Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan gondolhatják azt hogy...

Hogyan gondolhatják azt hogy a rezsicsökkentés a mi érdekünkben van?

Figyelt kérdés

Én furcsállom hogy 1-2 ember isteni cselekedetként tekinti a rezsicsökkentésre, én már a kommunizmus után születtem, nekem valahogy furcsa ez az egész állami szabályzás, meg ez a csekken való kampányolás dolog.

Ezt olvastátok?

[link]

Csak én tartom elképzelhetetlennek hogy ezt bármelyik más európai állam megjátssza? Aki egyetért az államilag szabályzott rezsi csökkentéssel az írja már le mi a véleménye a fenti edf-démász tájékoztatásról.

2013. jún. 9. 02:01
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
0%
16 os menyi is volt a kőltsége ? És a bevétel ami befizetet számlákbol jőt az menyi is mert enek a 10% át adják oda. A profit a bevétel - kiadások ami ha 8% akor tőb mint tizszerese a bevétele és enek 10% át veszik el ami jóval tőb minta 8 nyereség tehát veszteségesek lesznek.
2013. jún. 9. 14:54
 22/32 anonim ***** válasza:
15%
Szóval ha van rajta sapka azért,ha nincs rajta meg azért. Mert a Fidesz bátor lépése volt!
2013. jún. 9. 15:02
 23/32 anonim ***** válasza:
15%
Én 47 éves vagyok,de olyan az én életemben még nem volt,hogy csökkent volna a gáz vagy az áram ára.Mindig csak emelkedett,bármennyi is volt a világpiaci ár.Ez az első eset és köszönöm az Orbán kormánynak,hogy meghozta ezt a bátor döntést és lefaragott a nyugati karvalytőke profitjából.Csak a tudatlanok mondják azt,hogy jobb lenne ha emelnék a rezsiáralkat,az élelmiszerek árának emelkedése és a rezsicsökkentés között nincs összefüggés,az egész világon élelmiszerár robbanás van.Aki emelést szeretne az fizesse azt oszt jó napot!
2013. jún. 9. 15:13
 24/32 anonim ***** válasza:
16%
Még annyit,hogy sokan siránkoznak itt,hogy mi lesz a szolgáltatókkal ha kisebb lesz a profitjuk..Én meg azt mondom,hogy arra gondoljanak,hogy mi lesz a magyar emberekkel akik képtelenek kifizetni a magas rezsiköltségeket,ezért elárverezik a házukat,már közel 500 család tartozik 90 napon túl a szolgáltatóknak.Először a magyar családokkal kell törődni,aztán a nyugati karvalytőkével,mert ez itt a mi hazánk.
2013. jún. 9. 15:17
 25/32 anonim ***** válasza:
0%
500 ezer...
2013. jún. 9. 15:24
 26/32 A kérdező kommentje:

Valaki áramot akar szolgáltatni, ahhoz ki kell építenie a rendszert, fent kell tartania, az állandó minőség érdekében felújításokat kell eszközölnie rendszeresen. Ezt szerinted ki fogja úgy csinálni, hogy közben veszteséget termel(az államnak közben ingyen pénzt adakozik a 2/3-nyi adóval ami a rezsin van), és saját tőkéből, vagy a szolgáltatás színvonalának csökkentése árán kell ezt foltoznia?

Csak addig tűnik jó lépésnek amíg azt nem mondják majd a szolgáltatók hogy:na jó, eddig bírtuk a kizsákmányolást, ha az állam jobban működteti akkor itt a lehetőség. De azzal is csak mi járnánk rosszul, elbocsájtások lennének, emellett látjuk milyen jól működteti az állam pl a mávot, profin csinálják finoman szólva.

Egyébként nem tudom honnan veszitek ezt a nagy marhaságot hogy a szolgáltatók a profitból már a huszadik dubai szigetre gyűjtenek meg talicskázzák ki a pénzt. Eddig is meg volt szabályozva hogy mekkora maximális profitjuk lehet. A drágulásnak a forint romlása és az egyre fogyó fosszilis energia források okozzák. Vagy éppen az adó emelés. Az adó kis részét visszaforgathatnák nap, szélerőművekbe, talán azzal is elérhetnék a 3%-os rezsi csökkentést, nem kellene kommunista trükkökhöz folyamodni.

Más jussából könnyű adakozni, csak kérdés akkor is ilyen büszke lesz-e erre az intézkedésre a kormány mikor majd nem lesz áram, vagy éppen fele akkora fűtőértéke lesz a gáznak mint eddig volt.

2013. jún. 9. 15:30
 27/32 A kérdező kommentje:
Az nem a szolgáltatók hibája hogy a magyar életszínvonal a béka segge alatt van. Mindennek megvan az ára, a rossz politikusoknak pl az hogy csökken az életszínvonal, a szolgáltatásoknak pedig az hogy a minőséget meg kell fizetni.
2013. jún. 9. 15:35
 28/32 anonim ***** válasza:
24%
Nem barátom,majd ha nyugati bérek lesznek akkor lehet nyugati árakat követelni!Érdekes módon pl.a német szolgáltató követeli a nyugati árat miközben pl.egy német multicég/autóösszeszerelő/a német munkás bérének a 20-30-ért dolgoztatja a magyar munkást.Hogy is van ez?
2013. jún. 9. 15:48
 29/32 anonim ***** válasza:
16%

nyugati karvalytőkével,mert ez itt a mi hazánk.

Ez meg itt (a kérdező)egy bérenc.

2013. jún. 9. 15:53
 30/32 anonim ***** válasza:
16%

tehát veszteségesek lesznek.

Már három csomag zsebkendőt tele sírtam.( az ilyen hülyék miatt)

2013. jún. 9. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!