Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Meddig lesz még válság? Lesz...

Meddig lesz még válság? Lesz jobb valaha az élet Magyarországon?

Figyelt kérdés
2013. máj. 21. 18:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
63%

Jobb élet itt majd akkor lesz, ha az országnak normális vezetői lesznek. Azaz sohanapján.

A kivándorlásról meg annyit, hogy igaz, hogy kint nyugaton se sokkal könnyebb munkát találni, mint itthon, de ott legalább ha dolgozol, akkor rendesen megfizetnek, nem azt tolják a képedbe, hogy élj meg 47 ezerből.

2013. máj. 21. 19:23
 12/24 anonim ***** válasza:
89%
Vannak, akiknek nem jön be a Nyugat. De aki beszéli az adott ország nyelvét, és van ideje keresgélni, az előbb-utóbb talál munkát, és onnantól már nincs probléma. Egy gazdagabb országban ugyanis akár minimálbérből is viszonylag tisztességesen el lehet tengődni.
2013. máj. 21. 19:24
 13/24 anonim ***** válasza:
92%

"Akik most kimennek, azok kint fognak nyomorban élni?"

Ember, te hol élsz? Szerinted nyomorban élnek akik külföldön dolgoznak? Nagyon el vagy tájolva! Vannak olyanok akiknek kinti világ sem jön be, de ők hazakullognak, és ők terjesztik ezt a baromságot.

2013. máj. 21. 19:25
 14/24 anonim ***** válasza:
Az úgynevezett válságnak csak az előszele ért el minket, maga a válság ezután jön.
2013. máj. 21. 19:57
 15/24 anonim ***** válasza:

"Ember, te hol élsz? Szerinted nyomorban élnek akik külföldön dolgoznak? "

Mi másban, kánaánban?

2013. máj. 21. 19:58
 16/24 anonim ***** válasza:

"Elhúzódik még egy 15-20 évig nálunk."

Annál azért kicsivel tovább..

2013. máj. 21. 20:00
 17/24 anonim ***** válasza:

"Miért élnének nyomorban azok, akik kimentek?"

Miért ne?

2013. máj. 21. 20:02
 18/24 anonim ***** válasza:

Komolyan azt hiszitek, hogy lesz valaha hihetetlen jó lét, egyenlőség? Mindig lesznek olyan emberek akik szegénységben vagy mély szegénységben fognak élni. Minden generáció a jólétért küzd és ez így is marad örökre.

Jobb alatt nem azt kell érteni, hogy a Nyugati szinten leszünk, ez maximum akkor lehetne lehetséges, ha az ország alatt nagy mennyiségű kőolaj tartalékokra bukkannánk. A jobb annyit tesz, hogy csökkenne a jelenlegi munkanélküliségi ráta úgy, hogy az embereknek ténylegesen hosszútávra szóló munkahelyeket teremtenek stb..

Akik megváltásra várnak azok életük végéig várni fognak. Legyünk realisták és ismerjük be, hogy Magyarországnak hosszú időre (több 10 évre) van szüksége ahhoz, hogy egyáltalán tényleges növekedésnek induljon a gazdasága.

2013. máj. 21. 22:01
 19/24 rémuralom ***** válasza:
57%

"Komolyan azt hiszitek, hogy lesz valaha hihetetlen jó lét, egyenlőség? Mindig lesznek olyan emberek akik szegénységben vagy mély szegénységben fognak élni."

Az elvetemült ideologistákon kívül senki nem gondolja, hogy eljön a nap, amikor szegény és gazdag, szorgalmas és lusta egyenlő lesz. Én nem is vágyom olyan egyenlőségre, ahol a szorgalmas és a naplopó ugyanannyiból kénytelen megélni. Én olyan egyenlőséget akarok - esélyegyenlőséget, ha úgy tetszik -, ahol, ha szegény vagyok, akkor is van lehetőségem legalább az alsó középosztályba felverekednem magam. Ha az alsó középosztályba születtem, akkor meg a felső középosztályba stb. Én olyan egyenlőséget szeretnék, ahol nem kényszerítenek arra, hogy a lustákat a saját keresetemből tartsam el, ahol nem foszt ki az állam emberi méltóságra meg miegymásra hivatkozva, hanem hagyja, hogy boldoguljak, és saját belátásom szerint segítsek azokon, akiket én rászorulónak ítélek.

Lázár Jánosnak volt két-három éve egy kijelentése, amely országos felháborodást váltott ki. Olyat mondott, hogy aki szegény, aki nem vitte semmire az életben, akinek nincs semmije, az annyit is ér: semmit. (Nem emlékszem, pontosan hogy fogalmazott, a lényeg elméletileg ez volt.) A felháborodásnak két oka volt: kisebb mértékben Lázár személye, aki sosem dolgozott a versenyszférában, egész pályafutása a politikában zajlott le, ahol nem annyira a valós érdemek, mint inkább a jó helyezkedés határozza meg az előmenetelt; nagyobb mértékben pedig a "hogy lehet a szegényekre ilyet mondani, hogy lehet valaki ilyen szívtelen" című lemez. Az előbbivel abszolút egyetértek, és emiatt egy undorító pofátlan dögnek tartom Lázárt. Az utóbbival viszont nem. Ha ez a mondat nem a mai Magyarországon hangzik el, vagy legalábbis nem egy született politikus szájából, tökéletesen egyetértettem volna vele. Arról ugyanis, hogy szegény családba születik az ember, természetesen nem tehet. Azonban amint elvégezted az iskoláidat, attól a pillanattól kezdve nem kenheted a származásodra rossz életedet. Onnantól már te voltál olyan lusta, hogy feladtad az álláskeresést, abbahagytad a tanulást, nem alapítottál vállalkozást stb. És ha nem tudtál többet elérni nyugdíjas korodra, mint amennyivel huszonévesen kirepültél a családi fészekből, akkor tényleg annyit is érsz: semmit.

2013. máj. 21. 22:41
 20/24 A kérdező kommentje:

Én csak azért kérdeztem, hogy mi lesz szerintetek a kintiekkel, mert hát biztosan hazavágynak ők is.

Gondolom, ha mindenhol rosszabb lesz a helyzet, mondjuk Angliában, akkor onnan is hazakényszerülnek a Magyarok, vagy nem?De ha mindenki hazajön, kérdem én mi lesz itt?

Így is sokan vagyunk, a munkanélküliség úgy megugrana, mint még soha.Mert nekem úgy tűnik, hogy akik kimentek, azok azért sok terhet is levettek az állam nyakáról.

Csak kíváncsi vagyok, hogy lesznek-e nagy hazavándorlások a következő évtizedben, vagy sem.

Bár lehet hogy inkább nyomorognak ott, még ha most nem is, de talán jobb ott nekik.Itt teljes reménytelenség van már.

Egyik legjobb barátom is egy hónapja ment ki Angliába.Nem panaszkodik, állítólag egy hét alatt el tudott helyezkedni.De a honvágy azért csak nyomja a Magyart, vagy nem?Ti hazajönnétek?Vagy elmennétek?

2013. máj. 21. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!