Mit gondoltok vissza fogjuk szerezni azokat a területeket amit a trianoni békeszerződés szerint elcsatoltak?
"én meg csak azt mondom hogy ezen az alapon a világ bármelyik pontját hozzánk csatolhatják. Semmivel sincs több jogunk erdélyhez mint Kazahsztánhoz. Mindkettő esetében annyiról van szó hogy a történelem során magyar lakta terület volt most meg már nem az."
ezzel mondtad azt, hogy nincs jogunk hozzá, mert nem mi voltunk ott először, és nem is volt tartós fennhatóságunk rájuk!
Én meg erre mondtam az utolsóval, hogy pont annyi jogunk van meghódítani bármelyik országot, mint amennyi jogunk volt a honfoglalás idején beköltözni a mai magyarország területére!
Ha szerinted nincs jogunk országokat elfoglalni, akkor mehetünk is vissza ázsiába, mert akkor a jelenlegi magyarország sem a miénk!
Ja hogy te elfoglalásra gondoltál. Az más tészta. Persze erre még annyi esély sincs lévén hogy a környező országok komolyabb hadsereggel rendelkeznek, meg akárkit is támadnánk meg kidobnának az EU-ból meg a NATO-ból és ránk parkolnának a tankokkal. De ha már foglalnánk miért is romániai putris nyomortelepeket foglalnák?
Ha keresel egy néprajzi térképet, láthatod, hogy a Felvidék déli sávja, Újvidék északi része, Székelyföld és tőle nyugatra kis sávokban a Mezőség, Kalotaszeg, Rézalja, Érmellék még mindig Magyar többségű területek.
Teljes "Történelmi Nagy Magyarországot" tényleg ésszerűtlen és igazságtalan lenne visszaállítani, de az etnikai határok politikai határkénti meghúzására kötelességünk lett volna és még mindig kötelességünk törekedni. A bécsi döntések nagyjából elfogadhatóak lettek volna mindenkinek, az egy jó alap..
És itt a második félreértésed!
Nem arról beszéltünk, hogy hogyan szerezzük meg azokat a vidékeket, hanem hogy mennyi jogunk van hozzá!
"Én ezzel csak arra reagáltam, hogy ha egyszer hozzánk lennének csatolva azok a területek, meg tudnánk oldani az integrálást!"
És hogy "integrálnád" őket? Erre nagyon kíváncsi vagyok, bár az a gyanúm, hogy kevered a fogalmakat, de nem lövöm le a poént.
Egyébként hozzátenném, hogy egy 500 000 - 1 000 000 fős kisebbséget nem tudtunk integrálni. A visszacsatolásokkal alsó hangon visszakerülne 5 millió nem magyar, míg kb. 1,5-2 millió magyar. Az azt jelenti, hogy a mostani csonkaországban élő 8,5-9 millió magyar etnikumú (és nem állampolgárságú) tömeg lenne 10,5 millió, míg mellette 6-7 millió nem magyar. A 20. század is azt mutatja mennyire sikeresek voltak az ilyen államok, ugyebár...
Te skizo vagy? 10 percenként egymással homlokegyenest ellentétes dolgot mondasz. egyszer jogi alapon követelőznél, aztán meg hódítanál, aztán megint jogi alapon követelőznél. Szerintem vedd be a gyógyszereid.
Biztos,hogy nem.Sok konfliktus lenne belőle már sajnos.
Ráadásul a magyarság is fogy határon túl is.
Egyébként meg,ha az Ausztriához csatolt részeket kérdeznének meg tuti,hogy nemet mondanának az ott élő magyarok is,főleg,hogy ott ötször jobban élnek a magyarok év tizedek óta,mint itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!