Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi hizlal joban, egy szelet...

Mi hizlal joban, egy szelet zsiros kenyer vagy egy szelet mogyorokremes? De komolyan

Figyelt kérdés
2010. febr. 8. 12:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%

Mi az, hogy szelet? Milyen kenyér? Milyen vastagon kened?

Komolyra fordítva a szót: majdnem minden terméken van kalóriatáblázat. (A tiszta zsír egyébként dupla annyi kalóriát tartalmaz grammonként, mint a szénhidrát vagy a fehérje.) De a mogyorókrém egy bonyolult, összetett anyag :) Nézd meg a kalóriatartalmát, szerintem rá van írva.

2010. febr. 8. 12:36
 2/12 anonim ***** válasza:
59%
A vékonyan kent zsíros kenyér nem hízlal annyira, mint a vastagon kent mogyorókrémes.
2010. febr. 8. 12:37
 3/12 A kérdező kommentje:
csak arra letem volna kivancsi hogy mi hizlal joban a zsiros kaja vagy az agyoncukrozott etelek:P de azert koszi. s ez volt az elso pelda ami eszembe jutott:)
2010. febr. 8. 12:39
 4/12 anonim ***** válasza:
49%

A cukor rögtön felszívódik, a zsír nem. A cukor (szénhidrát) grammonként 4 kcal-t tartalmaz, a zsír 9-et. Nem mindegy mikor, nem mindegy ki mennyit mozog.

Amúgy meg mindkettő egy rakás sz@r... ennek tudatában kell megenni, lehetőleg nem túl gyakran.

2010. febr. 8. 12:43
 5/12 anonim ***** válasza:
A zsír jobban hízlal, de valaminek az egészséges vagy egészségtelen volta többől áll, mint a hízlalósága. Egy jó hagyományos házi zsír hízlalóbb ugyan, de összességében egészségesebb (kivált, ha mozogsz is mellé), mint a finomított cukorral telenyomott műkaja.
2010. febr. 8. 13:04
 6/12 A kérdező kommentje:
koszi:)
2010. febr. 8. 13:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én zsírban és zsírral sütök-főzök és jobban nézek ki, mint mikor olajjal szarakodtam. :)
2010. febr. 8. 14:24
 8/12 anonim ***** válasza:

A zsír kis mértékben egészséges (pl. zsírban oldódó vitaminok). Nagy mértékben káros, pl. koleszterin, elhízás.

A cukor bizonyos formájára szükség van, pl. ami a valódi gyümölcsökből felszívódik (nem befőtt, nem üdítő). A finomított cukor nemcsak hízlal, hanem egyéb okokból is káros lehet, pl. vércukor.

Szerintem a mogyorókrém rosszabb, mert abban is van zsír, meg ki tudja, milyen adalékanyag meg tartósítószer, plusz a cukor.

Ráadásul a zsíros kenyérhez az ember kívánja a hagymát vagy paradicsomot, ami egészséges. A mogyorókrémhez nem lehet ilyeneket enni.

Viszont a kenyér se mindegy, milyen. A fehér kenyér finomlisztből nagyon egészségtelen és hízlal. Teljes kiörlésű kenyér, rozskenyér egészségesebb, sok benne a rost, netán magok is vannak benne. Kevesebbet eszel, mert tömöttebb, jobban laktat, ezért kevesebb kalóriát viszel be.

Ennek ellenére, ha ritkán eszed bármelyiket, mert megkívánod, nem lesz tőlük semmi bajod. A hangsúly azon van, hogy "ritkán".

2010. febr. 8. 14:29
 9/12 anonim ***** válasza:
50%
Igen, a zsír jobban hizlal, viszont embere is válogatja. Én pl. zsákszámra ehetem az édességet és a péksüliket, de egy dekát nem hízok tőle, sőt a vércukorszintem is kimondottan alacsony! Viszont a főtt ételektől, amikben hús van, na azoktól rám is jönnek a kilók!
2010. febr. 8. 15:19
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a zsíros kenyér jobban hízlal, viszont a mogyorókrémes egészségtelenebb. Az meg mondjuk nem mindegy.
2010. febr. 8. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!