Összefügg az intelligencia és az összeesküvés-elméletek támogatása?
Nekem nagyon úgy tűnik, Magyarországon sokan hiszik, hogy életünket titkos összeesküvések nagy mértékben befolyásolják.
Egyik részről az elméleteket támogatók azt mondják, hogy ők azok, akik átlátják a nehezen észrevehető összefüggéseket. Másik részről sokan hihetetlenül ostobának bélyegzik őket, amiért bizonyíthatatlan meséket találnak ki. Hol az igazság? Mekkora az IQ-tok, összesküvés-elméleteket támogatók? [link] Képernyőmentést is kérnék, hiszen bemondani bármit be lehet, képet hamisítani kicsit nehezebb...
Az az igazság, hogy több fajta összeesküvés elmélet is létezik, és mindegyik más, mert nem ugyanazok írják őket. Általában a hihetőségük függ attól, hogy aki kitalálta őket, az mennyire volt intelligens. Egy intelligens "hívő" nem ül fel mindennek, valamin csak nevet. Viszont vannak hihetőbbek, amiket jobban levezetnek, és nem csak a szenzáció kedvéért, hanem úgymond megalapozottabban.
Tehát színvonalbeli különbség van összeesküvés-elmélet és összeesküvés-elmélet között is. Nem hisz el mindenki mindent jobb esetben.
" És akkor szerinted miben kell jeleskedniük a hívőknek, a logikán kívül? Atom, esetleg kvantum fizikában? Talán biofizikában, vagy filozófiában? "
Nem. Bőven elég az, ami a középiskolai tankönyvekben van.
(Azért nem azt mondom, hogy elég lett volna odafigyelni fizikaórán, mert sokan szarrul tanítják a fizikát, így a delikvenseknek annyi jön le az egészből, hogy vannak elméletek amik hol igazak, hol nem. Épp ezért lehet őket később megvezetni, mert nem ragadt rájuk semmi lényegi.) A tiszta logika sem ártana néhány hívőnek, hogy ne vegyen már be mindent csak azért, mert rohadtul tudományosnak hangzik és egy kukkot se ért belőle.
Olyan hívővel, aki a hite mellett akár csak a klasszikus fizika alapjait ismerte volna és ennek tudásában utasította volna el a hivatalos verziót, még nem találkoztam.
Soha.
Példa (enyhén szólva) kevésbé hiteles forrásra:
Azért ezt linkelem, mert tettenérhetők az ezekre jellemző jegyek: gyanús doménnév, hányadék íráskép, reklámarzenál az oldalon, tárgyi tévedések, forrásmegjelölés elszalasztása, irreleváns érzelmekre ható effektek: videók, képek és viccek, szófordulatok, ködösítés nagyobb összeesküvéselméletekről, félelemkeltés, sok csupa-nagybetűs mondat, irreleváns példák felhozatala, nemzeti érzelemre játszás, stb...
Megjegyzem, hogy ez a cikk a saját forrásának a Ctrl+C Ctrl+V másolata.
Hiszek Drábiknak, Szaniszlónak, Bogár Lászlónak!
Az én kedvenc "hírem": [link]
Bár "A NATO beavatkozást gyakorlatilag hivatalosan is elismerték" mégsem találtam annak idején semmit az interneten... Erre mi volt a magyarázat? "Persze, mert titkolják ezek a férgek!" Pedig a cikk azt írta, hogy elismerték... Aki az említett cikk vagy a chemtrailes írás "bizonyítékainak" bedől, nem hogy rejtett összefüggéseket átlátó, de még logikusan gondolkodó embernek sem nevezném... Ehhez pont be kell dőlni az érzelmekre ható érvelésnek.
Ilyen intelligens vagy, de hiszel ennek az embernek?
1. A vörösiszap-katasztrófát a Pápán állomásozó C-17-es szállítógépekról ledobott lézerirányítású bomba okozta
2. Jörg Haidert drónnal ölték meg
3. A mohácsi csatát a zsidók miatt vesztettük el
Hogy ne játsszuk el feleslegesen, hogy esetleg hazugnak nevezel, meg hogy ezek az én agyszüleményeim, itt vannak a videók: [link] http://www.youtube.com/watch?v=m9JwahOiBYw
Én magam 150 I.Q ponttal rendelkezem és az amit Ti összeesküvéselméletnek neveztek, számomra a kézzelfogható valóság !
Igaz, hogy nem minden olyan összeesküvéselmélet olyan formában igaz, ahogyan azt olvassátok közvetlenül a neten, mert ezek között pontatlanságok vannak, de a lényegi dolgokban sajnos mind egyezik. Nem sok időnk van hátra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!