Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mérnökként be lehet kerülni a...

Mérnökként be lehet kerülni a parlamentbe?

Figyelt kérdés
Most végzem el az első évet, de politikai életben akarok elhelyezkedni. Az egyetemet se szeretném természetesen befejezni..(BME). Ezen egyetem elvégzése után mi az esélye, hogy bejusson az ember? Mivel van hátrányban az illető, ha pl nem jogász. Azt nem szeretném megmondani melyik párttal szimpatizálok a veszekedések elkerülése végett.:) köszönöm a hasznos válaszokat előre!
2013. máj. 24. 20:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Azt hittem, hogy a parlamentben ülők jogász, politológus, közgazdász végzettséggel, váltakozva ülnek"

Aha, meg autószerelői, mezőgazdasági gépszerelői, meg az ostoba Wittner Mária, aki takarítónő volt...

2013. máj. 25. 00:39
 12/21 anonim ***** válasza:
Érettségivel már államtitkárok vannak. A doktorik meg rendszerint hamisak.
2013. máj. 25. 00:40
 13/21 anonim ***** válasza:
Balczó Zoltán az élő példa, ő villamosmérnök végzettségű.
2013. máj. 25. 00:47
 14/21 A kérdező kommentje:
Ha megválasztanak majd engem: "köszönöm a családomnak a támogatást, és gyakorikerdeses tarsaimnak, akik megadták nekem a kezdő lökést!" :D:D
2013. máj. 25. 11:43
 15/21 anonim ***** válasza:
Egy ekkora épület karbantartásához több mérnökre is szükség van, úgyhogy van némi esélyed rá, hogy bekerülsz oda!
2013. máj. 27. 10:42
 16/21 anonim ***** válasza:

"Mivel van hátrányban az illető, ha pl nem jogász."

Az a helyzet, hogy nem ő van hátrányban emiatt, hanem az ország. Annyiból lenne előnyösebb, mert ők szavaznak meg törvényeket, amit a joggyakorlat fog alkalmazni. A gazdasági (minimális) tudás előnyét nem is ecsetelem.

Viszont valóban nincs ilyen feltétel, csak az kell, hogy megválasszanak. Manapság meg kimondottan hátrány, ha valaki gondolkodni akar. Megmondják, mit mondj, mikor milyen gombot nyomj, és azzal megvan a biztos állásod. Épp az ilyen sok megélhetési "politikus" miatt tartunk ott, ahol. (Nem rólad beszélek, ne értsd félre.)

Szóval sajnos tényleg fontosabb ma (is) a lojalitás, mint a szakértelem. (Olyan ismerős, szerintem volt már itt ilyen időszak...)

:)

2013. máj. 27. 13:23
 17/21 anonim ***** válasza:

"köszönöm a családomnak a támogatást, és gyakorikerdeses tarsaimnak, akik megadták nekem a kezdő lökést!"

Ez inkább egy Oscar-díj átadóhoz illene, de amúgy jól hangzik. :)

2013. máj. 27. 13:24
 18/21 PHP de kóder! ***** válasza:
azert azt elarulod (nagyon kivancsi vagyok ra), hogy mernoki vegzettseggel miert akarsz politikus lenni?
2013. máj. 27. 13:41
 19/21 A kérdező kommentje:
Tudom, tudom, viccnek szántam. :D köszönöm a válaszod! :) igen, velem ez a baj...ha valamit nem találok jónak, képes lennék párton belül ellentétesen a többivel viselkedni..:D de azt is tudom, hogy ilyen hozzáállással ne is gondolkozzak rajta, és tisztában vagyok vele, hogy minden szempontból a párthoz való hűség a legfontosabb, amit úgy érzem tudnék teljesíteni. Kövezzetek meg, egy kis nyúl vagyok, de én azt mondom: van az a pénz! :D
2013. máj. 27. 13:47
 20/21 anonim ***** válasza:

"a párthoz való hűség a legfontosabb, amit úgy érzem tudnék teljesíteni".."van az a pénz"

Gerinc kérdése az egész. :))

Amúgy lehetsz független képviselő is, csak akkor végig kell verekedned magad a teljes szamárlétrán, tehát közvetve/közvetlenül a lakossággal kell megválasztatnod magad.

Amúgy a kérdésedből még reménykedtem benne, hogy a tenni akarás vagy valami küldetéstudat miatt akarsz politikus lenni. De ha jól értem, akkor a pénz miatt?

:(

2013. máj. 27. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!