Csak én látom így a helyzetet?
Mindenhol csak tehetetlen, tehetségtelen, buta, önző, élősködő, öntudatlan és SZEGÉNY embereket látok. Szinte az összes társadalmi rétegből van legalább 4-5 ismerősöm, de mindenkinél ugyanaz a probléma. Nincs pénz. A gyárimelósnak normális minőségű ételre, italra, illetve életvitelre. A több céges vállalkozóknak jobb esetben több hetes nyaralásra, rosszabb esetben a bővítésre felvett hitel visszafizetésére. Vagy egyszerűen nincs vevő, vagy lényegesen kevesebb mint régen. A középosztály pedig a folyamatos cégbezárások miatt szív elég rendesen, mert 2 fizetés helyett most egyből kell nyomorogni.
Nem látom ennek jó végét, mert még ennek a tetejébe jön a magyarellenes politikai bűnöző elit és a különböző élősködő alfajok bőrszíntől függetlenül.
Mit tehetnénk?
Hehe :) Nem, nem koktélgyártásra gondoltam, hanem arra, hogy régen is úgy tanultak az emberek szakmát, hogy ott "legyeskedtek" a már hozzáértők körül. Egy ilyen benzinkutas pl. azért legalább autót látna, sokat. Felnyitná őket, olajat cserélne stb., előbb-utóbb csak megtanulná, hogy a kocsiban mi hol van. Aztán átállhatna pl. egy szerelő mellé segíteni (hiszen a tankolós dolgot csak kezdetnek szántam), majd akár szerelhetne egyedül is. Az meg már egy szakma.
De ha az érdekli, beleláthatna a kereskedelmi részébe is, hogy mit hogy adnak el stb. Akármit is kezdene ott, jobban járna, mintha otthon álláshirdetéseket olvasna. A második munkahelyére már pályázhatna úgy (ami még mindig nem a csúcs lenne, de egy fokkal már jobb), hogy van mondjuk 1 év benzinkutasi tapasztalata. Ez lehetne mondjuk, ahogy írtam egy szervíz segédi állása. Ráadásul így a végén a munkavállaló szinte mindenhez értene a területen belül.
Én azt látom, hogy K, ÉK Mo, valamint a kis faluk teljesen leszakadtak. Néhány nyugati megyeszékhelyen és Pesten van viszonylag normális élet. A középkorúaknak annyira nem gond ez, mert sokan már 20 éve egy stabil cégnél dolgoznak, beették magukat, megvan a biztos helyük. Nekik viszonylag jó életük van. A fiataloknak a legnehezebb, mert 60-120 ezer Forintból nem lehet semmit felépíteni, se lakást, se családot.
Akik a 20-on évesek közül ki tudtak törni ebből a nihilből az mind külföldön dolgozik.
Más kérdés, hogy mindenki a fizetésén felül akar élni. Ami hosszú távon nem megy! Én se keresek sokat, 100 körül, de még itthon lakom. Így legalább a felét már két éve félreteszem, hogy a külföldi induláshoz az alaptőke meglegyen.
Nagyon sok helyen az a gond, hogy akármennyit keresnek mind elmegy hó végére. Nincs megtakarítás.
Szakértői kormány! Ez zseniális!
A probléma csak az, hogy szarból nem lehet várat építeni.
Mert a "gyűrűt" kivette a "nyugat keze" a budiból és csak szar maradt benne, amit éppen külső erők próbálnak lehúzni. Magyarul én nagyon úgy látom, hogy azoknak a jelentés része hagyta el az országot, akik szakképzettek, akikre lehetne építeni egy igazi, normális és nem csak papíron működő gazdaságot.
ezt az országot nem a fiatalok tették tönkre, hanem az öregek. 2,4 millió dolgozó ember tart el majd' 10 milliót. Na ez a nem mindegy.
Az meg, hogy 20 évig dolgozik egy ember valahol, egyáltalán nem biztosíték semmire sem.
A baj ott kezdődik, hogy elakarok menni dolgozni és 3 állásajánlatból 3náé bejelentik, hogy nem lesz fehér a bérem, hanem szürke (félig bejelentett többi zsebbe) vagy fekete... na ezzel kellene kezdeni valamit de sürgősen.
szerintem az okok:
1. rossz az oktatási rendszer! Ez a gyökere mindennek, mert a sok gyökeret nem tanítják meg tanulni!
2. szinte lehetetlen fehéren alkalmazni munkaerőt, mert akkorák a bérterhek
3.: nepotizmus orrvérzésig, ebben az országban csak az számít kit ismersz...
4.: a felelőtlen gyerekvállalás: siralmas, hogy hány pár vállal gyereket csak a GYES-re és a családi pótlékra számítva!
5.: mutyizás, hatalommánia, alvilági pártok...
Ha nem lenne szürke a béred, akkor még kevesebbet kapnál. A cégeket is megfojtja a sok adó, szívnak ők is, kivéve a betelepülő óriásvállalatok, mert ők adókedvezményt kapnak, ezzel is megfojtva a magyar munkaadókat,.
Ha mégis minden szakértő kimenne hazahívnám őket. Keresnének feleannyit mint a mostani hozzánemértők, kb 1 millió havonta, cserébe értenének a munkájukhoz.
Utolsó!
Nem véletlenül megy ki mindenki. Azért mennek ki, mert az állam nem törekedett arra, hogy megfelelő döntéseket hozzon, amellyel serkentené a gazdaságot. Ha így lett volna, lenne megfelelő fizetés, sok munkahely.
A mostani állam pedig meg sem próbálja korrigálni a hibát, annak ellenére, hogy nemcsak joga, de kötelessége lenne, hisz azért lettek megválasztva.
Ehelyett kiszipolyozzák az országból a megmaradt pénzt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!