Hogy lehet kivédeni a romák "adsz egy cigit testvírem? ", "mennyi az idő", "had telefonáljak mán a mobiloddal egy percet" szövegeit?
Egyszrüen nincs nemtudom othon hagytam a mobilóm.
Vagy egy hiteler karlendités és egy hatlmas zikhej felkiáltás.
Engem sem szoktam betalálni csak baromi ritkán, de pár tipp:
"adsz egy cigit testvírem?" - Bocs, nem dohányzom.
Ha éppen kezedben van a cigi, akkor meg, bocsi ez az utolsó.
"mennyi az idő" - Karóráról megnézed vagy azt mondod, hogy passz és mész tovább.
"had telefonáljak mán a mobiloddal egy percet" - Bocs de nem és mész tovább.
Ha elég határozottan elindulsz, az bőven elég szokott lenni.
Nekem abból a szempontból mindig szerencsém volt, hogy mindig akkor találtak meg, amikor vagy 4-5en "bandáztunk". Ők meg odajöttek 2-3an hogy van-e cigi, telefonálni akarnak. Aztán mikor mondtuk hogy nem, annyira nem erősködtek, mentek is tovább. Ők is csak akkor kemények ha többen vannak.
De egyébként a 4-es módszere jó, főleg ha azért népesebb utcán vagy buszmegállóban szólítanak le. Ott ha határozott vagy, akkor sokáig nem magyaráznak.
"adsz egy cigit testvírem?" - Bocs, nem dohányzom.
- ne házudjá má, ázé nem adsz, mé csigány vágyok?
"mennyi az idő" - Karóráról megnézed vagy azt mondod, hogy passz és mész tovább.
-jáj de szép káróra, nekem is ilyen vót, mutasd csak szépen...
Nem gondolod, hogy szándékosan tesznek fel kérdéseket, hogy lássák, van-e mobilod/karórád?
Van, aki két mobilt hord magánál: egy használatban lévőt és egy vacak kiszuperált, működésképtelen műanyagot.
Ha elkérik tőle, vagy kirabolják, akkor a vackot adja oda.
Tragikomikus.
ui: ez a "bocs, de nem dohányzom" miért?
Miért kéne bocsánatot kérnem, hogy nem hódolok egy káros szenvedélynek? Kérjen bocsánatot a dohányos.
Helyes válasz a "van egy cigid?" kérdésre: "szokj le!"
Azért "bocs", mert így talán egy fokkal udvariasabbnak hatsz és nem fognak rád szállni.
Ha bunkó vagy velük, akkor az rosszabb.
Olyanok mint a buckalakók: könnyű őket elijeszteni, de hamar visszajönnek, ráadásul sokkal többen.
Szóval kellően határozott fellépéssel kell rájuk ijeszteni, majd a lehető leggyorsabban elhagyni a helyszínt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!