Hogyan számolták ki az ezzel foglalkozók a minimálbér összegét?
pl: 1 tej 1 kenyér az kb 14000 ft / hó
+ hús+ rezsi stb ? Vagy hogy? Mert nekem senki ne modja hogy ebből meg lehet élni, úgy hogy ne mindíg vajaskenyér legyen meg zsíros.
Teszel érte valamit is, hogy ez ne igy legyen?
Elmégy dolgozni minimàlbérért? Mert ha igen akkor elfogadod tehàt tàmogatod ezt a kizsàkmànyolo rendszert, mindenki annyi pénzt és szabadsàgot érdemel amennyit kiharcol magànak. Szomoru de ez van, ne vàrd, hogy jobb lesz ha senki nem tesz érte semmit.
„Szomoru de ez van, ne vàrd, hogy jobb lesz ha senki nem tesz érte semmit”
Baromságokat beszélsz!
Az „átlag” bérek fejlődését, a munkavállalók iránti kereslet határozza mag leginkább.
Persze a monopóliumok ebbe nagymértékben beleszólnak. (multik, állami szféra)
Továbbá a speciálisabb alkalmazhatóság is érték növelő.
Ha 3-4% nál nagyobb a munkanélküliség egy 2-3% nál kisebb gazdaságnövekedés mellett és a monopóliumok uralják a termelő szféra 30-35% át akkor 1 Ft növekmény nem várható.
Ha nem fogadod el, legfeljebb éhen halsz. Ha nem vennéd észre ma már a monopóliumok nem hogy a gazdasági értelmezésű reprodukciót nem finanszírozzák, de az egyén munkaerejének az újratermelődési feltételeit sem.
13.08 Gondoltàl a gyerekeidre? Ha te hagyod magad akkor velük mi lesz? Vizért meg kenyérért fognak dolgozni?
Kapaszkodtok a semmibe és szépen lassan rabszolgàkkà vàltok, le lehet pontozni de ez a véleményem.
Miről beszéltek gyerekek?
Mi nem tehetünk mint munkavállalók semmi szinte.
Ez az elkúrt 8 év eredménye sajnos. A munkáltatók nem hogy többet fizetnének, hanem mint a jóllakott ember az ételben úgy piszkál, keresget a munkavállalók között!
Ha te nem vállalod, lesz helyetted 10, mert leértékelte a dolgozót a túlkínálat.
Ezt csak gazdasági szinten lehet korrigálni, új munkahelyekkel, élénküléssel, támogatásokkal.
Gazdaságélénkítő intézkedésekkel.
Valaki legyen kedves válaszoljon az eredeti kérdésre, én is kiváncsi vagyok rá!
Amúgy szerintem meg lehet élni belőle, én egyetemista vagyok, havi 50ezerből kijövök, mert muszáj, pedig albérletet is fizetek, igaz gyerekre nem lenne pénzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!