Az összetartozás dalának igaza van?
http://www.youtube.com/watch?v=37JUDApcVVg&feature=player_em..
Szerintem végre igen ! "Talpaink egymásra lépnek" magyarul : eltapossuk egymást !!! Ez a kultúrmocsok akarja összefogni a népet ? Akárcsak a NER .
Őszintén?! Fogalmam sincs, hogy igaza van e vagy sem.
Tegnap láttam ezt a hírt erről a dalról. Gondoltam megnézem, meghallgatom a dalt. 44mp-ig tudtam nézni. Szerintem harmat gyenge.
Majd,ha ezek a gyerekek egyszer rájönnek mi megy,akkor végleg elmegy a kedvük az énekelgetéstől....
Esetleg pár év múlva a Budapest,Budapest Te csodás kezdetű indulót fogják nyomni.:)
Hogy igaza van-e? Nem igazán tudom értelmezni a kérdést, mivel ez a dal egy "álom", egy elképzelés. Hogy kié? A megrendelő a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, tehát bizonyára az övék.
A dal a jövőben a tömegek körében valószínűleg népszerűvé fog válni, tekintettel az egyszerű, de fülbemászó dallamra, továbbá a - bocsánat, de - buggyant szövegre. Nem csak az elején és a közepén is meglévő lálálálá-ra gondolok. Hanem:
"Talpaink egymásra lépnek" - fizikai képtelenség.
Még nagyobb rejtély volt számomra az "Álmodtam egy barackfáról". Nem igazán értettem, miért pont barackfa. A nemzeti összetartozásról szóló dalban ez valószínűleg valami jelkép lehet, aminek jelentősége van, nem csak egy hirtelen ötlet.
Magyarországon híres a makói hagyma, a szegedi paprika, a téli szalámi stb., de ezek nyilvánvalóan kiesnek, mert nem fán nőnek, ami alá állni lehetne a körtánchoz.
Marad a szabolcsi alma és a kecskeméti barack. Miért nem az előbbi, azaz miért nem almafáról álmodnak, ahol majd mindenki együtt táncol meg hú-de-boldog lesz a nagy összetartozás miatt.
Jelzem, abszolút nem vagyok konteóhívő, meg mindig-mindenben-összefüggéseket-kereső típus. De csak egyetlen magyarázatot tudok a választás okaként: a BARACK sokkal jobban összecseng a NARANCS szóval, mint az ALMA. És a színek is közelebb állnak egymáshoz, mivel a híres kecskeméti barack, amiből a pálinkát is készítik, nem őszi, hanem SÁRGAbarack. Merthogy az igazi álom bizonyára a NARANCSFA lehet, csak hát ugye az Magyarországon nem nő...
Bocs, nem teljesen komolynak szántam, de azért lehet benne valami. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!