Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan gondolhatják azt hogy...

Hogyan gondolhatják azt hogy a rezsicsökkentés a mi érdekünkben van?

Figyelt kérdés

Én furcsállom hogy 1-2 ember isteni cselekedetként tekinti a rezsicsökkentésre, én már a kommunizmus után születtem, nekem valahogy furcsa ez az egész állami szabályzás, meg ez a csekken való kampányolás dolog.

Ezt olvastátok?

[link]

Csak én tartom elképzelhetetlennek hogy ezt bármelyik más európai állam megjátssza? Aki egyetért az államilag szabályzott rezsi csökkentéssel az írja már le mi a véleménye a fenti edf-démász tájékoztatásról.

2013. jún. 9. 02:01
1 2 3 4
 11/32 tetro ***** válasza:
84%
ha 8%-os volt a profit, most pedig 10% csökkentjük az árakat, akkor most veszteséges lesz minden cég. komolyan azt gondoljuk, hogy az jó lesz az országnak, ha kivonul az összes energiaszolgáltató?
2013. jún. 9. 10:43
 12/32 anonim ***** válasza:
9%

kivonul az összes energiaszolgáltató

Miért,már csomagolnak?,Azok se a maguk ellenségei!Az extra profit és az elfogadható haszon között van 50% is.

2013. jún. 9. 10:52
 13/32 anonim ***** válasza:
11%
Nem értem, mitől van az, hogy le vannak pontozva azok a javaslatok, melyek szerint jövőre olyan pártra kell szavazni, mely 11%-os rezsinövelést ígér, illetve az, hogy aki nem ért egyet a rezsicsökkentéssel fizessen be 11%-kal magasabb összeget a számlakiegyenlítés során.
2013. jún. 9. 10:55
 14/32 anonim ***** válasza:
81%
10:52-es válaszoló, a lakossági energiaszolgáltatás évek óta veszteséges, ennyit az "extrapofitról" (jelentsen az bármit is).
2013. jún. 9. 11:10
 15/32 anonim ***** válasza:
76%

Nem a mi érdekünkben van, csak piárfogás.

A nagyfogyasztóknak megemelték, nehogymár a multinacionális nagyvállalatok is jól járjanak, elvégre a profitszivattyúzó nem nemzeti oligarchiák a nemzet ellenségei. A multik a KKV szektorral egyetemben árat emeltek, elvégre mindkettőnek emelkedtek a költségei. (így támogatja a KKV szektort az őket védelmező kormány) Mindenkitől többet húz le az állam, mi többet vásárolhatunk drágábban az üzletekben, amiből folydogál az ÁFA a kormány zsebébe, a nagyfogyasztó költségnövekedéséből is az állam húz hasznot, miközben a rezsicsökkentés csak a szolgálatóti árrést érinti a szolgáltató ugyanazt az árat perkálja az MVM-nek.

A kormány mindenhonnan többet zsebelhet be (nomeg az inflációs mutatókat is gyönyörűen lefaragja ami újabb propagandaanyaghoz jól jöhet), de viszont beállíthatja úgy hogy ő költött pénzt az emberekre, mert lemondott néhány milliárd bevételéről, ráadásul odapörkölt a nyugati tulajdonú közműveseknek is.

Zseniális marketingesei vannak a kormánynak, bár találna más téren is ilyen szakértőket a kormány...

2013. jún. 9. 11:26
 16/32 anonim ***** válasza:
93%

"ha 8%-os volt a profit, most pedig 10% csökkentjük az árakat, akkor most veszteséges lesz minden cég. komolyan azt gondoljuk, hogy az jó lesz az országnak, ha kivonul az összes energiaszolgáltató?"

Orbánéknak jó fogás lesz, mert azt is államosítják és szétlopják ott is magukat, mint majd most az árvizesek pénzével, a MANYUP-al és a vörösiszap katasztrófa felajánlásokkal.

2013. jún. 9. 11:43
 17/32 anonim ***** válasza:
0%
16 év alatt 1080 milliárd forint profitot vittek ki az országból ezen szolgáltatók,most ebből adnak vissza valamennyit.Nehogy elsírjátok már magatokat emiatt.Aki meg többet szeretne fizetni,az szavazzon Bajnaira ,Ő megígérte ,hogy ha nyer akkor visszaemeli a rezsiárakat.
2013. jún. 9. 12:27
 18/32 anonim ***** válasza:
68%

"most ebből adnak vissza valamennyit"

Nem érted, k*vára nem adnak vissza semmit!

Igen, marha jól néz ki, hogy a számlán magán kevesebb áll, de jó lenne, ha legalább egy csöppet tovább látnátok az orrotoknál.

Lehet, hogy egy helyen egy kicsivel csökkent az összeg, csak közben ennek a többszörösével nőtt mindenhol máshol.

Na EZT nem képesek sokan felfogni...

2013. jún. 9. 12:53
 19/32 tetro ***** válasza:
76%
Elmondom mi a probléma. Nekem így vagy úgy kapcsolatom van az egyik nagy gázszolgáltatóval. Ez a cég körülbelül két éve tervezi (és tárgyal a kormánnyal), hogy hogyan tudna kivonulni a gázszolgáltatásból. Mert veszteségesek. Ez már akkor is így volt, amikor a hatósági díjcsökkentést bevezették. Aztán jött ez 10%, ami amúgy nem értem miért, de összességében csak 3-4% a számla végén, de ettől ezek a cégek teljesen ellehetetlenültek. Mert nincs extra profit. Két lehetőségük van. Az egyik, hogy kivonulnak, és a magyar állam megveszi az infrastruktúrájukat (erre bizonyára rendelkezésre áll több száz milliárd forintot), a másik hogy csökkentik a szolgáltatás színvonalat. Áramszünet, csőtörések welcome back. Persze közben a nagyfogyasztók árait emelik duplán. Szóval egy tizest spórolok a gázszámlán a kenyérért meg tizenkettővel többet fizetek emiatt. Nagyjából ez az, amiért én nem tapsolok az ilyen nesze semmi fogd meg jól kormány marketing fogásoknak.
2013. jún. 9. 13:29
 20/32 anonim ***** válasza:
5%

# 18:

Néhány héttel ezelőtt felmerült a kérdés, hogy valaki átszámolta-e már, hogy a lakossági rezsicsökkentés után összességében egy átlagos fogyasztói kosárban mennyivel emelkedetek az árak amiatt, hogy a nagyfogyasztók árai emelkedtek. Erre nem érkezett válasz csak annyi, hogy a zsemle vagy a kenyér ára nem jó példa, mert a pékség nem nagyfogyasztó.

2013. jún. 9. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!