Mérnökként be lehet kerülni a parlamentbe?
"Azt hittem, hogy a parlamentben ülők jogász, politológus, közgazdász végzettséggel, váltakozva ülnek"
Aha, meg autószerelői, mezőgazdasági gépszerelői, meg az ostoba Wittner Mária, aki takarítónő volt...
"Mivel van hátrányban az illető, ha pl nem jogász."
Az a helyzet, hogy nem ő van hátrányban emiatt, hanem az ország. Annyiból lenne előnyösebb, mert ők szavaznak meg törvényeket, amit a joggyakorlat fog alkalmazni. A gazdasági (minimális) tudás előnyét nem is ecsetelem.
Viszont valóban nincs ilyen feltétel, csak az kell, hogy megválasszanak. Manapság meg kimondottan hátrány, ha valaki gondolkodni akar. Megmondják, mit mondj, mikor milyen gombot nyomj, és azzal megvan a biztos állásod. Épp az ilyen sok megélhetési "politikus" miatt tartunk ott, ahol. (Nem rólad beszélek, ne értsd félre.)
Szóval sajnos tényleg fontosabb ma (is) a lojalitás, mint a szakértelem. (Olyan ismerős, szerintem volt már itt ilyen időszak...)
:)
"köszönöm a családomnak a támogatást, és gyakorikerdeses tarsaimnak, akik megadták nekem a kezdő lökést!"
Ez inkább egy Oscar-díj átadóhoz illene, de amúgy jól hangzik. :)
"a párthoz való hűség a legfontosabb, amit úgy érzem tudnék teljesíteni".."van az a pénz"
Gerinc kérdése az egész. :))
Amúgy lehetsz független képviselő is, csak akkor végig kell verekedned magad a teljes szamárlétrán, tehát közvetve/közvetlenül a lakossággal kell megválasztatnod magad.
Amúgy a kérdésedből még reménykedtem benne, hogy a tenni akarás vagy valami küldetéstudat miatt akarsz politikus lenni. De ha jól értem, akkor a pénz miatt?
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!