Ahol jog van ott kötelesség is van? Illetve ahol kötelesség van, ott jog is van? Mit gondoltok erről?
Figyelt kérdés
lehet, hogy nem ez a legjobb topik, bocs
ja és maradjunk annyiban színvonalasak, hogy nem fröcsögünk, köszönöm szépen
2013. jún. 5. 15:42
1/7 anonim válasza:
A szociknál,kötelező volt kitenni a vörös csillagot,ezért nem volt jogod nem kitenni. Kötelező volt besúgni a szomszédot,ezért nem volt jogod elhallgatni.
2/7 A kérdező kommentje:
kértem, hogy ne fröcsögés legyen, úgy látszik, csak ennyi tellik
2013. jún. 5. 16:00
4/7 anonim válasza:
Nem vagyok köteles a kérésed betartani,de jogom van vélemény,választ írni.
5/7 A kérdező kommentje:
jellemző
2013. jún. 5. 16:12
6/7 ConnectCare válasza:
Ahol jog van, ott legalább annyi kötelességnek kell lenni, hogy másnak azt a jogot tiszteletben kell tartania. Tehát ha neked jogod van mondjuk egy piros labdát dobálni, akkor nekem azt nincs jogom tőled elvenni.
Egyébként nem kell, hogy a jogokhoz ugyanannál az embernél kötelesség is tapadjon. Pl. uniós állampolgárként vannak az uniós polgárságból eredően jogaid (pl. szabad munkavállalás joga más tagállamban), abból eredő kötelességed viszont nincs.
7/7 anonim válasza:
Igy van, ahogy az utolso irja. Ugy kepzeld el, mint egy eremnek a ket oldalat. Amihez neked jogod van, azt a masiknak turnie, attol tartozkodnia, vagy eppen a jogodnak megfeleloen cselekednie kell (kötelezettseg). Az egyik nem letezhet a masik nelkül, nem lenne maskepp ertelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!