Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van itt cigány származású...

Van itt cigány származású ember? Mi a foglalkozásod?

Figyelt kérdés
2013. máj. 21. 22:16
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
87%

Csak hogy mondjak egy ellenpéldát:

Anyukám krónikus beteg és a kórházi osztályon, ahova járunk a nővérek kb. fele cigány. Tisztességgel, becsülettel ellátják a betegeket, segítőkészek és kedvesek.

Sokan példát vehetnének róluk.

2013. máj. 22. 13:39
 22/30 anonim ***** válasza:
86%

Igen van. Esztergályos vagyok.

És te magyar vagy? Mi a foglalkozásod?

2013. máj. 22. 16:14
 23/30 anonim ***** válasza:
26%

Mennyi itt a bölcs cigány,cigány ismerős...

Jó hogy van szakmája, nekik egyszerűbben megy mint a magyarnak.Tesó adjad aztat a diplomát mert rádmegyünk a famílijával.

2013. máj. 22. 20:04
 24/30 anonim ***** válasza:
80%

Na most kibújt a szög a zsákból! Pontosan ez a rasszizmus oka, amit az előző kommentelő ír. Nem boldogulsz az életben? Fogjuk másra igaz? Hisz te mindent megtettél, tanultál képezted magad, hajtottál ahogy csak tudtál, nem megy? a cigány az oka. (irónia ha nem esne le, mert kinézem belőled)

Képzeld egy cigány élete során annyi előítélettel találkozik ( a sok pozitív tapasztalat ellenére), hogy kétszer annyira kell hajtania mint neked, hogy ugyanazt elérje. De ha megadják neki a lehetőséget, és környezetet eléri.

2013. máj. 22. 20:33
 25/30 anonim ***** válasza:
22%
na szerintem fejezzük be ezt a témát, mert még a végén kihozzátok a sok eszetekkel azt, hogy a rejtett erőforrás sokkal okosabb mint mi, magyarok, csak jól rejtegetik :D
2013. máj. 22. 21:04
 26/30 anonim ***** válasza:
55%

Talán inkább azért szeretnéd lezárni, mert neked kényelmetlen szembesülni azzal, hogy az általad olyannyira lenézett romák között is vannak, akik többet értek el, mint amennyit te...

Csak hogy bővüljön a lista: az ismeretségi körömben, ill. a környezetemben van irodai alkalmazott, banki ügyintéző, pék, bolti eladó, szociális otthoni dolgozó (szakács, érettségi után OKJ-s élelmezésvezetői képesítéssel), betanított munkás, zenész, hivatásos katona, kozmetikus, utcaseprő, vendéglős, teológus, kórházi ápoló, boltvezető, tanár (plusz két diplomával).

2013. máj. 22. 21:49
 27/30 mustafa33 ***** válasza:
31%
Akit tíz éves korában az apja betuszkol a gádzsó spájzablakán (mert ő fér be és baja nem történhet), hogy dobálja ki amit tud, és ha elkapták a tisztelt papa annyit mond: -én montam hogy ne menyen oda de ő nekem nem halgat ki, és ez után senkinek semmi baja nem lesz, azt "nevelheti" az iskola, a gyámügy meg az anyja kínja is.
2013. máj. 24. 20:49
 28/30 anonim ***** válasza:

És ez most hogy jön ide? Egyáltalán nem csak a romákra jellemző. Amelyik magyar gyereknek hasonlóan rossz a családi háttere (ha nem is konkrétan rablásról vagy hasonlóról van szó), ugyanúgy a fejük tetejére állhatnak a pedagógusok, akkor sem tudnak mit kezdeni vele.

Egyébként látom, valakik lepontozták a válaszomat. Azért el lehetne gondolkodni azon, hogy ha eddig az volt a baj, hogy "mert a romák nem dolgoznak", akkor most miért baj az is, hogyha kiderül, hogy de igen, dolgoznak... Meg kellene már tanulni disztingválni. És megérteni azt, hogy nem csak a sok "munkanélküli roma" létezik, hanem a sok "dolgozó roma" is. Nem mellesleg az országban jelenleg 27% a munkanélküliek aránya, ha jól tudom; ez pedig azt jelenti, hogy a munkaképes korú lakosságból majdnem minden harmadik ember nem dolgozik...

Az előző listát pedig kiegészítem még azokkal, akik idő közben jutottak eszembe: egy piacozó család, egy villanyszerelő, egy szobafestő-mázoló, egy vállalkozó (víz- és villanyszerelés, burkolómunkák), egy tanítónő.

Ezen felül említésre méltó még egy joghallgató is, aki csak negyedrészben roma.

Rákérdeztem valamelyik nap: három teljesen roma származású évfolyamtársa van; az egész egyetemre vonatkozóan nem tudott adatokat mondani.

2013. máj. 24. 21:17
 29/30 anonim ***** válasza:
0%

32-esnek.Nekem rendesen van diplomám,rendes állásom és nem fenyegetéssel,lefizetésekkel...

Azért kaptad fel a vizet mert pont hogy neked nincsen.

2013. máj. 25. 08:48
 30/30 anonim ***** válasza:

Friss hírek:

Három héttel ezelőtt el kellett látogatnom egy szakorvosi vizsgálatra; a szomszéd szakrendelőben roma orvosasszisztens hölgy hívogatta be a betegeket.

Plusz eszembe jutott még egy: néhány évig jártam egy távolsági buszjárattal, az állandó sofőrök egyike is roma volt.

2013. jún. 30. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!