Orbán miért vezényli ki állandóan a hadsereget? Elrettentés?
Márciusban amiatt az "5 centi hó" miatt emberek százai ragadtak kinn a fagyban 10-20 órára és napokra megbénult a közlekedés. Múlt héten pedig körülbelül 3 centi hiányzott ahhoz, hogy a teljes Szigetköz és Győr városának a fele víz alá kerüljön. A hadseregnek békeidőben pont az a feladata, hogy az ilyen helyzeteket megfelelően tudja kezelni. Szerintem inkább örömteli, hogy most, amikor rövid időn belül kétszer is szükség volt a katonaságra, mindkét alkalommal ilyen kiváló munkát végeztek.
Én legalábbis személy szerint borzasztóan örültem, amikor a katonák felpakolták a vonatra a honvédségi hálózsákokat és annak is, amikor éjszakákat küzdöttek végig azért, hogy ne kelljen kiköltöznie a családunknak a házból.
Nem azért mondom, de a 80-as években is, mikor volt az a nagy, emlékezetes hóesés, emlékszem a katonaság is kiment az utakra , segíteni.A tankok szerintem arra voltak, hogy jól letapossák a havat.Miért kéne tőlük megijedni, mikor a hülye is láthatta, hogy nyilván a hó miatt vannak kint?
Persze ha ok nélkül, szép időben kiözönlenének tankokkal az utcára, megérteném, ha megijed valaki, de ilyenre viszont nem láttam példát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!