Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van itt cigány származású...

Van itt cigány származású ember? Mi a foglalkozásod?

Figyelt kérdés
2013. máj. 21. 22:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
89%

Újpesti teszkóban cigány a pék. Vettem egy kenyeret. Finom volt. Akkor most mi van?

Ahogy a Jobbikot meg tudjátok védeni amikor egykét tagja "kinyilatkoztat", hogy nem kéne általánosítani, mert nem mind olyan, úgy lehetnétek korrektek, és ne éljetek a kettős mércével. Remélem szerencsétlen nem olvassa ezt. Én szégyenlem helyettetek magam.

2013. máj. 22. 00:04
 12/30 anonim ***** válasza:
88%
Magyar-töriszakos tanár.
2013. máj. 22. 00:05
 13/30 anonim ***** válasza:
31%

"Ahogy a Jobbikot meg tudjátok védeni amikor egykét tagja "kinyilatkoztat", hogy nem kéne általánosítani, mert nem mind olyan, úgy lehetnétek korrektek, és ne éljetek a kettős mércével. Remélem szerencsétlen nem olvassa ezt. Én szégyenlem helyettetek magam."

Azért van különbség az között, hogy 2-3%ot akarunk általánosítani a többségre, vagy a 90%ot.

Tehát néhány Jobbikos képviselő tett olyan kijelentést (amiért sokuk már bocsánatot is kért, mert nem jól fogalmazott, pl nem a zsidókat képviselóket akarták listázni, hanem úgy gondolta, hogy a kettős állampolgárságú képviselőket) és ezt a keveset húzzuk rá a többségre, vagy a cigányok 90%-át általánosítjuk.

Nem mindegy, hogy 1 ember miatt mondjuk azt 10re, hogy szemét banda, vagy 9 ember miatt mondjuk 10 re, hogy ingyenélő tolvaj bűnözők.

2013. máj. 22. 07:49
 14/30 anonim ***** válasza:
0%
Az egyik egy logikus empirikus úton meglévő előérzet, hiszen ha nem ismerem a cigányt csak annyit tudok róla, hogy cigány, akkor elsőre max a kultúájuk alapján tudom megítélni, illetve az alapján, hogy tudom, hogy nagytöbbségük egyáltalán nem becsületes munkából él és úgy beszélnek mint Győzike. A másik meg egy ostoba kis sunyi politikai támadás egy párt ellen.
2013. máj. 22. 07:52
 15/30 anonim ***** válasza:
78%

"Azért van különbség az között, hogy 2-3%ot akarunk általánosítani a többségre, vagy a 90%ot. "

Ezzel csak az a gond, hogy demokráciában a 90% kevés. Az elv az hogy inkább éljen 99 bűnös szabadon, mint egy ártatlan rabságban. Csak így tudod elkerülni ugyanis, hogy holnap ne vágjanak börtönbe teljesen ártatlanul. Remélem átgondoljátok ezeket.

2013. máj. 22. 11:08
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

"logikus empirikus úton meglévő előérzet"

maradjunk csak az előítéletnél, mivel arra számítasz a B embertől, amit az A embernél tapasztaltál

Nem a cigányokat védem, de azért legyetek már tisztában magatokkal is.

Egyébként nekem kb. egy tucat cigány ismerősöm is van. Képzeljétek, mind dolgozik. Mindnek van szakmája. Az egyik ráadásul jogász. Te magyarként el tudsz végezni egy jogi egyetemet?

2013. máj. 22. 11:12
 17/30 anonim ***** válasza:
79%

"Nem mindegy, hogy 1 ember miatt mondjuk azt 10re, hogy szemét banda, vagy 9 ember miatt mondjuk 10 re, hogy ingyenélő tolvaj bűnözők."

Mivel tudod igazolni, hogy a romáknál ez az arány? Vagy akár alacsonyabb százalék? Semmivel, mert hivatalos statisztika nincs, csak az egyéni véleményed.

2013. máj. 22. 11:14
 18/30 anonim ***** válasza:
0%

Egyéni tapasztalat

Eddig egész életemben 3 olyan cigánnyal találkoztam akinek sikerült a társadalom hasznos tagjává válni,elszomorító...

És te mivel bizonyítod hogy nem ez az arány???

2013. máj. 22. 11:37
 19/30 anonim ***** válasza:
76%
Mindig annak kell bizonyítani, aki állít valamit, addig komolytalan az állítás. Az egyéni tapasztalatok nem számítanak. Amúgy nem is téged kérdeztelek. Vagy két regisztrációd van? :-D
2013. máj. 22. 11:45
 20/30 anonim ***** válasza:
74%
A bűnözés aránya a jelen életkörülmény, és a vágyott életkörülmény különbségéből adódik. Semmi köze a nemzetiséghez.
2013. máj. 22. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!