Mi a legnagyobb hibájuk és hiányosságuk a liberálisoknak és a neoliberálisoknak?
„ennek is csak az lenne a lényege, hogy szabadság, bizonyos határokon belül.
magyarázd már el, hogy mi ebben a rossz?”
Honnan veszed hogy csak a liberálisok által vezetett országok a szabadok?
A konzervatívoknál ugyan az a szabadság létezik.
Persze a szabadság nem azt jelenti, hogy mindent szabad de ennek a liberálisok sem örülnének.
Viszont ma már bebizonyosodott hogy a nagy szabadságba is kellenek szűrők, főleg a gazdaságban.
Mert elvadulhat sajnos, és torzzá válhat. Tudod a leghatalmasabb „liberális” gazdaságokról és egyesülések tagjairól derült ki hogy igen is ha a saját érdekeik úgy diktálják akkor szembemenve minden elvszerűséggel protekcionista megoldásokat is alkalmaznak. Így hogy lehet liberalizmusról beszélni?
„a sieg hei-ezéssel együtt (ott voltam, hallottam, hungaristák sknadálták) ezért támadják a liberalistákat.”
Milyen szabadelvű felfogás az ami azt mondja hogy ha nem tetszik akkor betiltom?
Saját csapdátokba estek, és ezt nem lehet megmagyarázni.
"A legnagyobb hiányuk az erkölcs hiánya."
Emberi tényezők miatt alakult ki ez is.
Ha ilyen jól tudod a válaszokat, miért kérdezed?
Ejnye-bejnye, nem szép dolog népnevelésre-hittérítésre-provokálásra használni a fórumot!
"A legnagyobb hiányuk az erkölcs hiánya"
Az erkölcs a társadalmilag elfogadott viselkedésformák összessége. Ezért önmagában nem létezik olyan, hogy univerzális erkölcs, adott társadalomban vannak széles körben elfogadott normák (és ez társadalmanként változhat).
A liberalizmus nem veti el az erkölcsöt, sőt pont hogy arra támaszkodik, hogy a társas együttélés alapvető (törvényi) normáin belül a társadalom saját maga szabályozza, hogy mi számít erkölcsösnek. Azt veti el, hogy csak egy "egyetemes igazság" (erkölcs) létezik, ami a legfőbb, legjobb erkölcs, amit rá lehet erőltetni a társadalom minden egyes tagjára, a saját erkölcsi érzékükkel szemben.
Nézd végig a történelmet, azok a nagy eszmék, amik központilag megmondták a frankót, hogy csakis az az erkölcsös, amit ők állítanak, hova jutottak, mind valami teljesen diktatórikus, agresszív dologba csaptak át, kb. azon nyomban, hogy hatalmat szereztek:
kereszténység -> sötét középkor, inkvizíció, boszorkányégetések
Kommunizmus -> tudjuk
nacionalizmus -> számtalan vérengzés, ebből is mindenki tud példát
környezetvédelem -> agresszív Greenpeacesek
vegetáriánusok -> tapló PETAsok
A liberalizmusnak is megvannak a maga hátrányai, főleg ha túlzásba viszik, de többi eszmére ez ugyanúgy igaz. Nincsen tökéletes eszmerendszer, ami meg használatban van, az meg végképp nem lehet az.
„Ejnye-bejnye, nem szép dolog népnevelésre-hittérítésre-provokálásra használni a fórumot!”
Senkit nem provokáltam!
A kérdező kommentje:
Persze azt is hozzá kell tennem, hogy nem a lopásról szól a liberalizmus, csak sajnos nálunk összelehet kötni. A világban sok nemzet köszönhet neki jólétet, de sajnos mi soha nem leszünk azok.
„A liberalizmusnak is megvannak a maga hátrányai, főleg ha túlzásba viszik, de többi eszmére ez ugyanúgy igaz. Nincsen tökéletes eszmerendszer, ami meg használatban van, az meg végképp nem lehet az.”
A baj hogy az eszmerendszer sajátossága a nagytőke csoportosulása, és az önös és ellentmondást nem tűrő befolyása . A gazdasági gyarmatosítás. A környezetvédelem szerepének a profit alá rendelése.
A lokalitások saját igényeinek semmibevétele a saját környezetükben, sőt a törekvéseik lekűzdése.
A fejlett szocializáltság és az érdekvédelem ösztönszerű és szisztematikus lebontása.
És csupa ilyen bűbájos „emberszerű, központú” törekvés.
Tudod a mi politikusaink sem csak úgy játszottak ki nekik mindent amit csak lehetett, hanem pénzért amit valakinek oda kellett adni , valakinek meg kellett vesztegetni. És ez a rendszerből fakad és nem csak a mi rendszerünkből!
„Ejnye-bejnye, nem szép dolog népnevelésre-hittérítésre-provokálásra használni a fórumot!”
Igen lehet hogy feszegetek a liberálisok számára kellemetlen témákat, de nem a gúny vagy a provokálás inkább a megértés a célom. Mert szerintem nem kell alapból gyűlölni valakit mert liberális.
Vannak értékei is a nézetnek.
Nem velünk a kisemberekkel van a baj. És ha én valamit megtudok én is csak köszönöm.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!