavégzéshez szükséges eszközöket mint, élelmiszert, megfelelő ruházatot és felszerelését,finanszírozni tudják, vagy akárcsak felsorolt három nagyobb kategória közül az egyikre elő tudják teremteni a rávalót?
Vagy csak egy unalomig ismételt politikai lózunghoz volt szerencsém?
Valamint mintha már mondtam volna, hogy nagyjából minden ezredik rab vesz részt valamilyen levelezőn is letehető felsőoktatási képzésen, amik speciel az olcsóbbak közül valók, (egy orvosi mégse mehet le levelezőn). Másrészt az érettségi megszerzése illetve egy szakma kitanulása ( meg az I. Orbán-kormány szerint, a második ellenében, az első diploma is) mindenkinek ingyenes, még a raboknak is.
Nem ez teszi taccsa a felsőoktatást, vagy az egészségügyet, a probléma gyökerét keresd máshol, ha lehet...
Igen az érettségi utáni OKJ-s szakmák. De én a félőoktatásról beszéltem, az most a II. Viktor uralma alatt ha emlékszel, - mint te is írtad - igencsak megvagdosták. Nem az érettségiről és szakmunkások oktatásáról beszéltem eddig sem.
Igen van rá kidolgozott program, mivel önfenntartó lehet egy börtön. Alapvetően a Jobbik találta ki kerestesd az ő házuk táján a hivatalos programot, elgondolást. Nem is azt mondtam, hogy majd ők termelik ki maguknak a kaját meg ruhát varrnak, a selyemhernyó gubójából, hanem az ellátásukhoz szükséges tőkét teremlik ki valamilyen módon. Mint mondtam a Jobbiknak van rá kidolgozott programja, de hogy nem kezdem el most keresgélni az fix, bocsi. Mezőgazdaság beindítását is szorgalmazta a Jobbik, gyárak telepítését, lehet ilyen idényi munka is szóba jött volna, nem tudom nem emlékszem már több éve olvastam. Lényeg az, hogy nem légből kapott az ötlet.
Aki kicsit is olvasott a témában az tudja hogy a bűnözést a megelőzés szorítja vissza.
Aki meg kicsit is felemelte már a gyáva seggét a könyvei közül az tudja hogy a bűnözést a rendszeres, időközönkénti fenyítés szorítja vissza.
A baloldal meg általában a gyengék,betegek,birkatürelműek és apuci pénzén rózsaszín világban élők oldala. Balosok között nincsenek "harcoslelkűek". A baloldal növényevő, ha így jobban tetszik :)
" Értem, és elárulod nekem,hogy melyik az tömegesen végezendő munka, amivel a többnyire szakképzetlen és igencsak motiválatlan munkaerő, megtermeli az őrzésük, az új épületek építési költségét, illetve a rabok életben tartásához, nomeg a munkavégzéshez szükséges eszközöket mint, élelmiszert, megfelelő ruházatot és felszerelését,finanszírozni tudják, vagy akárcsak felsorolt három nagyobb kategória közül az egyikre elő tudják teremteni a rávalót? "
Kicsit félre vagy informálva. Az önfenntartó börtön nem azért önfenntartó mert képes fenntartani magát, hanem azért mert nem kap külső támogatást, hogy fenntartsa magát. Az, hogy indulási támogatás van, az meg emberség. Hidd el amikor korog a gyomrod, egyből lesz motiváció megkapálni a veteményt, hogy kinőjön a krumpli :)
Elég egyszerű motiválni a munkaerőt azzal hogy ha nem dolgozik akkor csak szigorúan az éhenhalás ellen kap valami hitvány ízű és minőségű élelmet. Ha dolgozik akkor kaphat több/jobb élelmet.
A mezőgazdasági tevékenységekre pedig egy két nap alatt betanítható.
A baloldal mag azért ellenzi a bűnösök büntetését mert ők is felelni fognak az elkövetett bűneikért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!