Mit gondoltok vissza fogjuk szerezni azokat a területeket amit a trianoni békeszerződés szerint elcsatoltak?
"Mert azt nekem ne mesélje be senki, hogy a szlovákok és a románok alig várják, hogy hozzánk csatlakozzanak"
Nyilván nem repesnének az örömtől, de hamarabb beletörődnének, mint mi abba, hogy magyarok rekedtek ott, ha nem korlátoznánk őket a nyelvhasználatukban, ahogy az most ott folyik a magyarokkal!
Élhető megoldás, ha második nyelvként tanítanák mindenhol a magyart! Egyébként ezen kívül, meg azon kívül, hogy onnantól Magyarnak hívják őket, és nem Szlováknak, Románnak, és egyebeknek, semmi nem változna!
"hogyan zárkóztatnád fel az új országrészeket."
Nincs köztünk azért akkora különbség!
Ugyanúgy, a Magyar gazdaság is rászorul a helyreigazításra!
"de hamarabb beletörődnének, mint mi abba, hogy magyarok rekedtek ott"
Aha, ugye nem haragszol ha ezt nem hiszem el. Abba se tudnak beletörődni - a hozzátok hasonló gondolkodásúak - hogy magyarok élnek tömbben az országukban.
"Egyébként ezen kívül, meg azon kívül, hogy onnantól Magyarnak hívják őket, és nem Szlováknak, Románnak, és egyebeknek, semmi nem változna!"
Ez meg ugye egy abszolút jelentéktelen kérdés. Tényleg, akkor ilyen alapon neked is mindegy, hogy nem "magyar" lesz az állampolgárságod, hanem "európai" , és nem Magyarország lesz az ország neve, hanem az Európai Egyesült Államok egy tagköztársasága.
"Ugyanúgy, a Magyar gazdaság is rászorul a helyreigazításra!"
És ebből egyenesen következik, hogy semmi problémát nem okozna ha még több szegény térséget kéne felzárkóztatni. Közgazdaságból jeles...
"Tényleg, akkor ilyen alapon neked is mindegy, hogy nem "magyar" lesz az állampolgárságod, hanem "európai" , és nem Magyarország lesz az ország neve, hanem az Európai Egyesült Államok egy tagköztársasága. "
Ha ettől engem nem korlátoznak semmiben, és nem jár gazdasági hátránnyal sem, akkor én elfogadnám!
Tessék, lehet hazaárulózni!
Én nem hódító gondolkodású vagyok, nem a magyarság világuralomra törése a cél!
Engem leginkább az zavar, hogy az ott élő magyarokat korlátozzák a nyelvhasználatukban, és megverik őket, ha magyarul beszélnek!
Na meg az sem elhanyagolható, hogy egységes államként valószínűleg jobban ki tudnánk használni a kárpátmedence adta lehetőségeket!
Hogy az államot Magyarországnak hívják, vagy Kispista országának, engem már r...ul nem érdekel!
"emmi problémát nem okozna ha még több szegény térséget kéne felzárkóztatni. "
Több emberrel több eltartandó ember jár, de több adózó, meg vásárló is!
Nem lenne itt semmi gond!
Aha, semmi probléma nem lenne...
Szerintem először is kérdezz meg erről egy közgazdászt, vagy elég ellátogatni Kárpátaljára.
Egyszerűen nem bírom megérteni az olyan kérdezőket - bár az életkor, fiatalság sok mindent megmagyaráz és lehet mentő körülmény - , akik feltesznek egy kérdést, de megvan, hogy rá milyen választ várnak. Ami azon kívül esik, az hazaáruló és nem magyar. Ez a taktika a másik oldalnál is megvan, csak ott fasiszta, mélymagyar, náci a jutalom.
Nem lenne egyszerűbb egy álmos könyvet fellapozni ilyenkor? Hátha benne van, hogy mit jelent az elvesztett területek visszacsatolásáról álmodni. Bár, aki éberen is erről gondolkodik, ott már baj van.
Kedves utolsó, érdekelne a véleményed a cionizmusról.
Ott ugye egy diaszpórában élő, szétszóródott kisebbség határozta el, hogy visszatér Palesztinába és államot alapít.
Így köszöntek egymásnak: "Találkozunk Izraelben"
Ez magyarra fordítva kb. így hangzik: "Mindent vissza/vesszen Trianon"!
Ha száz éve találkozol egy cionistával valszeg elküldted volna az elmegyógyintézetbe, erre tessék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!