Vissza a szocializmust?
mért jó a kapitalizmus? én bele születtem ebbe hála nektek, és a nagy rendszer váltóknak (köszi szépen, sikerült jól elrontanotok mindent)
liberális piacgazdaság?
liberális parlament?
próbáltak volna meleg felvonulást rendezni régen a nép pénzéből helybe agyonlőtték volna őket...
próbált volna a cigányság lopni uborkát a szegény öreg ember kertjéből (aki áramot vezetett bele) hát ott helybe felnégyelik őket
bizonyos szabadságjogokról lehet le kéne mondani de rend lenne, béke lenne... meg amúgy is mire van ez a fene nagy szabadság... csak elzüllik az ország tőle
bár csak modern formába újra megjelenne, ez a szép eszme... és újra teli torokból énekelnénk a forradalmi dalokat, hogy a naplopó burzsoá képviselőkre rádőlne a parlament:)
mert ami most van az undorító...
Hallottál már a Vénusz projektről? A legtökéletesebb társasalom,a pénz nélküli rendszer, osztályok nélkül.
Mindenki szabad, fejlett technológia tartja fenn a működéshez szükséges összes energiát,és minden olyat ami a magas színvonalú élethez kell. Sajnos az emberiség nem érett meg erre a demokráciánál fejlettebb,és igazságos struktúrára,úgyhogy csak álom marad. Persze álmodozni lehet... :))
Keress rá a google-ban,...elgondolkodtató
Ha te a kapitalizmusba születtél bele, marha nagy élettapasztalattal és politikai tapasztalattal rendelkezhetsz.
Én inkább azt nem értem, hogy 20 év után miért kellett újra a szociálistákat választani...
mondjuk én nem kommunizmusról beszéltem hanem szocializmusról... mind1
a szocializmus igen is jó!
"szóval vasfüggöny mögötti diktatúrát szeretnél? hiánygazdasággal összekötött államkapitalizmust?"
de nem azt mondtam h újból építsük fel a berlini falat
hiánygazdaság ugyan már... apám 19 évesen házas volt érdekes tudott lakást venni volt munkája és nem volt gazdag hmmm igen hitelt vett fel a lakásra de tudta fizetni mivel volt biztos munkája
én most vagyok 19 éves lakásom nincs hitelt mire vegyek fel? nincs fedezet... meg hány embernél dőlt be?
na ez különbség szerintem nem én vagyok a beteg, hanem az aki ilyenné tette az országot...
bankok irányítanak mindent és a nemzetközi .... (mindenki fejezze be a mondatot, ne én mondjam ki:)
cigányságot melegeket nem kevertem össze hanem mint 2 rosszat írtam... nem kell se meleg felvonulás a cigányság meg mennyen dolgozni, ne lopni
persze lassan nem csak nekik nekünk se lesz munkánk
munkanélküliség 10% vagy már több
és ne fogjunk már mindent a válságra ez már unalmas
hiány gazdaság? Eu ba a munkanélküliség csúcsokat dönt lassan nem lesz ki termeljen
ok most több minden van a boltok polcain és van rá pénzed?
tehát vissza a szocializmust
valaki mondta hogy nemzetit ott a pont nála
"végre felújították azt a szép épletet, ne az dőljön rájuk"
igazad van, csak képletesen írtam :)
a parlament a mi nemzeti jelképünk ahova beköltöztek a kizsákmányolók
dőljön rájuk a rózsadombi villájuk amit a nép pénzéből építettek fel maguknak...
a szocializmus a nép ért van, a nép a nemzetért, a nemzet szocializmusért
mert ha jó a népnek az jó az országnak ha jó az országnak jó az egyénnek is :)
"mondjuk én nem kommunizmusról beszéltem hanem szocializmusról... mind1"
Amikor apukád 19 volt akkor itt kommunizmus volt.
A " legvidámabb barak " effektussal átitatva!
Ha ugyan ezt az időt ne itt éli meg hanem a Kaukázus kommunizmusában akkor teljesen más lenne a véleménye.
Az sem volt fenntartható, de persze ez a neolíb baromság sem. Amiről te beszélsz az nem a kapitalizmus hibája, pld a bankokkal kapcsolatban mert még ma a vállság idelyén is 4-5% kamatra adnak álltalában hiteleket nyugaton. És a mi jövedelmeink 5-6× át keresik.
Azt ami itt van ne vedd alapúl mert torz lessz az elképzelésed a kapitalizmusról.
Itt NEOLIBERALISTA PROTEKCIONIZMUS van és ez tényleg nem jó!
"Amikor apukád 19 volt akkor itt kommunizmus volt. "
enyhébb de proletár diktatúra volt... még közel se volt kommunizmus :)
"NEOLIBERALISTA PROTEKCIONIZMUS"
Ezt már sokadszorra hallom. Volna szíves valaki definiálni nekem, hogy ez mit is jelent pontosan?
(Mert ugye a szó maga, hogy "liberalista", tévedés, okosan úgy mondjuk, hogy liberális, másrészt meg a protekcionizmus a külgazdaság hatásai ellen védekező gazdaságpolitika, ami szerintem pláne nem igen észlelhető. Szóval figyelek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!