Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Összefügg az intelligencia és...

Összefügg az intelligencia és az összeesküvés-elméletek támogatása?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon úgy tűnik, Magyarországon sokan hiszik, hogy életünket titkos összeesküvések nagy mértékben befolyásolják.

Egyik részről az elméleteket támogatók azt mondják, hogy ők azok, akik átlátják a nehezen észrevehető összefüggéseket. Másik részről sokan hihetetlenül ostobának bélyegzik őket, amiért bizonyíthatatlan meséket találnak ki. Hol az igazság? Mekkora az IQ-tok, összesküvés-elméleteket támogatók? [link] Képernyőmentést is kérnék, hiszen bemondani bármit be lehet, képet hamisítani kicsit nehezebb...

2013. máj. 27. 18:39
1 2 3 4
 11/36 anonim válasza:
52%

[link]

Az Ön intelligenciahányadosa (IQ)

110 Ez az érték magasabb,

mint az emberek 75%-áé.

Ateista vagyok, nem hiszek semmilyen spiritualitással kapcsolatos dologban.

Azoknak az összeesküvés-elméletekben hiszek, amik szerint a kormány titokban tartja a földönkívüli életformákat.

Sok hírt olvastam már erről, a normális weben és dark-neten is (keress rá erre a fogalomra), és nagyon sok bizonyíték van. Nem a youtube videókra gondolok..

Csak a legutóbbi: egy Hackert 60 évre bezártak, mert talált egy képet a Pentagon egy szerverén.

Ezenkívül kétségtelen, hogy az amerikai és a britt kormány nagyon sok titkos kísérletet végez amit nem mondanak el. De ez mindig is így volt, és így is lesz.

[link]

2013. máj. 27. 19:21
 12/36 Dick Esmen ***** válasza:
88%
A tapasztalatok azt mutatják hogy nem.
2013. máj. 27. 19:24
 13/36 anonim ***** válasza:
24%
Az elfogadás a csőlátás általában a butább embereket jellemzi ... Aki összeesküvés elméletekben hisz, az általában ismeri a szokásos magyarázatot csak nem hiszi el ... Ez mindenképpen egy magasabb intellektust sejtet a hagyományos elfogadóktól, akik érvelése abban kimerül, hogy idéznek egy cikk írót vagy szalag címet ... Hiszen képes az önálló gondolkodásra és összefüggések keresésére, érvelésre ...
2013. máj. 27. 19:27
 14/36 A kérdező kommentje:

Szerintem nem feltétlenül félnek, én nem a paranoia felől közelíteném meg a dolgot.

Az intelligenciához tartozik az összefüggések gyors meglátása. Magukról gyakran azt mondják, hogy ők erre képesek, ebből következik, hogy _valószínűleg_ intelligensek is.

3-as, ez azt jelenti, hogy intelligensebb vagy az emberiség 99,997%-ánál, Magyarországon (ha igaz az IQ közel standard eloszlása) kb. 300 ilyen ember van. Gratulálok! De azt állítani, hogy Drábik elfogulatlan és közgazdász (a BTK-n, vagy az ÁJK-n tanult közgázt?), valamint illuminátusokat emlegetni... Na ez nem tesz túl hitelessé. (Még véletlenül se töltsd ki a tesztet, ha megkértem mindenkit, hogy ne bemondásra menjen!)

Bobby Fischer, ha jól tudom a élete vége felé pszichiátriára került...

Ahhoz kell némi logika, hogy "gyártsunk" egy elméletet, a bekajálása viszont könnyebb, ha nem látjuk át a dolgokat, vagy nem _akarjuk_ átlátni...

Ozmium42, köszönöm. Ha az "összefüggésekre" az emberek maguktól jönnének rá, az szerintem feltételezné a magas IQ-t. De az átlagos elmélethívő nem ezt teszi, hanem elolvassa az alternatív forrásokat... Több olyan konteóshoz volt szerencsém, akik burkoltan vagy kevésbé burkoltan utalgattak a magasnak vélt IQ-jukra. A kérdésem nagyjából arra vonatkozik, hogy "hülyék" vagy "zsenik" azok, akik ezeket elfogadják, vagy esetleg mástól függ. Köszönöm a válaszod.

Az összeesküvés-elmélet nem feltétlenül marhaság, de egy jól összerakott elmélet (szinte) megcáfolhatatlan. Mivel nem lehet cáfolni, tulajdonképpen felesleges róluk vitázni, senki sem fog "megtérni". (Azért nekem már sikerült rávilágítanom pár ellentmondásra, amitől szegény ember elvesztette a hitét...)

19:21, neked is köszönöm, hogy kitöltötted. Azt ne itt beszéljük meg, hogy léteznek-e, én mindenesetre teljesen megérteném, ha eltitkolnák. A titkos projektek léte sem kérdés, sok katonai projektjük a megcáfolhatatlan elmélet kategóriába esik. A Honvédségnél is van egy KMCS, egy különleges egység, amiről szinte semmit sem lehet tudni. Vannak olyan dolgok, amiről jobb is, ha nem tud mindenki.

Az eddig két fős minta messze áll a reprezentatívtól... :)

19:27, miben különbözik az, aki a hivatalos magyarázatot fogadja el, és az aki egy Youtube-videó igazságát fogadja el? Kizárt, hogy minden egyes elmélethívő maga járna utána minden elméletnek. Ha pedig úgy van, ahogy mondom, akkor ehhez egyáltalán nem kell magas intelligencia. Ha a hivatalos és a nem hivatalos magyarázat is valóságosnak tűnik, akkor a "választás" csak azon múlik, hogy mit _akar_ elhinni az ember, melyik illik jobban a korábban elfogadott igazságok közé. Az elmélethívők negatív megítéléséhez szvsz. hozzátartozik, hogy sokszor nem vitaképesek, és nem tudnak érvelni. Itt gyakorin többször volt ellenem (és nem az írásom ellen) az egyetlen "érv" az, hogy egy köcsög/zsidó/lefizetett vagyok... Ezzel nem azt mondom, hogy mindenki ilyen; aki maga néz utána a dolgoknak, az főleg nem.

2013. máj. 27. 20:57
 15/36 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem nem függ össze vele, ahogyan a politikai pártállás sem...

Én azt vettem észre, bár ez csak ilyen saját megfigyelés, hogy jellemzően azok az emberek hajlamosabbak az összeesküvés-elméletek támogatására, akik kevésbé élnek társasági életet, kevesebbet vannak emberek között. Szóval, hogy olyan embereket én még nem hallottam összeesküvés elméletekről beszélni, aki napi 8 órában emberek között van a munkája miatt, illetve sok barátja van, nagy baráti társasággal és a szabadidejében is gyakran van társaságban. Ellenben számos olyan embertől már igen, akik otthonról dolgoznak, esetleg munkanélküliek illetve alapvetően otthonülős típusok, kevéssé szociálisak.

De ez csak amolyan saját megfigyelés, lehet, hogy igazából nem így van.

2013. máj. 27. 22:05
 16/36 anonim ***** válasza:
74%

"Most a legőszintébben mondom, nekem 160 az I.Q pontom, több teszt alapján és amikor az általatok összeesküvéselméletnek titulált teljesen reális talajon álló fejtegetéseket olvasom, mindíg úgy érzem, mintha Én mondtam volna. Teljesen összeáll a kép ! "

Azt kötve hiszem... A sztenderd tesztek 150 felett nem képesek mérni.

2013. máj. 27. 22:14
 17/36 anonim ***** válasza:
47%

"Egyik részről az elméleteket támogatók azt mondják, hogy ők azok, akik átlátják a nehezen észrevehető összefüggéseket. Másik részről sokan hihetetlenül ostobának bélyegzik őket, amiért bizonyíthatatlan meséket találnak ki."

Amire nincs közvetlen bizonyíték, csak közvetett, azt te az intelligenciával bizonyítod az elméleted szerint? Az intelligenciából nem lesz bizonyíték az összeesküvés-elméletre, csak segít átlátni az eseményeket, történéseket.

2013. máj. 28. 00:09
 18/36 A kérdező kommentje:

A politikai irányultság és az IQ összefüggéséről láttam már többezres mintán végzett felmérést, bár nem ismerem a részleteit, nem tudom, mennyire volt tudományos... Egy mérhetetlenül antiszociális ismerősöm van, és ő pont hisz bennük. Nincsenek barátai, mert ilyenekről beszél, és nem sokan akarják végighallgatni...

Ezt a 150-es határt nem tudtam, de nem is ez az egyetlen baj a 3-as hozzászólásával... (Ha valaki ilyen intelligens, nyilván megértette, hogy nem bemondásra kérem, létezik Print Screen is... Miért hagyta ezt figyelmen kívül?) :)

Hol írtam arról a kérdésben, hogy be KELL bizonyítani bármit is? Azt hittem, teljesen érthető: összefügg az intelligencia és az elméletek támogatása, avagy nem? Gondolom te vagy a 13-as, arra nem válaszoltál, hogy mi a különbség a hivatalos magyarázatot elfogadó, és az összeesküvés-elméletet elfogadó között. A te magyarázatodból az következik, hogy akik csak elfogadják az elméleteket, azok általában csőlátású, buta emberek.

2013. máj. 28. 01:49
 19/36 anonim ***** válasza:
66%

Csalódást kell okoznom. Nem vagyok 13-as.

De hogy megválaszoljam a másik 52%-os válaszolóhoz intézet kérdésedet azt mondom, hogy szerintem éppen fordítva van. A csőlátásúak nem akarják észrevenni ami körülöttük zajlik, csak azzal foglalkoznak, ami a szemük előtt történik.

Egyébként egyszerű a képlet. Aki intelligens az ebből kifolyólag nyitott az új, vagy nem bizonyított, csak elméleti síkon létező dolgokra. Akit soha nem érdekelt semmi, csak hétköznapi rutin, azt nem is érdekli semmi, csak a kis megszokott dolgai. Szóval, az intelligens emberek inkább foglalkoznak elméletekkel, mint a csőlátású ellenzők. De ez persze nem törvényszerű, csak logikus.

Azt egyébként miért nem kérdezted meg, hogy mekkora intelligenciával rendelkeznek az ellenzők?

2013. máj. 28. 18:15
 20/36 anonim ***** válasza:
42%

"Aki összeesküvés elméletekben hisz, az általában ismeri a szokásos magyarázatot csak nem hiszi el"

Épp ellenkezőleg.

Ha az összeesküvéselmélet valamilyen természettudományra alapozott, akkor a hívők általában segghülyék a természettudományokhoz.

Ha valami politikai, akkor a hívők általában segghülyék a joghoz és a makroökonómiához.

2013. máj. 28. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!