Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek a "magyar gazdák"...

Szerintetek a "magyar gazdák" kb. hány százaléka segített a traktorjaival a zord időjárás miatt bajbajutott honfitársainkon, a nemzeti összetartozás jegyében?

Figyelt kérdés
2013. márc. 15. 22:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Épp annyi ahánytól ez elvárható. Semmi se kötelezi őket erre. Gondolom te se mentél ki jókedvedben közterületen lapátolni a havat.
2013. márc. 15. 22:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja tényleg kérdező, te hány órát töltöttél hólapátolással, hogy kimentsd az autókat a hóból?
2013. márc. 15. 22:16
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Na és te hány honfitársadnak segítettél ma?
2013. márc. 15. 22:21
 4/11 Komplikato ***** válasza:
100%
Én éjjel alvás helyett a melegedők helyét, segélykéréseket és segítségnyújtásokat osztottam meg. Sajnos a 200-ik letiltott az FB, de a 200 üzenetből kb. 15 traktorosoktól származott. Azt gondolom aki úthoz közel lakott és volt traktora, az többségében mentéssel próbálkozott éjjel ...
2013. márc. 15. 22:24
 5/11 A kérdező kommentje:

Nincs traktorom, de ha lenne akkor biztosan segítettem volna a kimentésben, hogy "visszasegítsem" az adófizetőktől kapott támogatásokat -még ha szimbolikusan is.

Azon a minimális ráfordításon igazán nem múlott volna, és nincs mindennap ilyen rendkivüli helyzet. Csak sajnos itt a szándék sem volt meg. (Ezen kéne elgondolkozni!!!!!) Ezeket mondták kifogásként: Miért Ő? Menjen más! Megérdemelték! Neki se segítenek.- Csak ha mindenki így áll hozzá akkor ne csodálkozzunk, ha itt áll az ország!!!

Meg ha mindenki így gondolkodik akkor mi lenne, ha éppen neki lenne szüksége segítségre????? (Feltételezhetően Ő kiabálna az emberek hálátlanságán)

A segítséget megkívánta volna a nemzeti-hazafias kötelesség. Nem a hangzatos „magyarkodással” és mindenféle szimbólumok kiaggatásával lesz valaki hazájáért elkötelezett.

Önkéntes (értsd: ingyenes) munkába évente több száz órát szoktam tevékenykedni. Illetve közalkalmazottként fillérekért teljesítem a hivatásom az országért.

2013. márc. 15. 22:45
 6/11 anonim ***** válasza:

Gondolom te is csak a faszbukon "segítettél" mint a példaképed, ha jól sejtem. :) Amúgy az összes ottani traktor hiába is ment volna oda mert nem is fértek volna egymástól az ott vesztegelő autósok miatt akik egy részének csak brahiból kellett megindulni a 2 napja tartó pofázás ellenére (azokra nem értem akiknek pl. kötelességből kellett mennie). NEm? Vagy ilyenkor miért nem veszitek elő a "városi terepjárótokat"?

Különben meg a traktor sem mindenható a méteres hótorlaszoknál, de hát aki csak képen látott traktort annak ez falra hányt borsó!

2013. márc. 15. 22:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"Nincs traktorom, de ha lenne akkor biztosan segítettem volna a kimentésben"

Én meg ha lenne egy Apache helikopterem mennék segíteni az embereken. De nincs...

Viszont van egy autóm, meg biciklim (ez neked is biztos van) amivel járhatnám Batman módra az éjszakát, keresném a rászorulókat, osztanám a meleg teát, mégse teszem, mert van erre a célra rendőrségünk, katasztrófavédelmünk, TEKünk stb... (meg mert k.rva lusta vagyok)

Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy baj esetén egyetlen ember van a világon akire számíthatsz: saját magad. Senki nem köteles rajtad segíteni. Akár az orvos is bármikor mondhatja, h sztrájk van, vagy épp nincs kedve, aztán elvérzel. Persze lesznek következményei, de holtan téged az már nem nagyon érdekel...

Különben meg, a diákok, panellakók, nyuggerek, kisebbség, akik nem kicsi támogatást zsebelnek be folyamatosan, hol voltak? Ők is mehettek volna ingyen dolgozni, mégse tették.

Am. én is végzem ingyen munkát, bár az túlzás h bármi köze lenne ahhoz, h ítéletidőben a többmilliós traktoromat és életemet kockáztatva nekiinduljak hősködni.

Azért mindentől függetlenül, a nagy magyar patrióta stb gazdák tényleg mehettek volna menteni, csak speciel gazdaként én se hinnék ebben (mert ez egyedül a politikusok dumája).

2013. márc. 15. 23:06
 8/11 Komplikato ***** válasza:

Gondolom te is csak a faszbukon "segítettél" ...

Mondjuk nem nekem címezted, de én este 10-től egész mostanáig vártam hol és mikor jelentkezhetek önkéntesen. Délelőtt már jelentkeztem egy melegedő helyre ahová embereket kerestek, de a Vöröskereszt nem hívott vissza, biztos volt közelebbi ember.

És szerintem elég gáz, hogy a közérdekű és fontos információkat este 8-9 és reggel 8 között CSAK az egyébként butulásra jó közösségi hálók adták tovább.

2013. márc. 15. 23:17
 9/11 anonim ***** válasza:
82%

Azért ez az önkéntes segítség sem úgy a jó, hogy nekiindul a parasztember a traktorjával, mert lehet, hogy még ő szorul mentésre vagy több kárt csinál (pl nem tud miatta dolgozni a katasztrófavédelem).

Szóval én nem várnám el azt, hogy a sok önjelölt batman ugorjon a traktorra, de ha van valakinek lehetősége, akkor a katasztrófavédelemnél biztos tudja jelezni, hogy ott a traktor, tud-e segíteni.

2013. márc. 15. 23:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Traktorra nincs téligumi. És hólánc sem. Bemenni az árokba még azokkal is meg fölösleges lett volna. De a betonban ezt nyilván eddig nem tudtad.
2013. márc. 16. 01:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!