Hogyan küzdhetnék a rasszizmus és a kirekesztés ellen?
Mindenütt ezt tapasztalom.
Hogyan tehetnék ellene.
Minden tele van rasszizmussal is , mindenütt csak azt látni.
Gyakorlatilag sehogy nem küzdhetsz. Sajnálom, de ez az igazság. A kirekesztés ellen úgy lehetne küzdeni, ha az összes jogvédő civilbe öltözik kamera nélkül és szétnéz pl. Ózdon a megfelelő területeken. Ekkor megtanulja, kinek is kell a jogát megvédenie.
Hozzáteszem, szerintem az is ras.zizmus és diszkr1m1náció, ha az iskolában 10 c1gánygyerek megver egy magyar/nemc1gány gyereket (hiszen ez is c1gány-nemc1gány alapon történő hátrányos megkülönböztetés)
Egy kicsit keveredik itt két dolog. Egyrészt a rasszizmus az amikor egy embert azért gyűlölnek, mert egy adott rasszhoz tartozik. Akkor is, ha valaki esetleg alig találkozott velük egész életében.
Másrészt a c-típusú polgárokkal szembeni ellenérzés szerintem kicsit más, ugyanis nem a származásuk miatt rekesztik ki őket, hanem konkrét tapasztalatok alapján. Szóval ezt kellene tisztázni, hogy melyik ellen akarsz küzdeni, mert két külön dologról van szó.
"Mitől lenne különb kirekesztés terén bármelyik a másiknál?"
Hát mert mocskos rászistás magyarokat jó dolog kirekeszteni, zsidókat és cigányokat pedig rossz dolog.
"Teljesen mindegy az indok. Vélt vagy valós EGYÉNEK tulajdonságát kivetíteni más számodra ismeretlen emberekre rassz jegyeik alapján primitív, rasszista dolog."
Igen, és ez a primitív, rasszista dolog gyakran megmenti a vagyontárgyaidat, a testi vagy a lelki épségedet, de akár az életedet is, ha belőle kiindulva jó messzire elkerülöd azokat, akiktől a rasszizmus miatt tartasz.
De írták már előttem, hogy nyugodtan költözz be a cigánytelepre tetro, hiszen ott is ugyanolyan emberek élnek, mint bárhol máshol és nincs mitől tartanod, hiszen EGYÉNILEG nem is ismered az ottaniakat, hát akkor mégis miért tartanál tőlük? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!