A korszakváltó párt miért akar családellenes politikát?
Az állam alapegységének a családnak kell lennie és nem az egyénnek , mert ha nincs család akkor nincs állam.
Ez az individualista politika hosszútávon nagyon káros és rossz.
Sajnos a magyarok alapból elég individualisták ,nem kellene ezt még jobban propagálni.
Valaki elmagyarázná nekem, hogy miért pont a család lesz az állam alapegysége, és anélkül miért nincs állam?
Ha 10 000 000 egyedülálló, egymással rokoni kapcsolatban nem álló embert összezárok, és ők elkezdik intézni együtt az adott területen a közös ügyeiket egy közös választott főhatalom alatt, akkor az nem állam lesz?
Vagy miért szilárdabb alap a család, mint mondjuk, ha a települést vesszük az állam alapjának? Igazgatási szempontból szerintem inkább helytálló az, hogy az önálló települések és azok önkormányzatai nélkül nincs állam (és még ez sem lenne igaz).
Egyáltalán mit jelent az, hogy az állam alapegysége?
"lásd. a 6-7 gyerekkel a tv-ben síró embert, akinek nincsen pénze ételre. Személy szerint nem sajnálom magának köszönheti a sorsát"
Nyilván, a nagycsaládos szegény embert senki nem sajnálja, hiszen minek csinált annyi gyereket, ha nem tudja eltartani őket. De azért a gyerekek erről marhára nem tehetnek. (Ez persze nem érv a családtámogatások mellett, sőt nem is volt szándékom, hogy érvet mondjak mellette, mert én is sokallom őket.)
ConnectCare: attól félünk, hogy nem lesz magyar gyerek, ha nincsenek nagy családok, és akkor huszonhárommillió román munkavállaló fogja elontani az országot, meg négerek, arabok, meg túlnőnek rajtunk a cigányok stb. stb. Persze abba nem gondolunk bele, hogy a gyermekvállalást nem azzal lehet ösztönözni, hogy minden évben változtatunk valamit a családtámogatási rendszeren, hanem pont azzal, ha egyszer megcsinálnánk rendesen, hogy fenntartható is legyen, meg jusson is valami a családosoknak, és aztán évtizedeken keresztül úgy hagynánk, mert ha néhány évente változnak a játékszabályok, akkor senki nem vág bele hosszú távú projektbe - és a gyerekvállalás eléggé hosszú távú projekt.
A szándékot értem, egyet is értek vele, a magyar családok fennmaradása, életképessége fontos dolog.
A kérdést csak azért tettem fel, mert a kérdező alapigazságként jelenti ki, hogy az állam alapegysége a család, mert anélkül nincs állam.
Ez az alap pedig szerintem nem szükségszerűen igaz. Állam létrejöhetne akár családi kapcsolatok nélkül is és úgy is biztosíthatna az állampolgárainak jólétet.
És nem kötekedni akarok, hanem ebből következik, ahogy a kérdezőnek is következett, hogy akkor az individualizmus, az egyén előtérbe helyezése rossz.
Ám semmi nincs, ami kizárja, hogy az egyén legyen az állam alapja, sőt inkább ez lenne indokolt. Az államot sok olyan ember is alkotja, aki nem akar családot alapítani. Az ő érdekeiket az államnak ugyanúgy szolgálnia kellene. Ha kijelentjük viszont, hogy ők az alap alatt vannak egy szinttel, akkor ez már nem így van.
És ha az egyén számára biztosítottak a feltételek és más oka annak, hogy ez ne így legyen nincs, akkor valószínűleg akar majd házastársat, gyerekeket, tehát a családok akkor is fejlődhetnek.
De szerintem az az alap, amikor kijelentjük, hogy az állam csak a családoknak "barátja", másoknak viszont nem, mert miért nem élnek ők is családban, az nem feltétlenül jó.
"Állam létrejöhet családok nélkül is, csak éppen a nemzet hal ki így. Fletóéknak pedig pont ez a céljuk."
Gyerekek családon kívül is születhet. Persze, nem a legjobb neki, de asszonyverő apa és gyerekverő szülők mellett sem a legjobb.
Nagyot változott a világ 20-25 év leforgása alatt.Ma már fontosabb a karrier és az anyagiasság elsősorban.
Aztán,ha van jólét,esetleg lehet 1-2 gyerek,vagy több is,de ahogy elnézem jelenlegi kormány tevékenységét is,hát szörnyű,csak ezt tudom mondani mostani viktor kormányra is.Attól függetlenül,hogy esetleg(szigorú törvényeket)hoznának azok ellen,akik nem vállalnak gyereket,attól még azok nem fognak gyereket csinálni,pláne nem családot alapítani ekkora nyomorban.Inkább elmennek külföldre egy sokkal jobb élet reményében.(Ott legalább tényleg viszonylagos jólét van.)
(Megjegyzem,nekem is már mindkét unokabátyám külföldön él,nem véletlenül.)És eszük ágába sincs ide vissza jönni,mert itt napról napra rosszabb a helyzet.
Emeljék meg a fizetéseket jelentősen,így a kereskedelembe és más dolgokba is több pénz folyna be,gazdaság is erősödne és szaporodás is megindulna,ebben biztos vagyok.Ne a rezsi csökkentéssel verjék a mellüket,mert az lóf_sz,ráadásul az is gazdagoknak kedvez.Az nem segítség,mert az annyit ér,mint halottnak a csók.
Egyébként meg sokan nőttek fel csonka családban és nagy részükből is rendes dolgozó,tanuló ember lett.
Legalábbis én így látom,úgy tapasztalom.
Lassan már többen válnak el,mint amennyien házasodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!