Aki 40-50 évesen is ilyen régi, öreg kocsival jár az mit csinált egész életében?
Hogy mit csinált egész életében? Mondjuk azért dolgozott, hogy a gyereke informatikusként, vagy vállalkozóként kereshesse meg a kenyerét. Meg mondjuk '99-ben, 2000-ben, 2001-ben a Felső-Tiszán önkénteskedett, (és megrokkant) amikor a fél országot fenyegette az árvíz. Kérdező, te akkor mit csináltál? Aztán ha belegondolsz, aki ma 50 éves, az mikor is taulta volna az informatikát? Az ő egyetemi évei alatt még hírből se ismerték ezt a szakot. Külföldre meg max túristaként mehetett (ha engedték) limitált valutamennyiséggel. Szóval verheted a melledet egy fél téglagyárral, meg a nyikhaj haverjaiddal.
Nekem mellesleg egy 18 éves Astrám van, és a nejem rágja a fülemet, hogy vegyünk másikat, menőbbet. Csakhogy; nekem az autó csak egy darab vas, ami elvisz A-ból B-be. Ha ennek kiég az égője, megállok az út szélén, és kicserélem. A mai csodákat viheted a szervizbe, mert a fél kocsit le kell bontani egy szaros égőcseréért. A mai autók környezetkímélők, - mondhatnád. Valóban azok? Amíg legyártják a sok kütyüt, amibe ez a "környezetkímélés" kerül, többet ártanak, mintha az Astrámmal megyek még néhány százezer km-t. Nem beszélve arról, hogy ha az Astrám végleg benyögi az unalmast, abból az olajon, meg az akksin kívül semmi veszélyes hulladék nem képződik, mint a mai menő kocsikból. Azt mondod, "a 20-23 éves haverjaim komolyabb kocsikkal járnak, amit saját pénzből vettek." Saját pénzből? Biztos vagy te ebben? Vagy azt nem divat beleszámolni, hogy a tanulmányait ki finanszírozta? Hogy a lakást ki biztsítja neki? Mert úgy könnyű ám autót venni, ha eleve jól indulsz otthonról. Amikor megnősültem, volt két mélytányérunk, meg két kanalunk. Ezt mondhattuk sajátunkénak. A haverjaid besírnának, ha meglátnák az akkori albérletünket. Reggelre befagyott víz a pohárba!
A gyerekeim felnőttek mára, 28, ill 30 évesek, informatikus, ill mérnöki diplomával rendelkeznek. Lakást kaptak, de nem akarnak gyereket, mert első a karrier, meg a kocsi.Lelkük rajta. Csak abban bízom, hogy ők nem tesznek fel ilyen pökhendi kérdést itt.
Nagyon egyszerű erre válaszolni. Nem kell ehhez nagyképűnek és semmi másnak sem lenni.
- A 20-25 éves fiatal felnőtt, valószínűleg még a szüleinél lakik, vagy legalábbis besegítenek neki erősen anyagilag. Továbbá egyedül magát kell eltartania.
- A 40-50 éves ember már nem igazán támaszkodhat a szüleire, a gyerekeiről kell gondoskodnia, a teljes megélhetését ő fizeti. Továbbá ilyen korban kezdenek előjönni az öregséggel kapcsolatos nyavalyák, a saját szülei betegségeiről nem is beszélve és ezek azért viszik a pénzt.
Mit csináltam?
Dolgoztam, gyereket neveltem egyedül.
Megtanítottam a srácot dolgozni.
A fiamnak jobb kocsija van mint nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!