Összefügg az intelligencia és az összeesküvés-elméletek támogatása?
Nekem nagyon úgy tűnik, Magyarországon sokan hiszik, hogy életünket titkos összeesküvések nagy mértékben befolyásolják.
Egyik részről az elméleteket támogatók azt mondják, hogy ők azok, akik átlátják a nehezen észrevehető összefüggéseket. Másik részről sokan hihetetlenül ostobának bélyegzik őket, amiért bizonyíthatatlan meséket találnak ki. Hol az igazság? Mekkora az IQ-tok, összesküvés-elméleteket támogatók? [link] Képernyőmentést is kérnék, hiszen bemondani bármit be lehet, képet hamisítani kicsit nehezebb...
Hozzáfűzném hogy kemény David Icke rajongó vagyok és hitelesnek tartom !
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__ufo-eszlelesek__4449..
Ezek az online tesztek abszolút megbízhatatlanok , ha valaki kíváncsi arra , hogy mennyi az IQ-ja , akkor a mérvadóbb eredmény érdekében érdemesebb egy pszichológusnál kitölteni a tesztet. Viszont nem ebből derül ki , hogy mennyire okos az adott illető... az összeesküvés elméletek támogatásához meg semmi köze nincs ennek. Mellesleg én nem fogok senkit többre/kevesebbre tartani azért mert magas/átlagos/alacsony az IQ-ja.
Nekem az a véleményem , hogy az összes összeesküvés elmélet nem lehet se igaz , se kitalált. Az pedig , hogy ki minek/kinek hisz jobban az szerintem az illető életétől , személyiségétől ,hozzáállásától és valamennyire a befolyásolhatóságától (is) függ. Sok "vitát" láttam már ezzel a témával kapcsolatban és a legtöbbször mind a "két fél" nyomta a személyeskedést húszezerrel , olyat nagyon ritkán láttam , hogy képesek lettek volna elfogadni a másik fél véleményét. Ha vannak normális érvek akkor is elintézik annyival , hogy "ez baromság , inkább tanulj".
Vannak olyan összeesküvés elméletek amikkel egyetértek , vannak amikkel nem. Megpróbálok 1-2 dolgot kifejteni.... Nos , ha alaposabban tanulmányozom Magyarország és a többi "demokratikus" ország berendezkedését akkor talán látható ,hogy egy szűk réteg meggazdagszik , a többi kisemmiződik. Ott manipulálják az embereket ahol tudják (média , oktatás) , úgy vezetik meg őket ahogy tudják. Az embereknek meg igyekeznek ennek az ellenkezőjét leadni. Ott van például a "4 éves választás" , emiatt aztán a "nép" azt hiszi , hogy van beleszólása a "politikába" , miközben a mi politikusainkat is külföldről pénzelik, hogy nekik tetsző intézkedéseket hozzanak.. a másik fele pedig az , hogy a "pártok" egy tőből fakadnak , nincs köztük semmilyen érdemi különbség , így azt is mondhatjuk , hogy "szavazás" útján csak a személy "változhat" meg. Erre szokták a "hívők" mondani , hogy "ha a szavazás bármin is változtatna akkor már régen betiltották volna". Persze most lehet hivatkozni a "választás előtti felhajtásra" meg a lényegtelen látszatintézkedésekre , de mindent áttekintve én oda jutok , hogy semmilyen pozitív irányú változás nem történik.... a gazdagok még gazdagabbak lesznek , a szegények még szegényebbek. Persze sokan úgy reagálnak erre , hogy "a világ mindig is ilyen volt" , ez egyébként igaz is , de régebben az emberek tisztában voltak vele , hogy elnyomás alatt vannak , most viszont arról győzködnek minket , hogy szabadok vagyunk. Hát , nem biztos. A régi rendszerben is rengetegen behódoltak a bűnöző diktátoroknak (éljenzés , taps stb) , most is ez történik , csak már nem teszik olyan nyíltan mint régen. A "hatalmi elit" valamelyik tagjától napvilágot látott egy levél valamikor a kilencvenes években , az irományban szó szerint lebirkázta az embereket,és leírt néhány infót arról , hogy milyen szinten megvannak vezetve , és , hogy mire vannak rákényszerítve(ha érdekel ez a levél akkor elküldhetem !) Persze,ez még csak egy nagyon kicsi része az összeesküvés elméleteknek. Vannak olyanok amiket nem hiszek el vagy erősen kételkedek bennük , példának okáért: az emberiség háromnegyedének kiirtása , harmadik világháború... stb. Találtam egy weblapot , ahol sok minden le van írva , hivatkoznak videókra is (2-3 órásak ! ) amik alátámasztják az ott rögzítetteket, még az is le van írva , hogy mi a megoldás;) [link]
Én egyébként eléggé szkeptikus természetű vagyok , mindennek utánajárok magam , ez sokszor sok időt vesz igénybe , de így legalább megtudom amit meg szándékozom tudni.
Hát elég nagy a paranoid kórképben szenvedők száma, ez is tény. (egyébként előző: akkor igen hiányos ismeretekhez juthatsz, hiszen rengeteg lényegi infó természetesen nem bárki által megismerhető).
Ennek ellenére, gondolj csak kicsit bele: az az igazán jó, valódi összeesküvések tutira olyanok, hogy te aztán nyugodtan utána járhatsz, nem fogsz semmit megtudni (pontosabban szándékosan csak fals infókat), azaz garantáltan mesének tűnnek.
De az is igaz, hogy persze nem mindegy az ember értelmi színvonala is, mert nyilván kell némi logika és gondolkodási készség ahhoz, hogy vkiben összeálljon a kép, és ne csak birka-módra menjen a sereggel. Az aztán egy abszolút utolsó szempont, hogy "mert a többség" mit gondol. Szted mikor volt bármekkora szerepe, bármekkora beleszólása, bármekkora jelentősége a többségi véleménynek?
Na meg a társadalom hány %-át sorolnád a kiemelten értelmesek közé? 1-2-3-4-5?
Esélyt én se látok rá, és az a nagy helyzet, hogy igazából senkinek nem is érdeke.
Könnyebb a sok birkát terelgetni, mint a kételkedőkkel észérveken vitatkozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!