Az a szó, hogy cigánybűnözés nem kettős mérce?
Nem.
Pont , fordítva van gyakorlatban, mint ahogy leírtad.
Hogyha cigány követi el ,akkor úgy tesznek , mintha kisebb bűn lenne , meg "szegin megélhetési bűnöző....blabla"
Sőt az esetek nagy részében így írja a média "fiatalok kiraboltak egy 70 évest 1000 forintért"
Amikor cigány gyilkol magyart akkor úgy tesznek , mintha nem etnikai alapú lenne ,pedig lehet ,hogy az.
Fordított esetben meg tele van a média , hogy jaj cigány gyilkosság.
Ez a kettős mérce.
"Mintha egy bűn sokkal súlyosabb lenne ha cigány követi el."
És szerinted nem az?
"Egyáltalán nem igaz, hogy a romák által elkövetett bűncselekményeket kevésbé szigorúan ítélnék meg."
Igen? Mert szerintem pont, hogy kevésbé szigorúan büntetik, emlékezz a kertjét védő bácsi esetére...cigányok folyamatosan lopkodtak a kertből, az öreg bácsi meg hiába hívta a rendőröket, azok le se sz*rták. Aztán amikor villanypásztorral körbetekerte a kertet (villanypásztor nem ráz senkit sem halálra), akkor feljelentették a cigányok, és a bácsit a rendőrség börtönbe akarta zárni.
Ha egy cigány bűnt követett el, akkor "magyar állampolgár", de ha már betelik a pohár, és valaki "ellenáll" akkor meg már egyből lényeges megemlíteni, hogy cigányok "ellen lépett fel".
Szóval ebben az országban pont a magyarokat diszkriminálják negatívan.
" Egyáltalán nem igaz, hogy a romák által elkövetett bűncselekményeket kevésbé szigorúan ítélnék meg. Éppen az ellenkezője valósul meg mind egyéni mind társadalmi, mind közigazgatási szinten."
Az állításod az ami nem igaz!
tegnap 21:16-os!
Akkor cáfolj meg. Nem mindre értem, csak a többségre.
"Akkor cáfolj meg. Nem mindre értem, csak a többségre."
A pozitív diszkrimináció nem ismerős? Pl. A cozma-gyilkosok is eléggé keveset kaptak pl.....
És azért van velük tele a börtön mert magas a bűnözési ráta a körükben mivel ez az "életmód" a megszokott nekik. Szóval rövide leírva az arányok, tehát sokan "űznek" törvénybe ütköző dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!