Mit gondoltok Ángyán Józsefről?
Szerintem egy becsületes , gerinccel rendelkező politikus ,ex Fideszes immár.
Azon kevés emberek közé tartozik akik merték kritizálni azt a hatalmat aminek ők maguk is a részesei.
Nem is csodálom , hogy kilépett.
Túl jó a Fideszhez.
Véleménye van, rossz pártkatona.
Ha a véleményem is érdekel, eleve marhaságnak tartom az országgyűlési képviselők párttagságát. A pártok beleszólása a parlament munkájába a szememben olyanok, mint a tiltott gazdasági társaságok, indokolatlanul torzítják csak a delegáltak eredeti funkcióját. Képviseljék azt a körzetet, amelyik megszavazta, a párt pedig csak kormányozzon. Sokkal jobban elkülönülnének a hatalmi ágak is.
Bár Ángyán pont listáról jutott be, tudom, ez nem változtat a fenti véleményemen.
Rendes becsületes ember.
A most elfogadott földtörvény miatt hoztad fel a nevét?
Orbán is és a Fidesz is jól átverte őt. Csak kitűzőnek kellett a Fidesz gomblyukába. Ő volt az akivel eladták, hogy a Fidesz a paraszti kisgazdaságokat támogatja. Ezt meg is ígérték Ángyánnak. Mikor pedig kormányra kerültek, ezzel szögesen ellentétes dolgot kezdtek el művelni. Állami földeken, magántulajdonú nagybirtokrendszert akarnak kialakítani.
(Azon lehet vitatkozni, hogy most a kisparaszti gazdaságok a jók e vagy a nagybirtokrendszer. De azon a tényen, hogy a Fidesz mást mond és mást cselekszik azon fölösleges.)
Nekem nem pozitív alak Ángyán.
Az rendben van, hogy ebben az egyetlen ügyben kritizálta a kormányt amiért az ellenkezőjét csinálta de:
- ez szerintem egy alap dolognak kellene lennie, nem pedig különlegesnek
- amikor még államtitkárként tehetett is volna valamit a dologért, akkor nem tett semmit, hanem cserben hagyva a hazáját felállt és mosta kezeit, megmaradt a hatástalan kritikáinál
- teljes mértékben közreműködött a magyar demokrácia lebontásában, és a fidesz éra kiszolgálásában
Az én szememben ugyanolyan fideszes bűnöző görény, akit majd idővel a fideszessége miatt letagadnak az utódai.
Bár nem értek vele egyet, tisztelem azért mert képes kiállni az igazáért, akár az őt delegáló párt ellenében is.
Gerinces ember, aki képes volt emiatt a posztjáról lemondani és a pártból is kilépett végül.
"Nem tudom, de elég ritka a Parlamentben az olyan ember, mint ő. :D"
Ritka bizony. Nehéz haza szerető politikust találni a parlamentben (a jobbikosok kivételével).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!