Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen rendszernek, politikai...

Milyen rendszernek, politikai beállítottságnak titulálnád az ami most Magyarországon van?

Figyelt kérdés
Nézd a gazdaságunkat, a szoc rendszerünket, a függőségeinket stb !
2009. szept. 27. 10:59
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Jahh és mit köszönnek a nyugatnak, hogy dolgozhatnak

200000 ketten?

2009. szept. 27. 12:48
 12/17 anonim ***** válasza:
59%

Hidd el, vagyok elég idős, hogy megértsem. Régen nem otthon lakom, ezért mertem őket példának felhozni.

És nem keresnek ketten együtt 200 000-t sem :)

Hitelük pedig nincsen.

Természetesen a kérdés nem a kis emberek életéről szól, de úgy éreztem cáfolatnak pontosan beilleszthető volt a példám.

Romokban az egészségügy?

Ez így nagyon jól hangzik. Ezek szerint, ha eltörik a lábad nem fordulhatsz orvoshoz? Szívroham esetén nem jön a mentő?

És félreértés ne essék, nem gondolom, hogy minden tökéletesen működik, de a kérdés általánosságokra volt kíváncsi, nem a napi párt-politikára.

2009. szept. 27. 13:07
 13/17 A kérdező kommentje:

„És nem keresnek ketten együtt 200 000-t sem :)

Hitelük pedig nincsen”

Szóval még a múltrendszerbe vették, vagy építették a lakásukat, szóval nem ma!

Természetesen a kérdés nem a kis emberek életéről szól, de úgy éreztem cáfolatnak pontosan beilleszthető volt a példám

Én ma élek és bár nekem meg van mindenem, mert a 20 év aktivitásomból 12 őt külföldön dolgoztam.

Aki ma fiatal és meg kell alapoznia a jövőjét és élni a mában annak ez LEHETETLEN, ha egy átlagos fiatalról van szó! Semmit nem cáfoltál vele, mert ők az eddigi felhalmozásukból boldogulnak és nem a mai keresetükből. Ezzel pontosan engem támasztasz alá mert régebben könnyebb volt az élet és tényleg visszafelé haladunk és nem fejlődünk.

„Romokban az egészségügy?

Ez így nagyon jól hangzik. Ezek szerint, ha eltörik a lábad nem fordulhatsz orvoshoz? Szívroham esetén nem jön a mentő?”

Te biztosan BP-i vagy !

Persze hozzád kiér a mentő ok, de egy kistelepülésre ? Vagy az nem számít?

És nem azért van romokba, mert ma nincs annyi pénz hogy gipszeljenek, de már sok dolog van amire nincs.

Nincsenek vásárolva új berendezések és elvárják hogy azzal a hatékonysággal dolgozzanak mintha lenne.

A korházak napi gondokkal küzdenek, és lehet hogy a szívrohamost beviszi a mentő de az ellátás már nem biztos hogy a közepesnél hatékonyabban működik. És persze ma még a vész harangok szólnak, és nem kellene megvárni amíg még „ gipszre sem telik. Olyan más van hogy pld nincs vérplazma, vagy kötszer,

megfelelő gyógyszer (csak a mellékhatásokkal rendelkező olcsóbb)

„És félreértés ne essék, nem gondolom, hogy minden tökéletesen működik, de a kérdés általánosságokra volt kíváncsi, nem a napi párt-politikára”

Minden relatív. Aki ezelőtt 20 évvel kisszéket gyártott és megcsinált 1 et/nap az élt mint Marci Hevesen.

Ma ugyan az megcsinál 4 et és nem él meg belőle! Ez a baj ! Hogy hol a pénz?

Én sehol a világon nem dolgoztam heti órában ennyit 50-55 Ó és sehol nem kerestem cserébe ennyire keveset. Nevetséges az egész, és relatív sokkal többet kerestem itthon 20 éve ugyan azért a munkáét mint ma, hiszen ugyan úgy csináltam a jellegéből fakadóan akkor is és most is.

Persze ha beszélgetsz majd apukáddal akkor kérdezz rá hogy mennyit keresett 88-89 ben és mennyi volt a rezsi és a megélhetés alapja az élelem , aztán oszd el. És tedd meg a mai realitásokkal is.

Megfogsz lepődni hogy az akkor arányszám és a mai között 1,2-1,3 eltérés lesz az akkor javára!

„És félreértés ne essék, nem gondolom, hogy minden tökéletesen működik, de a kérdés általánosságokra volt kíváncsi, nem a napi párt-politikára.”

Nem is a napi politikával van a baj!

Hanem azzal a felfogással ami felé 20 éve haladunk!

Ez nem kapitalizmus, hanem protekcionista neoliberalizmus.

Én sokat dolgoztam a kapitalizmusban , ahol érték a képzett szakember és hajlandóak megfizetni minden szinten. Itt nem számít semmi csak a tőke. Na ez az ami nem fenntartható, mert ide vezet.

2009. szept. 27. 13:42
 14/17 anonim ***** válasza:

Én nem tudnám besorolni az ország politikai beállítottságát. Csak azt tudom, hogy nem jó úgy, ahogy van. A gazdaság rossz, és nem elsősorban a mostani vagy az előző kormány miatt, hanem mert eleve a rendszerváltás előtt úgy eladósodott az ország, hogy eszméletlen. Az emberek mégis elvárják (joggal), hogy fejlődés legyen és jólét. De jólét az átlagembernek nem valószínű, hogy lesz. Én 22 éves vagyok és nem sok esélyt látok arra, hogy valaha hitel nélkül legyen akár egy egyszobás lakásom is. Majd egyszer talán meglesz a pénzem az önrészre, és akkor talán 50 éves koromban már nem kell törlesztőket fizetnem. Nem olyan világban élünk, hogy a szülő a gyerekét úgy indíthassa el az életben, hogy vesz neki egy lakást legalább. Pedig tanárok a szüleim, akiket tőlünk nyugatabbra megbecsülnek, és elég jól keresnek pl. angliában vagy németországban. Itt meg örülnek, ha a számlák ki vannak fizetve.

Szóval nem tudom behatárolni, hogy az országban milyen a politikai beállítottság, csak azt tudom, hogy az egész úgy rossz, ahogy van. Tudnék még írni sok más területről is példákat, de minek? Mindenki látja, tapasztalja. Meg amúgy is dolgom van, de el lehet képzelni, hogy megtapasztaltam, megéltem, hogy mik a nehézségek.

2009. szept. 27. 16:49
 15/17 anonim ***** válasza:
20%

"Vegyük példának a gazdagabb Nyugati országokat. Van bárhol is nemzeti konzervatív kormány? Naugye."

Hát igen, Franciao., Olaszo. és Németo. végülis nem országok.

2009. szept. 27. 21:40
 16/17 A kérdező kommentje:

""Vegyük példának a gazdagabb Nyugati országokat. Van bárhol is nemzeti konzervatív kormány? Naugye." "

Igen ők nemzeti konzervatívok főleg Sárközy aki elkezdte az egészet. Nem velük van a baj, hanem velünk!

Mi eddig neoliberális protekcionista úton haladtunk!

Francia, Olasz, Német, elképzelhetetlen hogy pld ne hazai buszok, járjanak! Ettől nemzeti a protekcionizmusuk.

Mi meg vesszük tőlük, mert rájuk szabják a beszerzési pályázatokat a korrupció miatt és sok 100 milliárdos veszteséget "gyártanak" a liberalizmus nevében!

Náluk létezik az import kiváltás, pedig ős sokkal alkalmasabbak a globális piaci szereplésre.

Ezt magyarázom már ....... !

2009. szept. 28. 09:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Pontosan mint 1241 után 20 évvel. A nép túrja a földet, a mocsárból előkeveredett főúrfélék meg játszák az észt, meg osztják a lét egymás között.
2009. dec. 29. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!