Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki 40-50 évesen is ilyen...

Aki 40-50 évesen is ilyen régi, öreg kocsival jár az mit csinált egész életében?

Figyelt kérdés
F Astra, Swift, Golf 3, stb. Mert nekem a 20-23 éves haverjaim komolyabb kocsikkal járnak, amit saját pénzből vettek. Szóval olyan mintha 20-25 év alatt nem jutottak volna sehova, ez miért van?
2013. máj. 20. 19:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert egy fiatalnak más, mint egy családos 40-esnek. Mondom ezt 24 évesen. Ha csak a szüleimből indulok ki, akkor a 80-as években új kocsijuk volt, abban a korban a legmenőbb nem nyugati kocsi. De jött a házépítés, ahol kiválthatták a házépítési hitelt 3%-os kamattal vagy fizethették 25%-ossal még 25 évig. Így eladták a jó kocsikat, igen már akkor 2 volt és kifizették a 25 éves hitelt 2 év után. Azután mindig volt mire költeni, így a kocsi mindig az utolsó helyre szorult, de az nem azt jelentette, hogy nincs is pénzünk. Szinte pár évente újat tudtunk volna venni, de ehelyett vállalkoztak és vettek még egy házat. Egy fiatalnak egyébként is sokkal könnyebb spórolni, ezt magamon is észreveszem. 7 éves koromtól máig majdnem 3 milliót sikerült összeraknom, de ezt gyerek és férj mellett tuti nem menne ilyen egyszerűen. Emellett nem is élek rosszul, mert felújítottam a szobámat, új bútorok, új tévé, külföldi nyaralás, és ruhákra is költök rendesen. Jelenleg egy öreg 15 éves Suzukink van, de mellette az árukészletben két zsír új BMV terepjáró ára van. Akkor szerinted mégis csórók vagyunk? Az autó a legrosszabb befektetés, amit el lehet képzelni. Időszerű lassan kocsit venni, de akkor sem újat fogunk, hanem 2-3 éveset, mert így még kevesebbet fogunk bukni rajta.
2013. máj. 20. 20:50
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Mert csak farokméregetés céljából épeszű ember legalábbis, nem öl komolyabb pénzt autóba. Legyen stabil, ne zabáljon fel egy benzinkutat ha tankolni kell, valamint legyen kényelmes.Ennek a nyolc éves középkategóriás Mercim is eleget tesz.
2013. máj. 20. 21:06
 13/25 anonim ***** válasza:
79%

Először is a legtöbb embernek az autó abszolút sokadlagos tényező, arra jó, hogy elvigyen A-ból B-be. Az általad felsorolt típusok megbízható típusok, ezt tökéletesen teljesítik.

Amúgy az autó befektetésnek rossz, hiába veszel teszem azt 5 millióért egy autót, pár év múlva a negyedét nem éri.

Másik, hogy számos egyéb dolog van, amire egy ennyi idős embernek költeni kell a pénzét, pl.: a gyerekei életének támogatása (tanulás, lakhatás stb.), esetleg nyaralni megy vagy a házára, lakására költi.

Illetve vannak akiknek tényleg nem lenne pénze jobb autóra. Ők se feltétlen lusta és rossz emberek: lehet, hogy felneveltek 3-4 gyereket tisztességgel, így azokra ment el a pénz, nem túlórázott, inkább a családjával foglalkozott és sokkal boldogabb így, mintha jobb autója lenne és rosszabb családja.

Aztán vannak olyan emberek is, akik rengeteget dolgoztak életünk során, csak éppen rosszul jövedelmező szakmájuk van (tanárok, ápolók stb.) és ezért nem sikerült sok pénzt felhalmozni...

2013. máj. 20. 22:14
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
A fiam is jobb kocsival jár huszonévesen saját pénzből mint én. Mindössze 80%-al kellett besegíteni. Persze a hűtőszekrény forgalma számára egyirányú. 23 éves gyerek vesz jellemzően 3 misiért egy új suzukit? akármit? Frászt. 98%-uknak ha ki kellene köhögniük az albit rezsivel, mellette egy robogó fenntartására nem futná.
2013. máj. 20. 23:23
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
20 éves haverjaid mit dolgoznak? Milyen munkával kerestek több millát szép kocsit venni, és úgy, hogy bizonyára saját lakás, bútor megvan és ők maguk fizetik a ruházkodásukat, kajájukat?
2013. máj. 20. 23:41
 16/25 A kérdező kommentje:
Vállalkozással, külföldi munkával, informatikusként.
2013. máj. 20. 23:45
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mit csinált egész életében? Én például tanítottam (jelenleg havi 108000 nettóért), és felneveltem, valamint egyetemre járattam két gyereket, persze nem egyedül, hanem a férjemmel együtt.

Ő is pedagógus :)))

2013. máj. 20. 23:47
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

"Vállalkozással"

Legálisan, munkával megszerzett bérjövedelemmel alapította a legális, korrekten adózó vállalkozását?

Mert ha apuci vette, akkor nem ér....

Tudod nekem is 24 évesen már saját lakásom volt, full berendezve, még jól fizető állásom is volt mellé amiből simán fizettem a rezsit. Csak épp a lakást az átlagnál magasabb munkabéremből sem tudtam volna SAJÁT ERŐBŐL megvásárolni, hanem a szüleim tették a popsim alá, amiért nagyon hálás vagyok nekik. Viszont nem is kértem számon soha az akkor 30-40-es korosztályt, hogy nekik hogyhogy nincs saját lakásuk, lám nekem sikerült, itt vagyok fiatalon a rakat pénzzel (amiből nem kell fizetni se hitelt, se albérletet)

"külföldi munkával"

Vannak családos 30-40es ismerőseim, akik külföldön megszedték magukat, jól keresnek, de nincs nagy autójuk. Először is, ennek a korosztálynak nem csak saját magát kell eltartania mint a te haverjaidnak, hanem egy terhes feleséget és pl. 1-2 gyereket. Úgy mindjárt más...

Másodszor, tudják, hogy a nagy autó nagy fogyasztást is jelent sokszor, na meg ahogy előttem írták, a kocsi a legrosszabb befektetés, szóval tudnak számolni, előre gondolkodni és nem kell menőzniük a csajok előtt, mert van kihez bújniuk este..

"informatikusként."

20-23 évesen informatikus: Ennyi idősen még az egyetemen/főiskolán tanulnak. Az informatikus fizetés konkrétan mennyi? Ha levonjuk belőle a lakbért/rezsit, megélhetési költségeket, stb (mert ahogy írtam: ha apuci fizeti, akkor nem ér), akkor igencsak nehezen elképzelhető, hogy 1 év munka után ők ilyen kocsit vehettek...

2013. máj. 21. 00:06
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

"Aki 40-50 évesen is ilyen régi, öreg kocsival jár az mit csinált egész életében?"

Fizetett, hogy a 20-23 éves nyikhaj fiacskája nagy bömbössel menőzhessen a csajok előtt.

2013. máj. 21. 00:08
 20/25 mustafa33 ***** válasza:
100%

Például egész életében dolgozott. Fizetésért.

És 20 évesen örült ha tudott venni egy Ukrajina biciklit.

2013. máj. 21. 00:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!