Szerintetek sem, a külföldi multicégek a felemelkedés kulcsai?
Szerintem nem.
Ugyanis az ipari cégek azért jönnek ide , mert itt olcsóbb a munkaerő ,nem olyan szigorúak a környezetvédelmi előírások.Tehát , nem kell annyit fizetniük , mint otthon a hazájukban.Ezért megéri nekik.
A jelenlegi minimálbért is sok cég sokallja.
Na , de hova legyen tovább csökkentve?
A jelenlegi is a népnyúzással egyenlő.
Az itthoni innovációt , cégalapítást ,magyar nagyvállalatok létrejöttét kellene támogatni ,a külföldit meg jól megadóztatni.
1.Látszik, h a héten már mással is beszéltél, eléggé behisztiztél a hozzászólásaimon, igazán írhattál volna még vagy 3 választ.
2.Még jó, h sehol nem írtam, h húzzanak a multik kifelé, annyit írtam, h nem kell őket sztárolni, mert egy moslék cég az összes.
3.Emlékeim szerint voltak magánkézben lévő kisboltok, eladókkal, nem csak szocializmus.
4.Mielőtt elkezdenél harcolni, a budapesti 13. kerületi C***ár házban lévő bolt semmivel nem drágább mint egy Tesco.
Ugyan ez igaz a bódvaszilasi falusi kis boltra.
5.Miskolcon kb. 200 ezren laknak, bőven átmegy, régen meg főleg átment egy hónap alatt milliárdos összeg.
30 nap, naponta 33 millió, 10 kasszán ez 3,3 millió kasszánként.
Számoljunk 20 órás nyitvatartással, az annyit tesz, h óránként kb 150 ezer forintnak kell átmennie.
Hűha, ez aztán tényleg hihetetlen.
Főleg, h a Tesco tavaly 709, tavalyelőtt 705 milliárdot bukott be.
Az havonta majdnem 60 milliárd.
Talán a miskolci (egyik legnagyobb hiperként) csak összekukáz akkor 1-2 milliárdot.
6.Milliárdos bevételt írtam és abból olyan 300 millió hasznot, nyereséget, még ki is javítottam magam.
Ehhez képest dobálod itt a labdát, h miért nem vonom le a beszállítókat???
Miről beszélsz?
Nem létező dolgokon hisztizel és utána örülsz, h "igazad" van?
Látom múltkor nagyon elkenték a szádat, betegesen törekedsz, h igazad legyen.
Gyönyörű stílusodból ítélve te hisztizel... Nem csodálkozom, hogy nem értesz a gazdasághoz. Komolyan megpróbálod nekem bemesélni, hogy egy kisbolt, pláne egy vidéki azonos árakkal tud működni, mint egy áruházlánc? Szerintem ezt még te sem hiszed el... :D Meg szerinted tényleg megengedheti magának akármilyen multi, hogy egy eladónak 150 nettót adjon. Előttem már leírták, hogy ez kb. 300 000 forintjába fájna fejenként. Használd már kicsit az agyad...
Moslék cég az összes, mi? Szép kis általánosítás, ilyet intelligens ember nem csinál. :) Moslék magyar cég gondolom még véletlenül sincs, pl. aki minimálbérre jelenti be a dolgozót... :D
Aha, elkenték, persze... :D Az illető először idiótázott meg barmozott minden 2. mondatában, miután helyreraktam és szóltam hogy ő ehhez nagyon hülye, érdekes módon visszavett, és kb. elismerte, hogy igazam van. :)
Magyar nagyvállalat éppen akkor nem fog innoválni, ha teletömik támogatásokkal, és nem kell foglalkoznia a külföldi versenytársakkal.
A multiknál nem csak a minimálbéres eladóslányokat és ötvenes takarítókat éhbérért güriztető hipermarketekre kell gondolni. Sok multi a kiforrott vállalati kultúráját is idehozza, ami igencsak ráfér a szocializmuson szocializálódott magyar társadalomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!