A gátakon rendszeresen kiemelkedően teljesítő honpolgárokat azért nem egy "szelet zsíros kenyérrel", hanem például adókedvezménnyel lehetne-e segíteni? Támogatható-e Ön szerint egy ilyen kérés?
Nagyon sok becsületes,de egyszerű embert tudna a kormány
ezzel segíteni.Elsősorban ők állnak helyt.
Oké,de ezek az emberek másokat védenek,tehát valami külön
jutalmat érdemelnek.Nem zsiros kenyérre gondolok.Röhelyes.
Régen is,aki a közért tett valamit,hadba lépett,beállt a seregbe,védte az országot birtokot is kapott.Ez müködött
régen is. Jutalom kell nem zsiroskenyér.
Én emeltem már homokzsákot meg,igaz nem 20000 db-ot,de ebbe bele is lehet rokkani,olyan nehéz. Ezért egy kézfogás+ kenyér. Nahát.
Még egyszer mondom, önkéntes munkáról van szó. Aki annak ellenére vállalja a homokzsákpakolást, hogy tisztában van azzal, hogy belerokkanhat, egy fillér fizetséget sem kap, csak néhány dicsérő szó és pár szelet zsíros kenyér lesz a jutalma, az minden tiszteletet megérdemel. Ha különféle kedvezményekkel meg jutalmakkal csalogatod őket, akkor pont ezt a tiszteletreméltó önfeláldozást oltod ki, ami az egésznek a lényege.
Régen a hadsereg nem igazán önkéntes alapon működött, hanem általános hadkötelezettség volt, behívtak minden hadra fogható korú férfit. Úgyhogy ez szerintem nem a legmegfelelőbb példa.
A legutóbbi.Én a bandériális hadseregre gondoltam a középkorban,nem a Rákosi rendszerre,ahol mindenkit behívtak,ha nyomorék volt akkor is,mert kötelező volt.
Régen ha valaki a közért komolyan cselekedett,azért nagyon komoly jutalom járt,és nem kézfogás+ zsíros deszka./lásd Hunyadiak /
Itt néhány ezer önkéntes,egy teljes országot védett./közérdek/
Úgy elúsztunk volna Pesten,mint a ...ponty,nem mint a pinty,mert az elrepül időben.
Ezek szerint még a középkorban sem tartunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!