Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A 3 ezrelékes tranzakciós...

A 3 ezrelékes tranzakciós illeték azt jelenti, hogy 1000 forintos készpénzfelvételnél 3 forintot adózok,10000 forintnál 30-at és így tovább?

Figyelt kérdés
Az nem sok, akkor mire ez a nagy felháborodás?
2013. jún. 17. 17:28
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

megnézném amikor bánkártyával fizetsz a fagyiért a parkba a fagyi árusnál:D

vagy amikor például egy hegyi turistaházban fizetnél akarnál a kártyáddal...

de azt is megnézném, ahogy a parkolóórába nyomkodod a kártyádat xD

továbbá amikor pénzel fizetsz, nincs az a kellemetlenség, hogy pénzel kell fizetned, azért mert pénzel fizetsz (a kártyával ellentétben)

nem hiszem el, hogy van olyan ember aki szerint normális, hogy a te pénzedet - amiért megdolgoztál - ők használják, amikor meg vennéd ki meg még te fizetsz érte... beszarok, hogy nektek ez normális

2013. jún. 18. 10:17
 22/30 anonim ***** válasza:
0%

"Sarki boltban hogy veszel sört kártyával?"

Miért elképzelhetetlen, hogy a sarki boltban kártyával fizetek? Nem értem. Svédországban az autóbuszon már CSAK kártyával lehet fizetni, kp-val nem. Senki ne szórakozzon a sok apróval. Nem kell visszaadni, sokkal gyorsabb.

Csak a magyarok ilyen gyöpös agyúak, hogy a pénzt látni, érezni kell.

2013. jún. 18. 13:52
 23/30 anonim ***** válasza:
0%

"egy hegyi turistaházban fizetnél akarnál a kártyáddal"

Ha egy fapados repülőn lehet bankkártyával fizetni, akkor miért ne lehetne egy turistaházban. Ember, mobilhálózat már mindenhol van. Hol élsz te?

2013. jún. 18. 13:54
 24/30 anonim ***** válasza:

"parkolóórába nyomkodod a kártyádat"

A XIII. kerületben ilyen egy átlag parkoló autómat, hogy elfogadja a bankkártyát. Ebben mi a futurisztikus számodra?

Talán csak ki kéne menned az utcára nyitott szemmel!

2013. jún. 18. 13:56
 25/30 anonim ***** válasza:

Akkor igencsak tévedésben élsz. Vagyis lehet, hogy csak a te életkörülményeid, vagy ahol élsz, ahol vásárolsz, ahová jársz ilyen mint amilyennek leírtad, örülj neki.

De attól, hogy te ilyen helyen vagy ne várd el másoktól is ugyan ezt, és azt, hogy úgy gondolják mint te. Valakinek ezekre lehetősége sincs. Minthogy a 80 éves Marika néni se fog bánkártyával vásárolni, úgy a piacokon az árusok sem fognak neked ott állni terminállal a kezükben. A vidéki kisboltokba se fogsz bankkártyával fizetni, mert el se érik a bevételeik azt a minimumot, hogy a banknak megérje odaadni nekik egy terminált.

"Svédországban az autóbuszon már CSAK kártyával lehet fizetni, kp-val nem."

Elárulom neked, hogy nem túl gyakran utazom a svéd autóbuszokkal, szóval pont lesz*rom mi van rajtuk. Magyarokkal annál inkább járok. Nálunk borsodban örülünk, ha a busz eljut A pontból B pontra úgy, hogy a zsebemben megmaradnak az értékeim. Szóval helyszínektől eltérően mint látod mások az igények. Én mint látod például elviselném, hogy a 180 forintot sajnos nem fizethetem bánkártyával, ha cserébe lenne, lehetne közbiztonság.

A parkolóóra szintén. Életemben 2x jártam Budapesten, hidd el hogy a 13, kerületben milyen a parkolóóra én, meg még vagy 8 millió magyar úgy leszarja mint a svéd buszodon a jegyvásárlást.

A turistaházas példát nem is mondom inkább, látszik rajtad, hoyg még életedben nem járhattál, egy magashegyi turistaházba, maximum valami plázának másztad meg a legfelső emeletét, hogy a bánkártyáddal vehess valami hülyeséget.

2013. jún. 18. 14:22
 26/30 kovpet ***** válasza:
Nyugi, én Budapesten lakom és itt sem lehet fizetni a sarki boltban kártyával. Persze nem mondom, hogy egyikben sem, de ott tuti nem, ahova én járok. Persze elképzelni el tudom, hogy lehet, de attól még nem lehet :)
2013. jún. 18. 14:39
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

És vajon miért nem lehet a sarki boltban kártyával fizetni?

A) Mert nem jutott még a tulaj eszébe, hogy ez mennyire hasznos is lenne.

B) Mert a kártyás fizetést nem tudná eltitkolni és így tisztességesen adóznia kellene a bevétele után.

Mindenki döntsön maga...

2013. jún. 18. 14:43
 28/30 anonim ***** válasza:

Igen teljesen valószínű... Minden kisboltban ahol nincs terminál hazug csalók vannak, és nem fizetnek adót.

Ez úgy hülyeség ahogy van. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Ha készpénzzel fizetsz is van pénztárgép, kapsz blokkot, számolnak, és kell adót fizetni, Vagy teszerinted ahol pénzzel fizetnek ott mindenki adót csal?

És mint már írtam akkor a te idióta elméleteid közül legyen a C. Mint előbb mondtam már, vannak olyan boltok ahol nem éri meg a baknak fenntartani, havonta ha nem vásárolnak legalább 150 ezer forintért kártyáról leszerelik a terminált. Egy kisboltban ez eléggé nehezen tud összejönni, mivel nem sok olyan bohóc van mint te, hogy bemegy egy 5 forintos gömbrágóért és bánkártyával fizet.

2013. jún. 18. 15:08
 29/30 anonim ***** válasza:
A másik A lehetőségedre meg annyit, hogy szerintem nem csak te vagy olyan hihetetlen képességekkel megáldva, hogy tudd mi a bankkártya, feltételezem a boltvezető is tudja mi az.
2013. jún. 18. 15:11
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

"Aki meg olyan hülye, hogy egy csomó készpénzt hord magánál, mert ettől boldog, az igen is adózzon csak."

19-es, emlékezzél Görögországra nem láttad milyen pánik volt ott, mi lesz azokkal, akik az összes pénzüket bankszámlán tartják, de valamilyen okból ( műszaki hiba, politikai ok ) bankzárlat lesz, nem lehet az automatákból pénzt felvenni, na akkor mit csinálsz ?

Ez bármikor bekövetkezhet, bárhol.

2013. jún. 19. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!