A korszakváltó párt miért akar családellenes politikát?
Az állam alapegységének a családnak kell lennie és nem az egyénnek , mert ha nincs család akkor nincs állam.
Ez az individualista politika hosszútávon nagyon káros és rossz.
Sajnos a magyarok alapból elég individualisták ,nem kellene ezt még jobban propagálni.
"Nem minden családban van asszonyverő apa és gyerekverő szülők."
Tudom, csak szemléltetni akartam, hogy a kétszülős család sem feltétlenül mennyország.
"Amelyik gyerek nem családba születik, az általában nem volt betervezve."
Az nem olyan biztos. De egyébként házasságon kívüli gyerekeknek tekinthetjük azokat is, akik házaspárhoz születnek ugyan, de a szülők mondjuk a gyerek négy-öt éves kora előtt elválnak.
"Ilyenek mindig lesznek, de jó lenne, ha lennének tervezett gyerekek is."
Azok pont azért nincsenek, amit leírtam: mert a gyerekvállalás nem három-négy évre szól, a családtámogatások viszont bizony ilyen gyakran változnak, szinte minden választás után. Sőt, sokszor még választások között is. Felelős ember csak akkor vállal gyereket, ha biztos lehet abban, hogy tisztességesen fel tudja nevelni; ehhez vagy az kell, hogy a családtámogatás nélkül is tisztességesen fel tudja nevelni, vagy az, hogy a családtámogatás kiszámítható legyen.
"Emeljék meg a fizetéseket jelentősen,így a kereskedelembe és más dolgokba is több pénz folyna be,gazdaság is erősödne és szaporodás is megindulna,ebben biztos vagyok."
Az infláció elvinné az egészet pillanatok alatt. Hiába lesz holnaptól 200 ezer a minimálbér a mostani 100 ezer helyett, ha a kenyér kilója 200 helyett 500 forintba fog kerülni.
Sokkal jobb lenne egy egyénközpontú társadalom.
Sokan azt kérdik,hogy "hát de a gyerek nem tehet róla"
Pont ez a baj a rendszerben.
Az embert egy kororsztályba behatárolt valaminek tekintik.
Ez a gyerek egyszer ugyanígy felnő,és folytatja a rossz mintákat.
Pl az olyan emberek,akik azért vállalnak gyereket,mert anyagi hasznot látnak benne,azok a gyerekre csak,mint nyűg tekintenek.
De kérdem én,miért van joga egyik embernek egy másikat a saját céljaira felhasználni?
Miért van az rendben,hogy valaki a nyomorba is megszülheti a sokadik gyerekét?
Az élethez való jog nem csak a fogantatásig tart(lásd abortuszellenzők),hanem az utána következő szakaszra is érvényesnek kellene lennie.
Az egyén az magáért felelős.És minden döntéséért ő felel.
A családban viszont a gyerek egy eszköz lehet,amit rosszra is lehet fordítani.
Sokkal igazságosabb lenne az újraelosztás,ha az egyén kapná,nem pedig a család,mert a családban kisajátíthatják a dolgokat a másik kárára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!