Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha még a legalacsonyabb rangú...

Ha még a legalacsonyabb rangú katona sem lehet kettős állampolgár, a politikusoknak miért szabad?

Figyelt kérdés
2013. máj. 17. 21:37
 1/7 ConnectCare ***** válasza:

Jó kérdés és abszolút jó felvetés szerintem!

Az, hogy ha a katonaságnál rizikós a kettős állampolgárság, akkor a politikában is az, szerintem megállja a helyét. Az ok, amiért mégis a politikában lehet valaki szerintem kettős állampolgár, az az, hogy az állampolgárság fontos része, hogy az adott állam polgáraként valaki részt vehet az állam életében, beleszólhat a politikába és ez csak akkor teljes körű jogosultság, ha választó és választható is lehet. Egyébként másodrendű állampolgárság lenne az ilyen állampolgárság az adott állam polgárainak állampolgárságához képest. Így nem lehet megúszni, hogy a kettős állampolgár, mivel az adott ország állampolgára, választható és így politikus legyen.

A katonaságnál viszont már szinte bármit meg lehet szabni, a bizonyos magasságtól kezdve az erkölcsi bizonyítvány meglétéig sok minden szabályozható és így azt is ki lehet kötni, hogy csak az lehessen katona, akinek csak az adott államhoz kötődően van állampolgársága. A katonaság joga már annyira nem állampolgári alapjog, mint a közügyekben való részvétel joga, ami nélkül viszont szinte nem is állampolgárság az állampolgárság.

Szóval leginkább egyfajta alkotmányos kényszerűségből lehet kettős állampolgár is politikus.

2013. máj. 17. 22:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem szabad.
2013. máj. 17. 22:47
 3/7 Pro Patria ***** válasza:
31%
Nem szabadna.
2013. máj. 17. 23:57
 4/7 anonim ***** válasza:
52%

Nem lenne szabad kettős állampolgárnak lennie, ez tény. De titeket az zavar, ha zsidó. Emlékszik mindenki Gyöngyösi "Zsidólistázós" Márton megszólalására.

Amúgy komolyan mondom Hagi, ahogy ránézek egy kérdésre tudom, hogy azt te írtad. Látom én: óránként egy kérdés tőled, egész nap. Most komolyan, mennyit fizet a Jobbik?

2013. máj. 18. 00:09
 5/7 Pro Patria ***** válasza:
8%

"De titeket az zavar, ha zsidó."

- Pontosítok. Engem az zavar, ha nem kizárólag magyar állampolgár. És ebbe beletarozik az is, ha csak most, a botrány kipattanása nyomán mondana le az egyikről egy-egy adott személy.

Én magam azért nem vetettem fel eddig ezt a véleményemet, mert nem is gondoltam, hogy ez másként is lehet.

2013. máj. 18. 00:15
 6/7 ConnectCare ***** válasza:
35%

Tudom, aki gyakorikérdésezik viselje a kritikát, nem is vagyok híve a lepontozós nyávogásnak, így először és utoljára, de mi a kénköveslófütty bajotok volt a válaszommal ?:) A kérdésre a válasz az, hogy az állampolgárságnak esszenciális része a közügyekben való részvétel joga, ezért aki állampolgár választhat és választható.

De írok akkor nektek való választ is:

Nem lenne szabad így lennie, de ezt is az EU, az IMF és persze mindenezek mögött a zsidók erőltetik, mert az izraeliek úgy akarnak elfoglalni minket a vízkészlet és a Pilis miatt, hogy kettős állampolgárként beépülnek a politikába és miután eladósítottak minket megszereznek mindent. Úgy kellene lenni mindennek, mint anno Németországban, kéne egy karizmatikus vezető, aki mögé az egész nemzet feláll, aki tökéletesen magyar lenne (lehetne mondjuk a Szent Jobból kivont DNS-sel klónozni ilyet) és aki kitakarítja ezeket a külföldi bankokat meg a multikat. Akkor kiléphetnénk az EU-ból, az ENSZ-ből meg minden ilyen zsidó szervezetből, lezárhatnánk a határokat és így nem lenne, hogy a hülye libsik kettős állampolgárkodva terjesztik a globálliberalizmust. Egyébként ha rajtam múlna ezt az egész állampolgárosdit betiltanám, lenne egy Magyar Magyarkodó Hivatal, ott beírnának mindenkit egy nagy könyvbe és ha nem vagy benne és elkapnak, mehetnél követ törni. Mennyivel egyszerűbb lenne!

2013. máj. 18. 09:48
 7/7 Pro Patria ***** válasza:
25%
Engem is lepontoztak, pedig veled ellentétes véleményt írta. Ha ez vígaszt jelent.
2013. máj. 18. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!