Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Összefügg az intelligencia és...

Összefügg az intelligencia és az összeesküvés-elméletek támogatása?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon úgy tűnik, Magyarországon sokan hiszik, hogy életünket titkos összeesküvések nagy mértékben befolyásolják.

Egyik részről az elméleteket támogatók azt mondják, hogy ők azok, akik átlátják a nehezen észrevehető összefüggéseket. Másik részről sokan hihetetlenül ostobának bélyegzik őket, amiért bizonyíthatatlan meséket találnak ki. Hol az igazság? Mekkora az IQ-tok, összesküvés-elméleteket támogatók? [link] Képernyőmentést is kérnék, hiszen bemondani bármit be lehet, képet hamisítani kicsit nehezebb...

2013. máj. 27. 18:39
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
58%
És akkor szerinted miben kell jeleskedniük a hívőknek, a logikán kívül? Atom, esetleg kvantum fizikában? Talán biofizikában, vagy filozófiában?
2013. máj. 28. 23:12
 22/36 Ozmium42 ***** válasza:
85%

Az az igazság, hogy több fajta összeesküvés elmélet is létezik, és mindegyik más, mert nem ugyanazok írják őket. Általában a hihetőségük függ attól, hogy aki kitalálta őket, az mennyire volt intelligens. Egy intelligens "hívő" nem ül fel mindennek, valamin csak nevet. Viszont vannak hihetőbbek, amiket jobban levezetnek, és nem csak a szenzáció kedvéért, hanem úgymond megalapozottabban.

Tehát színvonalbeli különbség van összeesküvés-elmélet és összeesküvés-elmélet között is. Nem hisz el mindenki mindent jobb esetben.

2013. máj. 29. 11:12
 23/36 anonim ***** válasza:
57%

" És akkor szerinted miben kell jeleskedniük a hívőknek, a logikán kívül? Atom, esetleg kvantum fizikában? Talán biofizikában, vagy filozófiában? "

Nem. Bőven elég az, ami a középiskolai tankönyvekben van.

(Azért nem azt mondom, hogy elég lett volna odafigyelni fizikaórán, mert sokan szarrul tanítják a fizikát, így a delikvenseknek annyi jön le az egészből, hogy vannak elméletek amik hol igazak, hol nem. Épp ezért lehet őket később megvezetni, mert nem ragadt rájuk semmi lényegi.) A tiszta logika sem ártana néhány hívőnek, hogy ne vegyen már be mindent csak azért, mert rohadtul tudományosnak hangzik és egy kukkot se ért belőle.

Olyan hívővel, aki a hite mellett akár csak a klasszikus fizika alapjait ismerte volna és ennek tudásában utasította volna el a hivatalos verziót, még nem találkoztam.

Soha.

2013. máj. 29. 11:50
 24/36 A kérdező kommentje:
Ozmium42, sajnos sok olyannal vitatkoztam már (persze feleslegesen), akik mindent elhisznek, ami összeesküvés-elmélet. Linkelnek nekem egy honlapot, amin van mondjuk 10 "bizonyíték" (és az adott ember mindet elfogadja igaznak), de 3-ról kapásból látszik, hogy oltári baromság. Miért nézzem meg a többit? Ez eléggé aláássa a többi "bizonyíték" hitelességét...
2013. máj. 29. 17:12
 25/36 anonim ***** válasza:
Akkor fejtsd már ki, hogy mire gondoltál! És miért nem hiteles:)
2013. máj. 29. 19:36
 26/36 anonim ***** válasza:

Példa (enyhén szólva) kevésbé hiteles forrásra:

[link]

Azért ezt linkelem, mert tettenérhetők az ezekre jellemző jegyek: gyanús doménnév, hányadék íráskép, reklámarzenál az oldalon, tárgyi tévedések, forrásmegjelölés elszalasztása, irreleváns érzelmekre ható effektek: videók, képek és viccek, szófordulatok, ködösítés nagyobb összeesküvéselméletekről, félelemkeltés, sok csupa-nagybetűs mondat, irreleváns példák felhozatala, nemzeti érzelemre játszás, stb...

Megjegyzem, hogy ez a cikk a saját forrásának a Ctrl+C Ctrl+V másolata.

2013. máj. 30. 11:05
 27/36 anonim ***** válasza:
35%

Hiszek Drábiknak, Szaniszlónak, Bogár Lászlónak!

[link]

2013. máj. 30. 13:46
 28/36 A kérdező kommentje:

Az én kedvenc "hírem": [link]

Bár "A NATO beavatkozást gyakorlatilag hivatalosan is elismerték" mégsem találtam annak idején semmit az interneten... Erre mi volt a magyarázat? "Persze, mert titkolják ezek a férgek!" Pedig a cikk azt írta, hogy elismerték... Aki az említett cikk vagy a chemtrailes írás "bizonyítékainak" bedől, nem hogy rejtett összefüggéseket átlátó, de még logikusan gondolkodó embernek sem nevezném... Ehhez pont be kell dőlni az érzelmekre ható érvelésnek.

2013. máj. 30. 14:55
 29/36 A kérdező kommentje:

Ilyen intelligens vagy, de hiszel ennek az embernek?

1. A vörösiszap-katasztrófát a Pápán állomásozó C-17-es szállítógépekról ledobott lézerirányítású bomba okozta

2. Jörg Haidert drónnal ölték meg

3. A mohácsi csatát a zsidók miatt vesztettük el

Hogy ne játsszuk el feleslegesen, hogy esetleg hazugnak nevezel, meg hogy ezek az én agyszüleményeim, itt vannak a videók: [link] http://www.youtube.com/watch?v=m9JwahOiBYw

2013. máj. 30. 16:45
 30/36 anonim ***** válasza:
16%

Én magam 150 I.Q ponttal rendelkezem és az amit Ti összeesküvéselméletnek neveztek, számomra a kézzelfogható valóság !

Igaz, hogy nem minden olyan összeesküvéselmélet olyan formában igaz, ahogyan azt olvassátok közvetlenül a neten, mert ezek között pontatlanságok vannak, de a lényegi dolgokban sajnos mind egyezik. Nem sok időnk van hátra.

[link]

2013. jún. 10. 10:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!