Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért tiltakoznak megint az...

Miért tiltakoznak megint az iskolai szegregáció ellen?

Figyelt kérdés

[link]

Nem értem ,hogy miért ellenzik ezek a felzárkóztatáshoz vezető reális lépéseket.

Egyértelmű hogy csakis külön osztályokat, iskolákat létrehozva lehet felzárkóztatni a cigányságot , speciálisan képzett pedagógusokkal.

Az integrált oktatás , látjuk , tapasztaljuk , hogy nem működik.Talán 30 év múlva ha megérik rá a cigányság akkor működni fog.

A magyar diákok biztonsága érdekében is jobb a szegregált oktatás egyenlőre.

2013. máj. 28. 19:45
1 2 3 4
 21/32 anonim válasza:
65%

Íme egy 100%-ig igaz történet:

6 évesen kerültem suliba, mivel az oviban mindenkinél gyorsabban tanultam meg mindent. Az oviban én viselkedtem legjobban. Az iskolai felvételnél mindenáron a roma osztályba akartak tenni. Igen, a kisebb városokban napjainkig megmaradt a szegregáció az oktatásban. Majd mivel személyesen ismertem a polgármester fiát, akivel igen jó barátok vagyunk a mai napig, a srácot többször is megvédetem az óvodában(csak én voltam roma az egész óvodában), ezt persze elmondta az apjának. Aki így kezeskedett értem, mivel látta, hogy milyen vagyok. Tehát felvettek a "magyar" osztályba, ahol is osztály első voltam mind a 8 évben. Kitűnő bizonyítvánnyal a zsebemben felvettek a város egyik legjobb gimnáziumába, ahol a 12. év végén 4,916-os átlagom lett, a bizonyítványban csak egy matek 4-es éktelenkedett. Az érettségi során minden tárgyból igen jó teljesítményt nyújtottam és egy Dexam nyelvvizsgát is szereztem angolból B2-es szinten. Továbbá számos barátot szereztem a gimnáziumban is. És a tanárok szerint az egyik legjobb tanítványuk voltam. Most a Debreceni egyetem informatika karára szeretnék felvételt nyerni. És gazdasági informatikus ként dolgozni hátralévő életemben.

Ne mondja nekem senki, hogy elszigetelt eset vagyok, mert mind két testvérem hasonló eredményekkel végzett. És jó-néhány roma barátom is igen jó eredményeket ért el.

2013. máj. 29. 17:12
 22/32 anonim ***** válasza:
81%

volt szerencsém cigány osztálytársakhoz,

ok nélkül szilánkosra törte a cigány gyerek a srác orrát és kiverte 3 fogát,egy másik cigány aki nem osztálytársam de suliba járt betörte egy srác orrát ,és eltörte az arc csontját, egy másik cigány gyerek orrát eltörte egy magyarnak és kiverte a fogát,folyosón fel lökött egy csajt mert ő akart előbb kimenni ,állandó terrorba tartott mindenkit egy gyereket félig kilökött az ablakon ami be is tört röhögtek és szórakoztak rajta ,ok nélkül pofán vert majdnem egy gyereket aki fére állt neki de ő direkt belemet.törte a falat a az óra közepén a keze is eltört tologatta ide oda a csontot és röhögött majd még jó párat belevert a felújított falba mindezt órán,embereket rettegésbe tartott nem lehetett beszélniük fenyegette őket csak ülniük lehetett ha valamit mertek csinálni beszélgetni vagy egyet mosolyogni már majdnem pofán is verte őket nézte őket agresszív fejel ,beszólogatott nekik,stb.

új osztály itt is cigány gyerekek van amelyik még "normális " de az meg drogot árul ,f@sz mutogatás a tanárnőnek ,f@szt kicsapni és úgy köszöni a tanárnőknek,

magyar gyerekektől elvenni a telefont ,amit vissza adtak tudtommal csak lebeszélték róla az összes pénzt és csapkodták hogy ez egy szar ,60 ezres teló kb.beléjük kötni nyakláncot megpróbálni lelopni kölcsönkérni az ösztöndíjat nem vissza adni ha megkéri adja vissza még össze is verik ,és folyamatosan húzzák az agyát hogy ők tele vannak pénzel de nem adják oda mert hogy köcsög vagy rosszul kérted ,és még meg is akarják verni,tanárnőt le magyar kurv@zni,mikor eszik a magyar oda mennek lehuzzák a gatyájukat és a szaros seggüket mutogatták,mindezt órán is.féle lönki a magyart , beleverni a lábába ha mellé ültetik és mondják hogy szét csaplak,állandó fenyegetőzés hollott full jámbor emberekbe belekötöttek és meg fenyegették őket pedig semmit nem ártottak nekik és olyan agresszív fejük volt,tanárt megfenyegetni megszégyenlíteni megalázni embereket ,egész órán dobálni gitározni ,hőbörögni , nem folytatom reggelig tudnám csak azt írtam ami eszembe jutott így hirtelen , de higyjétek el nem egy leányállom cigányokkal járni egy osztályba akárki akármit mondd,mert sok embert le tudnak húzni a magyarok közül akit nem annak vége

2013. máj. 29. 18:00
 23/32 anonim ***** válasza:
83%

sokan elmentek az osztályból 10-15 en mert enm bírták egy srác meg csak nyugtatózva bírta annyit vett be hogy elaludt úgy hogy folt még a nyála is többször egy óra alatt

gyerek meg vakara a segge lyukát kézzel és a másik óra alá dugja , meg már rég fürdöt beszéltk egymás között belenyúla gatyájába meg vakarja a farkát és a magyar orra alá dugdossa

2013. máj. 29. 18:07
 24/32 mustafa33 ***** válasza:
75%
Felvidéken az pusztítja le a magyar tannyelvű iskolákat, hogy a cigányok oda íratják a kölykeiket, mert ott kapnak támogatást. A határon túli támogatást meg kellene szüntetni, a magyarok nem szorulnak rá, a cigány meg nem menne oda. Vagy az iskolát kellene támogatni nem a diákot, szülőt. A magyarok meg inkább szlovákba adják a gyerekeiket, ne keljen a cigányokkal egy osztályba járni és rettegniök a csicskától. A cigány gyerek azért jár csak iskolába, mert kap tízórait, ebédet és még haza is egy csomagot. A nagyok meg várják az iskola kapuban őket és máris eszik amit a gyerek kihoz. Persze segélykor dobálóznak a zsemlékel és a kutyák eszik ki belőle a szalámit. Naponta ezt látom, mert a iskola kapuval szemben lakom.
2013. máj. 29. 20:53
 25/32 anonim ***** válasza:
83%

Aki ennyire lepontoz mindenkit, és a szegregáció ellen van, az miért nem megy roma "tanulók" közé? A fotelből a Rózsa dombról én is tudnám osztani az észt az egyenlőségről....

Nekem is volt szerencsém cigány osztálytársakhoz. Egyszerűen emberileg felfoghatatlan, hogy miket művelnek, tisztára olyan, mintha csendes emberek közé elvadult és veszett csimpánzokat eresztenénk. Nemi szerv mutogatása, lopkodás, csicskáztatás, üvöltözés, az iskola berendezéseinek szándékos tönkretétele, tanulásban mindent megtesznek, hogy hátráltassák a többieket, ha valamelyik tanár rájuk szól, akkor még ők vannak megsértve, és jön a purgyé egész családja be a suliba "há' me' mé' szót a gyerekre??" és halálosan megfenyegetik a tanárt....

Az még hagyján, hogy nem nevelik a gyereküket, de amiket lát otthon, és amíg a cigány "femili" adja alá a lovat, addig persze, hogy így viselkedik.

Miért lenne jó a szegregáció?

Mert beleverné ezekbe a lehetetlen lényekbe valamelyest a NORMÁLIS kultúrát, a szocializációt, valamint nevelni lehetne őket kemény eszközökkel. Hiába sikítoznak a jogvédők. A cigányok csak az erőszakból, a verésből értenek. És a normális gyerekeket is békén hagynák ezek.

Sajnálom azokat a normális cigányokat, akiknek szégyenkezniük kell azért, mert a cigányság 95%-a a csimpánz értelmi szintjét sem üti meg. Ilyen viselkedést, amit ezek levágnak az iskolában, SENKI sem tűr meg.

Effektíve nem is értem, minek járnak iskolába. Még a 8 általánost is baromi nehezen végzik el, vagy el sem végzik. Én eltörölném az iskoláztatási korhatárt, hogy az ilyen idióta, kriminogén, degenerált alakokat ki lehessen elsőre csapni a suliból, vagy javító intézetbe küldeni. (ott sem láttam mást, csak cigányokat)

2013. máj. 30. 09:29
 26/32 anonim ***** válasza:
74%

23 ast,24 est én írtam ,nem értem miért pontoztatok le ,minden amit leírtam igaz az én közép iskolai tapasztalataim voltak ,meg tudtam volna még durvítani meg cifrázni de akkor már hosszú lett volna ,miként fenyegették meg a tanárt de hosszú a lényeg így is benne volt ,aki lepontozott arra szeretném meg kérni írja már ide miért tette ?

amit leírtam minden igaz még ha hihetetlennek is tünik,ezek csak a tetteik vannak nyilván nem minden nap vertek agyon valakit ,de ha ott voltak olyan lett a légkör hogy mindenki félt és senki nem mert semmit csinálni mert akkor tuti megverik

2013. máj. 30. 10:35
 27/32 anonim ***** válasza:
66%
ha tesin jobban teljesítetél egy fizikai feladatba mint ők már akkor rádszáltak hogy akkor bunyózunk.ha izmosabb voltál mint ők akkor azért kaptál
2013. máj. 30. 10:36
 28/32 anonim ***** válasza:
20%
@10:35: Na és a 22-est miért pontozták le, amikor ő is igaz történetet írt?
2013. máj. 30. 13:52
 29/32 anonim ***** válasza:
66%
Az szép és jó, hogy a 22-es egy integrálódni akaró cigány. Oké, ez egy eset. Mi van a többivel? Magyar vagyok, magyar osztályokba jártam, de soha nem volt senkivel probléma. Ez miért van? Miért van az, hogy egy ilyen kérdésre rögtön jönnek a személyes "jó" tapasztalatok cigány osztálytársakról? Itt látszik, hogy nem akarnak, és nem is fognak integrálódni. Ha ennek a fordítottja lenne igaz, akkor sok szülő nem venné ki a gyerekét a cigányok miatt, akik terrorizálják, és ellehetetlenítik az órákat.
2013. jún. 9. 13:59
 30/32 anonim válasza:
100%
Már érzem, hogy megint le fognak, pontozni, de én igenis egyetértek azzal, hogy külön osztályba/iskolába kéne rakni a problémás, vagy esetleg lassabban tanuló gyerekeket, de NEM aszerint, hogy ki cigány, ki arab, ki néger, stb. Sajnos tény, hogy a legtöbb cigány gyerek problémás, és nem a normális gyerekeket kéne szivatni, de nekem legalább annyi 'magyarral' volt bajom, mint cigánnyal. Cigánnyal 12 évnyi iskola alatt nem verekedtem, magyarral igen, de tudom, hogy máshol meg máshogy meg. Járt az osztályomba egy cigány lány, kitűnő volt, csendes és kedves, most egyetemre megy. Ugyanakkor volt szerencsém olyan fehér gazdag p*csökhöz is, akikkel kész kínszenvedés volt az óra, folyamatosan ordítoztak, csapkodtak, és nagyon rossz tanulók voltak. De például az is tudja hátráltatni a többieket, ha valaki 10x visszakérdez, mert nem érti, hiába próbálkozik. Szerintem velük is külön kéne foglalkozni, nem azért, hogy ki legyenek közösítve, mert az most van. Van, hogy már a tanár se veszi őket figyelembe. Fel kéne mérni a szellemi képességeiket és a magatartásukat, és úgy létrehozni a külön osztályokat. Persze ez ilyen kevés tanárral, ekkora káoszban nem fog sikerülni, rendbe kéne már rakni az egész oktatást.
2013. jún. 13. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!