Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » "Az Elmű-Émász egyetért a...

"Az Elmű-Émász egyetért a rezsicsökkentéssel" (DE MÉGSEM! ), nem pofátlan ez a kijelentés? (lent)

Figyelt kérdés

[link]

„A rezsicsökkentéssel, amelyről a kormány tavaly döntött, egyetértünk, hiszen Magyarországon valóban magasak az energiaköltségek a fizetésekhez képest, de vannak más intézkedések is, például emelték az adókat, a Robin Hood-adót 50 százalékra, emellett bevezették a közműadót, ezeket pedig NEM LEHET BEÉPÍTENI AZ ÁRAKBA. Az intézkedések így erősen befolyásolják a mi eredményeinket is” – fogalmazott.

Szerintem ez egy oltári bunkósság így kiállni és belemondani a nép arcába ezt hogy védik a profitjukat és hogy miért nem lehet a fogyasztókra áthárítani az adókat.

Magamba így fordítottam le:

-Bocsi magyarok, sajnos nem tudtuk áthárítani rátok azt az adót amit kivetettek ránk, hogy ne legyen ekkora extra profitunk.

Szerintünk is sok pénzt veszünk le rólatok, épp ezért megértjük hogy a kormány ilyen adókat vet ki, de azt miért nem háríthatjuk át rátok fogyasztókra, hogy akkor végső soron mégse a mi profitunk legyen kevesebb, hanem ezt is áthárítsuk rátok?

Van pofánk kimondani hogy még annyi adót sem akarnánk fizetni mint amit régen, és ott próbáljuk meg áthárítani az emberekre ahol tudjuk, mert a profitunkból nem engedünk, hiába ismerjük el hogy kiraboljuk az embereket.

A szocik meg szánalmasak hogy most ők meg túlígérik a fideszt amikor ezt ellenezték anno, igen ám, de ők ezt úgy tennék hogy azt visszalehessen hárítani a fogyasztókra, tehát már megint ott lennénk hogy a mi pénzünkön hívnának meg minket jópofizni egy vizezett amúgy is drága italra.

Mint tette Fletó a hitel felvételnél amit a nyugdíj szavazat vásárlásra fordított, most meg isszuk a levét, nem ő ! Hanem mi ! A mi pénzünkön ő hízelegte be magát az agymosott nyugdíjasoknak. És most én fizetem, nem a Fletó, nem a nyugdíjas, hanem az adófizető aki már akkor sem rájuk szavazott.

Nem vagyok fideszes de most kivételesen támogatom őket ebben a törekvésükben, végre valami olyasmi ami értünk van. A szocik meg komolyan mondom mint az óvodások, én azon csodálkozom hogy ezekre még fog valaki szavazni.

2013. ápr. 10. 04:54
 1/3 anonim ***** válasza:
66%

megpróbálom egyszerűen elmagyarázni a rezsicsökkentést.

van Bélabácsi, neki van egy kútja és ő a polgármester.

van Józsibácsi, ő meri ki a vizet a kútból.

van a Boltosnéni

és vagy Te.

eddig:

Te Józsibácsitól eddig 10 forintért vetted a vödör vizet.

A Boltosnéni 11 forintért vette a vödör vizet.

Józsibácsi 1 vödör vízért 8 forintot fizetett Bélabácsinak.

most:

Józsibácsi csak 9 forintot kérhet Tőled a vízért.

Bélabácsi 8 forintot kér a vízért, de vödrönként 0,5 forinttal megadóztatja a vizet.

azaz Eddig Bélabácsi keresett egy vödrön 2 forintot, ha neked adta el, és 3 forintot, ha a Boltosnéninek.

most, ha neked adja el, akkor keres 0,5 forintot, azért mit fog csinálni? felemeli a Boltosnéninek a víz árát. A Boltosnéni mit fog csinálni? Felemeli mindennek az árát.

Lehet tapsolni.

2013. ápr. 10. 10:16
 2/3 anonim ***** válasza:
56%

"Nem vagyok fideszes de most kivételesen támogatom őket ebben a törekvésükben, végre valami olyasmi ami értünk van.

Ééééérted? Hol? A szavazatodért van, ezt a kis kedvezményecskét, te többszörösen fogod fizetni, mindenen amit megveszel és minden boltban ahol vásárolsz.

Azt extra profittól meg a falnak megyek......

2013. ápr. 10. 10:27
 3/3 anonim ***** válasza:
10%
Hűhha, egyre sz@arabb ez az oldal is. Itt már a fideszről sem lehet rosszat írni, mert azonnal törlik az összes kommentet! Hűhha, vigyázz, már a gyakorikerdesek.hu is behódolt!
2013. ápr. 10. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!