Szerintetek a fidesz reálisan nézve meddig lehet még hatalmon? 2018? 2022? 2026?
Az ellenzék totálisan csőd.
Az emberek mennyire fogják ezt „kibírni“ ? Itt a totál elszegényedett rétegekre gondolok, akiken ez a párt nem igazán segít. Vagy Magyarországnak nincs más járható út a gazdaságpolitika terén? Tény, hogy nincs miből építkezni, mert mindent eladtak. Mindenki csak ezt az utat tudja járni, mert ez a szűk keresztmetszet?
"Hiába szavazunk akárkire, ha a fidesznek másfélszer annyi még mindig a szavazója."
Nekem a környzetem 80%-a azzal jön, hogy jobbikos, a maradék 10-10% pedig vagy bajnaipárti vagy fideszes.
Tegnap ránéztem Orbán facebook profiljára...
Ezután azt mondom, hogy sokáig. Mivel most már nincs érvénytelenségi küszöb, az is előfordulhat, hogy annak az 1 millió fanatikusnak a játszótere lesz a magyar politika. A többi ember megundorodik tőle.
De ez mit jelent?
Néhány tucat lefizetett majom csápol állandóan, mint a 2011-es márc.15-i ünnepségen, vagy a szintén fizetett békemeneten. A fidesz sohasem jön zavarba, ha vásárolt emberekkel kell prezentálni hamis támogatottságot.
A választási rendszert nem úgy alakították, hogy nekik legyen jó, hanem úgy, hogy mindig annak legyen jó, aki épp erősebb. Most épp a Fidesz erősebb, mert az ellenzéke darabokban van. Még ha az E14-PM összefog is az MSZP-vel meg a DK-val, akkor is gyengítheti őket a megmaradt LMP. De ha 2018-ban annyira népszerűtlen lesz a Fidesz, és a Fideszből kiábrándult tömegeket sikerül a többi pártnak (esetleg egy új pártnak) felszívnia, akkor 2018-ban a Fidesz fog úgy (vagy még durvábban) lezuhanni, mint az MSZP 2010-ben.
A Fidesz - és ezt úgy állítom, hogy nem vagyok fideszes, csak realista - minden valószínűség szerint 2014-ben ismét nyerni fog. Egyrészt ez korántsem csak azon múlik, hogy a Fidesz mennyire népszerű, másrészt ha csak azon múlna is, akkor is még mindig magasan a Fidesz a legnépszerűbb párt. Mondjuk szerintem a Fidesznek hosszabb távon pont az lenne az érdeke, hogy 2014-ben bukjanak, mert akkor négy évig savazhatnák az új kormányt, amiért azok képtelenek kikecmeregni abból a sz.rból, amit a Fidesz csinált, amíg kormányon volt, aztán 2018-ban újult erővel térhetnének vissza. A 9 évre kinevezett bábjaikat is akkor tudnák újra kinevezni, ha 2018 után ők lennének hatalmon.
"a hozzá hasonló féldiktátorokat a lakosság szokta felkoncolni valamelyik főtéren ill valamelyik párt pucskisérlettel megpróbálja elmozdítani"
Ohh, Putint se mozditotta el meg senki. Mondjuk Orban nem az a judo bajnok tipus!
"az egyéni választókerületek alakítása és dominenciája miatt ez azért így nem igaz."
Mi nem igaz így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!