Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire van realitása a...

Mennyire van realitása a gazdaságnak iparra orientálódni vagy mezőgazdaságilag dominálni itthon?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 23. 23:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet a 6-ossal. Nem vagyok mezőgazdász, sem politikus, sem közgazdász. Én egy környezetvédelmi mérnök vagyok. Leírtam amit tudok. Most hiába pontoztok le. Attól még igazam van. :)

Viszont az 5-össel 9-esel és a 2-essel egyet értek.

"A folyoinkban igaz hogy sok viz folyik de ez különösen a tisza szábaályozása ota kifolyik az országboll."

Van rá megoldás, ahogy mindenre lenne. Csak szaktudás kellene hozzá. Ami meg van, csak ugye már a 9-es leírta, hogy kinek nem érdeke.

"A csapadékbol is sok elfojik a fojokall"

Még szerencse hogy elfolyik. Az a fizika és biológia szerencsénk. Másképpen olyan lenne mintha az oligocén korba csöppentünk volna vissza. :)

"Ráaádsul az a főldalati édesviz készletünk nem megújúló ."

Na ez egy óriási nagy badarság. Aláírom, nincs akkora nagy földalatti vízkészletünk, mint Afrikának. De hidd el nekem. Közép európát sem kell félteni. Csak ezt nem reklámozzák. Magyarország felszíni és felszín alatti vízkészlete a jelenlegi kutatások alapján 13 és 15 ezer millió köbméterre tehető. Ezt lehetne még ragozni, regényt írni de szerintem a lényeget leírtam.

"Tehát tőbb viz mgy ell az országboll mint bent marad . Tehát fogyóban van a vizünk." :)

"Ráadásul az árvizekor minden éveban ara törekszünk hogy fojon ell azt nyáron meg meglep az aszáj."

Ezért lenne szükség tározókra, hogy az árvíz idején oda tároljuk el a többlet vizet. Azsályos időszakban pedig onnan kinyerhető lenne.

"Csak akor tudnánk mezőgazdaságilag dominálni ithon ha magas szintű technólógiával olcsoban tudnánk adni mint a külfőldiek az ár a legfontosabb a magyar vásárlóknak."

Ezzel egyet értek. De ez már a közgazdászok és a politikusok feladat.

"Az ipar ami fejleszthető a végtelenségik mert kalyára meghatározot igény van bármenyiért adjuk csak minőség és ne menyiség változik és csak az olcsó versenyképes ithon. "

Igen, az ipar az fejlesztető, de attól függ hogy melyikről beszélünk. Gépipar? Kohászat? Nagyon nem mindegy.

"Viszont ipari cikekre mindig lehet vevőt találni ha olcsoban adják. Új telefon uj számitógép táblagép , szülőknek és a gyerekeknek külőn , mindegyik gyereknek és szölőnek igy máris négyszer anyit lehet rájk sózni."

Na ettől aztán biztos vagyok benne, hogy nem lendülne fel a magyar gazdaság. :) Csupa csupa rabszolga gyárakról beszélsz. Értéket nem állít elő. Adózni nem adóznak országunknak, a pénzt teljes mértékig kiviszik. Amennyire csak tudják.

"Mig élelmiszerből nem lehet azt hogy 4 hejet 16zsemle és 8 doboz konzervet egyen valaki ara véges igény van."

Hát ha neked mind1, hogy mennyit eszel, miből és milyet, akkor jól van. Sokaknak nem mind egy.

Egyébként tanulj meg írni. Ne rossz indulatból írom. Csak egy észrevétel.

2013. ápr. 24. 12:17
 12/19 The Evil Twin ***** válasza:

Realitása van, értelme nincs.

Ugyanis a modern korban nem az ipar vagy a mezőgazdaság húzza a gazdaságot a Földnek ezen a részén, hanem a szolgáltató szektor. A fejletlen országok igen, úgy kapaszkodnak fel, hogy ipart és mezőgazdaságot fejlesztenek, nálunk viszont elsősorban a szolgáltatások, viszik a gazdaságot, és a kereskedelem. Ezeket kéne fejleszteni, csak ehhez be kell ruházni az oktatásba, és az államnak célzott, szakértő beavatkozást kell nyújtania, ami elég nehéz, hosszú, és sok pénzbe kerülő munka.

A politikusainknak egyszerűbb tovább növelni a nyugdíjakat, és hagyni, hogy a külföldiek a saját pénzükből üzemcsarnokot építsenek, és aztán azzal büszkélkedni. Az ország meg ellesz valahogy.

2013. ápr. 24. 12:46
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
11 es mit nevezel éréknek egy eladható számitógép vagy telefon is érték megvan az ára amenyi ért el lehet adni. Ezek mért nem értékek?
2013. ápr. 24. 14:52
 14/19 anonim ***** válasza:
a 3-as gyönyörűen leírta a helyzetet. Ki volt az a kisebbségi komplexusos aki lepontozta?
2013. ápr. 24. 14:57
 15/19 anonim ***** válasza:

Na látjátok, itt kezdődik a probléma. :)

Az érték fogalmával tisztába kéne lenni. Ezek mind olyan "értékeke", amelyekre az embereknek nem is lenne szüksége. Meg lehetne élni nélkülük. Hiába van tv, ha nincs étel, vagy víz.

"11 es mit nevezel éréknek egy eladható számitógép vagy telefon is érték megvan az ára amenyi ért el lehet adni. Ezek mért nem értékek?"

Ezek nem értékek. Ezek eszközök, amelyekhez értéket rendelünk. Érték a természeti kincseink, az emberi értékek. Érték az élet, a szabadsághoz való jog. Kúltúrális, és szociális értékek, hagyományok. Az nem érték, hogy veszel egy telefont 150 ezerért, fél év múlva megveszed 80 ezerért. A már jelenleg meglévő technológiák elavultak mikor piacra dobják. Elavult akárcsak a monetáris rendszer, jelenlegi társadalom ellenes civilizációnk.

„ Az érték akkor közvetíthető, ha az átadó rendelkezik vele, az átvevő pedig vagy üres, vagy álértékei vannak”.

Ja bocs, ezt fel kellene érni ésszel. Sebaj, van e így.

Nem baj, legyen laptop, okostelefon. Azzal jól lehet lakni. :)Legyünk függők a nagy országokkal szemben, még akkor is, ha megvannak a természeti adottságai az országnak a fenntarthatósághoz.

Oszkó Péter szavaival élve.

"Akinek nincs semmije, az annyit is ér." = Na, micsoda érték. :)

Egyébként most vettem észre, hogy a 11-es választ rosszul fogalmaztam meg. A felszín alatti vizeink mennyisége 13 és 15 ezer millió köbméter, ebben nincsenek benne a felszíni vizeink.

Lehet lepontozni. :)

2013. ápr. 24. 15:24
 16/19 anonim ***** válasza:
15 ös "Érték a természeti kincseink, az emberi értékek. Érték az élet, a szabadsághoz való jog. Kúltúrális, és szociális értékek, hagyományok. " Ezek nem valami forgalom képesek és nem termelhetőek. Amugy a telefonom 3,5 éve volt 15ezer most akarom lecserélni mert szét esik mert 3évre vanak tervezve a kőltség hatékonyságmiatt igy muszáj cserélgetni.
2013. ápr. 24. 15:31
 17/19 anonim ***** válasza:

16-os. Részben igazat adok neked! Valahogyan az elektronikai cégeknek is meg kell élniük. Pl a general electrick gyártott olyan égőt, ami soha az életben nem égne ki. Az IBM, olyan számítógépet fejlesztett ki, ami soha nem megy tönkre. Állítólag a SAAB is azért ment tönkre mint cég. Mert a termékeik nem mentek tönkre, ha megkímélték a gépjárműveiket., akkor örök élet, meg egy nap. Ezekkel a félelmekkel egyet értek.

Viszont én azt arra értettem, hogy nem állít elő értéket. Hogy a mi gazdaságunkat nem lendíti előre, sőt soha nem is fogja, nem is akarják. Erre rendezkednek be, elszegényíteni az országot, függővé tenni, hogy olcsó munkaerőre tegyenek szert, hogy a nagy nyugatnak "termeljünk". Szerintem. Meg egy közgazdász ismerősöm szerint. Valamint, az igazi értékek háttérbe vannak szorítva. Ezek csupán csak eszközök. Melyek ha jobban belegondolunk, nem igazán van szükségünk. Megkönnyítik az életet az tény. De az élet szempontjából lényegtelenek. Ezek csupán eszközök, amelyekhez árat rendelnek emberek. A valódi értékek, az emberi értékrendek pedig háttérbe szorult. Manapság már minden és mindenkit meg lehet venni pénzel. Ez szerintem nem helyes dolog. Hogy a profit és a haszon előrébb van helyezve, mint az emberi értékrendek. Az emberek. Vagy a bank rak az utcára, vagy az uzsorás. Én csupán erre gondoltam.

A #14-esnek köszönöm az elismerését. Itt úgy látom semmibe nézik az emberek szaktudását. Ez van, ide "fejlődött" Magyarország.

A #2-esnek is igaza van. Sok olyan szénbányát zártak be, amiben még egyes számítások szerint rengeteg nyersanyag található.

2013. ápr. 24. 20:26
 18/19 anonim ***** válasza:

14-es vagyok, 17-es, sztem nem Magyarország hibája ez, hanem az oldalé. Itt menő minden trutymónak leértékelni Magyarországot.

Az okos, hozzáértő ember érték! :)

2013. ápr. 24. 22:10
 19/19 anonim ***** válasza:
0%

17 es nem lehet előálitani emberi kapcsolatokat meg ijesmiket persze az élet szinvonalnak fontos részei de ez nam kapcsolódig a gazdasági fellendüléshez vagyis anyira hogy valamiből kikel füzetni ezeknek az árat szorakozóhejek kirándulás ajándékok .

Ezt meg kell veni valamibol mondjuk egy szalag meleti telefonokboll.

És informatikai cikek ből meg nem csak azért nem célszerű ha ojat álitani elő ami nem megy tőnkre hogy tőbet vegyenek igyis 5-10évenként lecseréli mindenki a számgépét . Egy 13éves Pentium 3 eladhatatlan szinte. Főlős kőltség lene 20 vagy 50 évre megcsinálni ugyis 10év után egy szemét telepen lesz.

2013. ápr. 25. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!