Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hiszik sokan, hogy...

Miért hiszik sokan, hogy Magyarországon pozitív diszkrimináció van?

Figyelt kérdés
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__444.. íme, nemrég feltettem ezt a kérdést, nos mindenki félreértette, igen nagy részben az én hibámból, a pontatlan fogalmazás miatt. Nos a pontos kérdésem, hogy miért hiszik azt, hogy a romákkal kivételeznek, meg hogy nekik mindent megengednek hazánkban? Sztem. ez h**lyeség, max. negatív diszkriminációt látok, a múltkor pl. egy jobbikos képviselő elvágta a vízvezetéket egy faluban, ahol a romák hónapok óta nem fizették a számlát. MILYEN ALAPON, AMIKOR EZ A VÍZSZOLGÁLTATÓ DOLGA LENNE????? Ezzel az erővel, én is kimehetek vidékre és elvághatok különféle vízvezetékeket, azoknál a házaknál, ahol nem fizetik a számlát. Kíváncsian várom mindenki véleményét.

2013. jún. 8. 22:41
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
28-as ha ilyen történne, (megnyugtatlak azért ilyen nem fog már 20 ember is nagyon durva lenne), akkor azt mondanám, hogy ez a magyarok elleni támadás volt, ami a szegregáció és a gettósodás eredménye. De NE térjünk ki a téma elől.
2013. jún. 8. 23:52
 32/42 A kérdező kommentje:
30-as ,,ő maga mondta, hogy megnyert vmi pályázati pénzt." akkor nem értem, hogy mi a probléma.
2013. jún. 8. 23:54
 33/42 anonim ***** válasza:

Persze, hiszen a helyi önkormányzat kiírt egy pályázatot a hátrányos helyzetű felsőoktatásban tanuló részére. De mivel voltak ilyenek hárman, nyilván ők "nyerték meg".

Elég sok pályázat van csak cigányoknak.

[link]

Pl. egyik találat:

[link]

Rendészeti pálya csak romáknak, külföldi ösztöndíj - feltétel, hogy roma legyél.

Persze, felzárkóztatás, de miért kell külön? Ez már nem diszkrimináció? Hiszen ott van a sima külföldi ösztöndíj, de a romáknak még van plusz saját, szemléltetve a külföldi befogadókkal, hogy ő nem magyar, ő roma cserediák.

2013. jún. 9. 00:09
 34/42 anonim ***** válasza:

"szóval, ebbe nincs logika."

Ezt mondd a szomszédomnak akinek a becsült kára eddig 25 millió forint. Logika ide vagy oda. A cigányok tönkretették és bűntetlenül megúszták.

2013. jún. 9. 00:19
 35/42 A kérdező kommentje:
33-as, annyi pályázat azért nincs, mint ahogy te is láthattad kb. 1 pályázat havonta, és igen, ez a felzárkóztatást segíti elő, megint csak azt tudom mondani, nem az a roma fog pályázni, akiből bűnöző lesz, de elképzelhető, hogy egy olyan családban nőtt föl, ahol bűnözők vannak, akik az állandó bűnözéssel keresik a pénzüket, ezért kell az olyanokat, akikből még lehet nem bűnözőket, hanem becsületes embereket faragni, ezért kellenek ezek a pályázatok. Ha felzárkózódott a nagy rész, akkor már nem kellenek, legalábbis nem ennyi.
2013. jún. 9. 00:21
 36/42 A kérdező kommentje:
34-es és mi van ha megkenték a kékeket???????
2013. jún. 9. 00:21
 37/42 anonim ***** válasza:
Én nem értem hogy miért érdeke valakinek ennyire elvakultan védeni a romákat. Azért, hogy megmutasd, te különb vagy a csúnya "rasszista" többségnél?
2013. jún. 9. 08:39
 38/42 tetro ***** válasza:
Sajnos itt szerintem nem arról volt szó, amit a kérdező ír. Ezen a területen valami szövetkezeti formában működött a vízszolgáltatás. Ez a tulajdonos közösség saját hálózata volt így azt hiszem, nem a szolgáltatóé. Akkor meg szerintem nem ugyanaz a jogszabály vonatkozik rájuk, így szerintem az amit csináltak nem volt jogtalan. Hogy a Jobbik miért folyik bele? Segíti a szavazóit, marketing...
2013. jún. 9. 10:47
 39/42 A kérdező kommentje:
37-es én minden nemzetet védem, mert tudom, hogy ugyanolyanok vagyunk, nézd meg azokat a romákat, akik normális családban nőttek föl, szegregáció nélkül.
2013. jún. 9. 11:02
 40/42 A kérdező kommentje:
38-as, erre sajnos nem tudok reagálni, nem látok forrást hozzá és te magad is írtad, hogy ez nem biztos. Egyébként 37-esnek üzenem, ne térjünk ki a kérdés elől.
2013. jún. 9. 11:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!