Ha egyik napra 430-450Ft ról 1000Ft lenne egy liter benzin, a kormány válságra hivatkozna, ti mit csinálnátok? Feltankolnátok mielőbb benzinből? Lennének verekedések a kuton, vagy mindenki megindulna a parlamentbe?
Gondolom nem "egyik napra"-t akartál írni, hanem "egyik napról a másikra", vagy "egy napon"...
Nem tehetnék mást, tankolnék továbbra is, mert el kell jutni a munkahelyemre, és másként nem megy. Viszont lennének sokan, akik letennék az autójukat. Én Szlovákiában, vagy Ausztriában tankolnék, ha ott annyival olcsóbb lenne. A környékünkön (Győr), biztosan sokan lennének így. Közben pedig sztrájkok és demonstrációk szerveződnének a kormány ellen, amelyben én is részt vennék.
"Én Szlovákiában, vagy Ausztriában tankolnék, ha ott annyival olcsóbb lenne."
Ha itt 1000 lesz, amott se lesz olcsóbb.
És nem egyszerre emelnék akkor sem az árat, hanem apránként.
Ha valamiért tényleg ekkora emelés lenne, akkor azt úgyis csak a kúton vennéd észre, nem lenne előtte x nappal bejelentve.
"a kormány válságra hivatkozna"
"mindenki megindulna a parlamentbe"
Nem a parlament határozza meg a benzin árát. És nem is a kormány. Hanem a MOL. A kormány (és a parlament) legfeljebb az adótartalmát határozza meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!