Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért általánosítanak sokan?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért általánosítanak sokan? Illetve miért vallanak olyan nézeteket az emberek, hogy a férfinak "kell" kezdeményeznie?

Figyelt kérdés

A nemek általánosítása ugyanúgy sztereotipizálás, mint a rasszizmus. Senki nem tehet arról, hogy ennek vagy annak szüleik, és a legtöbb esetben az ilyen általánosítás indokolatlanul leegyszerűsíti a a tényeket, sok emberre nem igaz, stb.

A másik: az, hogy a férfinak kell kezdeményeznie, maradi felfogás, hiszen azért oszt egy bizonyos fajta feladatot az egyik nemre, mert az férfi. Persze ha azt mondanánk, hogy a nőnek kell főznie, takarítania, az rögtön felháborodást keltene, és jönnének a harcos feministák.

Ez nyíltan szexista viselkedés, és ha már ilyen érzékenyek vagyunk akár a verbális rasszizmusra, homofóbiára, akkor talán figyelnünk kéne a nemek közti valós egyenlőség elérésére is.

2013. márc. 7. 19:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%
nagyon egyszerű, ez egy előzetes szűrő, az a férfi, aki nem mer kezdeményezni nálam, annál azt szűröm le, hogy nem lesz a támaszom, a bizalmasom, mert ahhoz kell némi magabiztosság
2013. márc. 7. 19:04
 2/12 anonim ***** válasza:
Szia. Lécci magyarázd el nekem h mi a kérdésed mert nem értem. 2 nem között nincs egyenjoguság és szerintem nem is lesz. Egy kapcsolatot igen is a pasi kezdeményezze és a nő legalább tudjon fözni. Vagyis igy lenne normális. És ha 2 nem között egyenjoguság lenne akkor a nőknek pl épitkezésen kellene dolgozni a férfiaknak meg varrodában. Ebben én nemlátok nagy jövöt:D
2013. márc. 7. 19:06
 3/12 anonim ***** válasza:

Engem sosem érdekelt az általánosítás.Ha rám nem igaz akkor miért kéne izgatnia?

Hány olyan nő volt itt a gyakorin akik szerint az összes pasi szemét stb mégsem estem nekik.Azzal mit bizonyítanék?Semmit.Esetleg csak erősíteném a tévhitüket.Én a tapasztalataim alapján általánosítok.Ha valaki ezen felb*ssza magát és nekem esik akkor azt csak sajnálni tudom.De ha normális hangnemben próbál meg velem beszélni erről a témáról akkor talán fennáll a lehetősége annak hogy beismerem,tévedtem.De erre az itteni nők nem képesek hanem egyből neki esnek azoknak a férfiaknak akiknek rossz tapasztalataik voltak a nőkkel.Lehet hogy magukra ismertek?

Férfinak kell kezdeményezni,a nőknek pedig válogatni.Ha nem a férfi kezdeményez akkor elviszi a csajt egy másik férfi.Ahhoz képest ritka amikor csaj kezdeményez,bár a mai elkorcsosult világban egyre gyakoribb az hogy a lányok futnak a férfiak után

2013. márc. 7. 19:07
 4/12 anonim ***** válasza:

Nem véletlen alakult ez így ki. Mindkét fél főzhet, takaríthat, de azt ne várja egy férfi sem, hogy mindent megcsináljak helyette, csak azért mert kell és elvárja, de szívesen megcsinálnám.

Ugyanúgy valamiféle bátorítást adnia "kell" a nőknek, de ne kavarjuk össze a szerepeket. Hagyjuk meg a férfinak a vadászatot. Feministák ártottak a legtöbbet a nőknek és a családoknak, így a társadalomnak is.

Önellátásig rendben van, hogy ne függjön a férfitól, de ha már család van akkor azzal "kellene" foglalkozni. Több ép lelkű ember lenne ha foglalkoznának a gyerekkel.

Csak mert egyenlőek még vannak olyan szerepek amiket nem lehet elvárni a másiktól, ill. minden közös döntés. Ha egy férfi nem kezdeményez akkor azt jelenti, hogy nem kíváncsi rám.

2013. márc. 7. 19:11
 5/12 anonim ***** válasza:

A kettős mérce miatt ami itt uralkodik. Minden sz*rsz*rba egyenjogúság, ha rá mernél egyre is parancsolni azonnal elnyomó soviniszta vagy, de itt meg a fizetésben dívik a 200 éves szokások követése.

Kettős mérce!

2013. márc. 7. 19:13
 6/12 Hanariko ***** válasza:

Azért általánosítanak, mert buták. + egyszerűbb rákenni a másik nemre a saját maguk hibáját. (lásd: a nőknek csak a pénes, jóképű pasi kell... ezt szajkózzás azok, akik lusták változtatni a felfogásukon és a külsejükön)

Ez a kezdeményezős dolog pedig... lehet hogy maradi, de nyilván azért alakult így, mert a férfi az erősebbik nem, (anno) ő volt a család fenntartó (a mai gazdasági helyzetben erről már csak álmodni lehet) szóval ő hordta a nadrágot és akkor nyilván innen jön hogy egy randit is ő kezdeményezzen. Én személy szerint nem ítélem el, hogy egy nő kezdeményezzen (magam is nő vagyok) de jól esik, ha a pasi közeledik. (főleg ha elbizonytalanodok)

Sokan vannak még sztm az én véleményemen, meg persze sokan is ellene. Ebben sosem lesz 100%-os egyetértés. (mint ahogy semmi másban sem)

2013. márc. 7. 19:14
 7/12 ASOT ***** válasza:
Szóval az a problémád, hogy nem volt még barátnőd, illetve vagy nem is mertél eddig kezdeményezni és eddig még 1 nő sem kezdeményezett nálad?
2013. márc. 7. 19:15
 8/12 A kérdező kommentje:
Volt barátnőm, és nincs gyakorlati kifogásom a kezdeményezés ellen, csupán elméleti. De azért köszönöm, hogy megpróbálsz kérdéssel válaszolni a kérdésemre...
2013. márc. 7. 19:18
 9/12 ASOT ***** válasza:

Azért tettem fel kérdést a kérdésedre mert van amit jó tudni mielőtt az ember elkezd ódákat zengeni! Stimmt?

És egyébként miért foglalkozol ezzel ennyit? Ez köti most le a gondolataidat, vagy történt valami ami miatt ez az utóbbi időben ennyire kikivánkozik belőled?

2013. márc. 7. 19:20
 10/12 A kérdező kommentje:
Ez köti el a gondolataimat.
2013. márc. 7. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!