Miért nincs a parlamentben egy teljesen közép párt aki nem baloldali és nem jobboldali, közepesen liberális és közepesen konzervatív?
Igen, igazából tényleg ez lenne a lényeg...
A párt beállítottsága tényleg nem borítékolná még azt, hogy tesz is valami jót, ha kormányra kerül. Kompetencia legyen, a politikai spektrumon való elhelyezkedés (ami Magyarországon már nem is annyira egyértelmű) csak utána kellene, hogy jöjjön.
Az hogy minek nevezi magát egy párt az lényegtelen , szerintem.
A lényeg az ,hogy csak a népe jólétét , biztonságát , fennmaradását szolgálja.
Akár lehet baloldali , jobboldali vagy nemzeti radikális is , csak legyen a népéért.
Az embereknek nem a kooperatív, liberális pártok kellenek, hanem a szigorú ideológiákat hirdetok.
Magyarországon a középpártok nem kormaányzásra valóak, mert nem nottunk még fel hozzá, hogy megszavazzuk a szabadelvu partokat. Ezek koalícióra valóak, hogy kicsik maradjanak és ne rombolják a nagy pártok (koalíciós partner) ideológiáját.
Egyszeruen azt kell adni a plebsnek, amit vár. Liberális, intelligens pártokat viszont nem vár.
Liberális, meg intelligens? Így együtt? Talán inkább liberális, meg vérszívó. Deviáns, felforgató, nagytőke párti, bűnözés párti, cigányokat segélyező/szaporító képmutató csürhe.
Volt már része ennek a szerencsétlen népnek belőlük, ha mond neked valamit az Szdsz nevű förmedvény. Akkorsem hiányoztak, most sem hiányoznak. Akkor menne jól ennek az országnak, ha nemcsak a parlamentből tűnnének el, hanem az országból is, de méginkább a világból is, de végleg.
Lehet, hogy létezik ilyen párt, csak nincs bent a parlamentben. Miért? Mert nem kaptak annyi szavazatot, hogy bejussanak. Valószínűleg az sem jött össze, hogy a választásokon el tudjanak indulni. Legalább is én nem találkoztam ilyen párttal, de attól még persze létezhet.
Egyébként javítsatok ki, ha tévednék, de anno a Centrum Párt nem éppen valami ilyesminek mondta magát? Még eléggé tini voltam, amikor ők képbe kerültek, nem nagyon emlékszem már.
A politikának már rég semmi köze semmilyen eszméhez vagy irányvonalhoz. A politika csak a hatalomról szól. A hatalom megszerzésérő és megtartásáról. A hatalom pedig egyenlő a pénzzel.
Úgyhogy tök mindegy, hogy milen 19. századi helymeghatározást alkalmaznak magukra, semmit sem jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!