Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hiszik sokan, hogy...

Miért hiszik sokan, hogy Magyarországon pozitív diszkrimináció van?

Figyelt kérdés
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__444.. íme, nemrég feltettem ezt a kérdést, nos mindenki félreértette, igen nagy részben az én hibámból, a pontatlan fogalmazás miatt. Nos a pontos kérdésem, hogy miért hiszik azt, hogy a romákkal kivételeznek, meg hogy nekik mindent megengednek hazánkban? Sztem. ez h**lyeség, max. negatív diszkriminációt látok, a múltkor pl. egy jobbikos képviselő elvágta a vízvezetéket egy faluban, ahol a romák hónapok óta nem fizették a számlát. MILYEN ALAPON, AMIKOR EZ A VÍZSZOLGÁLTATÓ DOLGA LENNE????? Ezzel az erővel, én is kimehetek vidékre és elvághatok különféle vízvezetékeket, azoknál a házaknál, ahol nem fizetik a számlát. Kíváncsian várom mindenki véleményét.

2013. jún. 8. 22:41
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
58%
Magyarországon az alábbiakkal kivételeznek: Melegek, nők, határon túli magyarok, cigányok, sokgyerekesek, devizahitelesek.
2013. jún. 8. 23:11
 12/42 anonim ***** válasza:
Ássanak kutat.Nálunk a gerincvezeték kiépítésekor betömték az ásott kutakat,hogy tán lesz ingyen víz.Aztán jött a pofáraesés,mert aki nem köttette be,automatából veheti a 10 litert 20 Forintért.
2013. jún. 8. 23:12
 13/42 A kérdező kommentje:
6-os elolvastam a cikket, de úgy tudom ilyen támogatás már nincs, ha TÉVEDEK és erre nagy esély van abban az esetben a mértékére lennék kíváncsi és arra, hogy ezt minden kisebbségnek jár-e.
2013. jún. 8. 23:14
 14/42 anonim ***** válasza:
59%
Egyik ismerősömet szarrá verték, és nem kaptak az elkövetők semmilyen (!) büntetést. Bezzeg ha 5 magyar agyonverne egy cigányt, már jönne ide mindenki óbégatni, hápogni hogy itt rasszizmus van. De ilyen meg nem is történik, mert a magyarok valamivel magasabb fokú kultúrában élnek.
2013. jún. 8. 23:16
 15/42 A kérdező kommentje:
9-es ez elég elkeserítő, de az a rész ami engem érdekelne, hogy kiengedték őket, nem tudjuk meg az okát én sem, te sem, mert ha nem igazolódott be a vád (bár nem tudom miért nem igazolódott volna be) akkor sajnos kiengedték őket igazságtalanul, és igen, sajnos túl kevés az információ és nagyon sok a kérdés, sajnos így ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. A 8-asnak meg köszönöm a linket, amint tudom megnézem, de most mennem kell még válaszolni egy jó pár kérdésre.
2013. jún. 8. 23:21
 16/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem az van a törvényben, hogy a roma kap pluszpontot, hanem olyan tényezőkre lehet kapni, ami legtöbb esetben rájuk igaz.

[link]

Családi körülmények, rossz szociális helyzet miatt gyermekvédelmi támogatás. Ez leginkább rájuk igaz, közmű nélküli házban él, nem volt apja, 10-en laktak 1 szobában.

Szülő maximum alapfokú végzettsége. Ez is leginkább rájuk igaz. A magyar szülőknek általában minimum szakmájuk van.

[link]

Itt találtam meg a gyermekét gondozó felvételizőt, 18-20 évesen melyik népcsoportnak van általában gyereke? Ugyanannyi pont jár érte, mint egy felsőfokú nyelvvizsgáért. Nem egyszerűbb megcsinálni?

Az tény, hogy jogos, magyarnak is jár a pont, de mégis jóval kevesebb magyar veszi igénybe.

2013. jún. 8. 23:21
 17/42 A kérdező kommentje:
11-es tulajdonképpen semmit nem érveltél erre nem tudok mit mondani...
2013. jún. 8. 23:22
 18/42 A kérdező kommentje:
,,Egyik ismerősömet szarrá verték, és nem kaptak az elkövetők semmilyen (!) büntetést. Bezzeg ha 5 magyar agyonverne egy cigányt, már jönne ide mindenki óbégatni, hápogni hogy itt rasszizmus van. De ilyen meg nem is történik, mert a magyarok valamivel magasabb fokú kultúrában élnek." Nem igaz, hogy nem történik, történik, csak ritkábban, én egyikkel sem értek egyet, és mindkét esetet ugyanolyan súlyosnak tartanám. Egyébként érdekes a szélsőjobbosok nagyon hasonlítanak azokra a romákra akik bűnöznek, érdekes. Nem tudom ennek mi az oka.
2013. jún. 8. 23:28
 19/42 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező szerintem te sem cigányt sem szélsőjobbost nem láttál még.

Mi vagy ki neked a szélsőjobb?

A gárdisták?

Pont , hogy a kis kedvenceidtől védték meg a védtelen embereket.

2013. jún. 8. 23:33
 20/42 A kérdező kommentje:
16-os, nagyon érdekes amit írtál, mert minden egyes szavad magadat cáfolja meg, szerinted melyik cigány akar egyetemre menni? Az aki a 9-es válaszolót kirabolja, hát közölném veled, hogy nem, és ha sikerül felzárkóznia, mert pont az a 20 pont hiányzik, akkor sikerül abból az akár bűnözésből élő családból ,,elszöknie" és pont ezért van erre szükség. És másik, ha egy cigány/ egy magyar szül egy gyereket, és úgy kell mellette tanulnia, nem könnyű dolog, és gondolj már bele, szerinted mint ahogy már említettem egy rabló fog egyetemre jelentkezni, hát megmondom nem...
2013. jún. 8. 23:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!