Jól látom, hogy a topicban megszaporodtak a balosok?
igen abban HAZUDTAM hogy nem volt minden tanár zsidó, csak már annyira unom őket, hogy ezt mondtam, de nem úgy értettem, hogy MINDENKI az volt. csak a 75% kb. a többi meg a seggnyalójuk.
igen, jogilag osztálypénzt sem szabadna szedni, mégis minden iskola szedi. kérdezték, ki nem akar Auschwitzba menni, hidd el, te sem mertél volna jelentkezni, hogy nem akarsz.
Nem hiszem el, ugyanis NEM EGYSZER mondtam már nemet osztálykirándulásra és osztálypénzre is. Éveken át CSAK a valós költségeket fizettem be, egy forinttal sem többet. Ismerek még hasonló családot.
Amikor pedig egyszer az egyik osztályfőnök indoklást kért (persze udvariasan, kb. 20 ember előtt...), meg mertem mondani, hogy nem kívánom megindokolni a döntésemet, pont. (És az osztályokban MINDIG volt néhány gyerek, aki nem ment.)
Az biztos, hogy nem kellemes kilógni a sorból, vagy egyenesen az árral szemben úszni, különösen, mivel nagy a nyomás, ill. az emberek többsége megalkuvó/képmutató/gerinctelen stb.
A hazugság pedig hazugság, bármi is legyen az indok. Máskor ügyelj a szavaidra: a "minden" szó 100%-ot jelent, nem kevesebbet, függetlenül attól, hogy te mit gondolsz magadban.
nagyon örülök, hogy könnyen tudtok itt huszárkodni, de amikor már annyira tele van a tö.köd a suliddal, hogy a 75% is azt jelenti, hogy minden. és még egyszer mondom, nem fogod azt mondani a tanárnak, hogy nem fogsz menni. elvben én is simán mondanám egy idegennek, hogy "jaj öcsém mondd meg hogy nem mész, és kész" de ez nem ilyen egyszerű.
utolsó: elég szomorú lelked lehet, ha már Auschwitzba is vágysz, csak hogy utazhass. elárulom, abból a pénzből ezer más értelmes és szép dolgot meg lehetett volna nézni bármelyik városban.
és nem arról van szó, hogy ne beszéljünk a haláltáborokról, de baromira nem értettem, miért kellett ennyire túlzásba vinni.
"és még egyszer mondom, nem fogod azt mondani a tanárnak, hogy nem fogsz menni."
És még egyszer mondom: MONDTAM MÁR TANÁRNAK, MÉGHOZZÁ TÖBBSZÖR IS.
Attól, hogy te gyáva és hazudós vagy, még nem mindenki az.
Szerintem fejezd be a vergődést, felesleges egyre jobban elásnod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!