Budapesten még hány 100 évig lesznek az utakon a régi lepukkant roncs derby Ikarusok?
Figyelt kérdés
Most ne jöjjön nekem senki hogy most cseréltek le 150 db-ot az új buszokra,mert ezt már régn meg kellett tenni.De ezen kivül még 700-800 régi roncs Ikerust le kell cserélni.Ha erre alig volt pénz akkor a maradék 700-800 mikor cserélik le?20-30 év múlva?De most komolyan nem röhej hogy a Román fővárosba pl már csak Mercedesek vannak és pár éve 1300 db-ot cseréltek le?Nem szégyen ez a fővárosnak hogy ilyen leamórtizált buszok vannak az utakon?2013. máj. 17. 20:01
31/33 MolotovPunk válasza:
Volvók elég jók,de Mercedesekkel rengeteg baj van amúgy.
Pár hónappal ezelőtt pont egy mercedes buszon voltam,ami éppen padlón maradt és még viszonylag új volt.
Meg mondták már ezt öreg buszsofőrök is,hogy nem magyar utakra valók a mercedes buszok,ráadásul rengeteg van köztük,ami konstrukcióhibás,vagy le van hajtva.
Egyébként még annyit hozzá tennék,hogy a magyar ipart nem kéne lebőgetni,mert annak idején még golyós csapágyakat is vittünk ki nyugati országokba.
Igaz mondjuk buszokról szólt a kérdés,de meg lehet nézni az újabb után gyártott Magyar-Lengyel Ganz Solaris trolikat is,amik kiválóan jól teljesítenek.
2001 és 2007 között összesen 155 darab Ganz Solaris trolibusz készült, hét város számára.Ezek külföldön is beváltak.
32/33 anonim válasza:
Megtaláltam ezt a kérdést teljesen véletlen, talán valaki még olvasni fogja, szóval válaszolok. Én egyáltalán nem vagyok szakértő, ezt előre leszögezem. De! Először buszok helyett az ÖSSZES utat fel kéne újítani, nem csak össze vissza foltozgatni (kevesebb korrupcióval kivitelezhető lenne). Pl. a 85-ös vonalán újhegyen. :) Most mondok egy példát: Tegnap mentem 85-ösről az örsön. Újabb Volvo busz volt (nem az, amit 2006-ban hoztak be, egy másik típus). A hátulja össze-vissza rezgett, rezonált! Nem azért, mert rossz minőség, hanem Svédországban nem ilyen szarok az utak! A Mercedes Citarokról inkább ne ejtenék szót, azok valóban szarok. Az Ikarus sem ilyen utakra készült (és az orosz ziu sem...), csak azon használják. Na meg a karbantartás hiánya, rongálás... De a vandalizmus nem nagyon módosítja a buszok állapotát, hiszen csak a burkolatot festik össze. (nem?) Először útfelújítás kéne, aztán értelme is van új buszokat rendelni. Egyébként az Ikarus öreg, és szar, de én azt szeretem benne, hogy jobban el vannak helyezve az ülőhelyek, meg úgy sokminden. Lehet mondani, h szűkösen férsz el, de a Volvón is csak szűkösen lehet ülni, hacsak nem egy nagy székre ülsz. És hiába nincs rajta klíma, sokszor a klímás buszokon be sem kapcsolják a klímát, az ablakot meg nem is lehet kinyitni rendesen. Ikaruson legalább menetszél van. ... De ettől függetlenül szerintem is elégtelen a buszok állapota, felszereltsége. Én pl. dombos helyen lakom, ahol a főút kb. 35°-ban megy felfele, ott sokszor lerobbannak az Ikarusok. A volvo probléma nélkül felmegy, az Ikarusnál imádkozni kell (260, 280). A 400-as Ikarusokról szót se ejtsünk, többször égtek ki gyári hiba miatt, lassan egy éve szeptemberben meg gőzfürdő volt a buszon :'DDD (igen, felforrt a hűtővíz XD nagy látványosság volt...) Semmi sem tart örökké. De örökké emlékezni fogok ezekre az erőlködő, hatásfokuk nagy részét elvesztett roncsokra (ami nem illik egy egyre nagyobb hírű fővároshoz...), meg az állandó lopásra, civakodásra, nem csak a BKV-n, mindenen (pl. fidesz földbiznisz, leggazdagabb gázszerelő, 3-as metró katasztrófa, 4-es metró mutyi...)... vicc ez ami itt megy... de nagyon szomorú is egyben. Szóval kéne új busz (már több van, új Ikarus!!! gyártmány is), a régi meg mehet nosztalgiajáratnak, vastelepre stb.
33/33 Pro Patria válasza:
Jelzem, hogy én elolvastam, nem pötyögtetted feleslegesen a billentyűzetedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!