Mi a legnagyobb hibájuk és hiányosságuk a liberálisoknak és a neoliberálisoknak?
tudom hogy manapság nagyon trendi azt gondolni, hogy szabadnak lenni rossz, és a diktatúra tök jó móka, a sieg hei-ezéssel együtt (ott voltam, hallottam, hungaristák sknadálták) ezért támadják a liberalistákat.
ennek is csak az lenne a lényege, hogy szabadság, bizonyos határokon belül.
magyarázd már el, hogy mi ebben a rossz?
Nem értik meg hogy ők, illetve a felfogásuk csak katalizátor.
Hogy nincsenek a társadalmi hatások beépítve a felfogásukba.
Hogy teljesen külön kezelik, a fiskális politikát a társadalom gazdasági hatásoktól.
Hogy naivan feltételezik az üzleti szféra elitjének a tiszta működését.
Hogy nem számolnak az olyan tevékenységekkel amik a nagy pénztömeg hatására és a kis résztvevők miatt kialakulnak, kartell, erőfölénnyel való visszaélés.
Hogy ráakarják erőltetni a teljesen más felfogású gazdaságszerkezetű országokra a liberális fiskális szemléletet. Pld. Ahol nagy az állam visszaosztása a magas disztribúció miatt ott a fogyasztás csökkentő kiigazítás nem hatékony mert a költségvetés pld nálunk a magas adók és forgalmi adók miatt 80-85% ban a „saját” amúgy is visszaforgó jövedelmét vonja el.
Nem számolnak a kontra produktív hatásokkal, legalább is nem kellőképp.
Csak egyszerű hatásmechanizmusokkal számolnak, amiket annulálnak a hosszabbtávú társadalmi hatások, és a nagy piaci szereplők nem steril üzleti viselkedései.
„sztem nincs, minden rendben van !”
Akkor miért tart itt a világ jelentős része!
20-30 év (helyenként változó) után kiderült szinte mindenütt hogy nem működik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!