Magyarországon minden megyének van egy külön cigány vajdája, vagy csak bizonyos megyéknek?
Melyik megyének ki a vajdája?
Vagy nem minden megyének van? Én pl Zala megyei vagyok. Annak van? És pl Vas megyének?
Vagy csak pár megyének van?
Mi dönti ezt el?
Mert pl:
Borsod-Abaúj-Zemplén megye - a cigány vajdája: Lakatos Attila
Ezek onjelolt vajdak, semmifele szisztema nincs emogott Magyarorszagon.
Ez nem kozjogi fogalom, hanem mondvacsinalt suttyosag.
Ez csak rajolás, egymást közt sem tudják hogy ki a "településük vezetője", mert ilyen nem igazán van, nincs hatalma és befolyása ügye semmi felett, nem hivatalos személy. Egymást még jobban utálják mint a magyart, nem engedelmeskednek egymásnak csak úgy, hacsak nincs az illetőnek nagyon sok pénze. Még amikor ment ez az országos vajda választás szennyedék asszem a retek klubon anno, ott azon ment a balhé hogy az öregeik közül sokan nem ismerték el azt a fiatal csávót csak azért mert volt pénze, lovaskocsin vonult meg lagzit tartott, de nem volt tisztelete, egy önjelölt akárki volt. Ennek ellenére még is kijelentette magáról hogy ő a vajda, de hál'istennek el is tűnt a süllyesztőben, szerintem leállították.
Azok az emberek akik azt mondják magukról hogy vajdák csak játsszák az eszüket mert mondjuk van pénzük meg legalább 10 kancigány kéznél, ha kell.
Régen minden cigány közösségnek volt vajdája. A legöregebb, legtapasztaltabb ember volt, és mindenkinek ő parancsolt.
Ha valamelyik cigány lopott, akkor a rendőrök a vajdát keresték meg, ő kiderítette a bűnöst. Kisebb vétség esetén ő büntette meg, ha nagyobb bűne volt, átadta a rendőrségnek.
Amikor a cigány telepeket felszámolták, megszüntették a vajdaságot is. Azóta csak önjelölt vajdák vannak. Nagyon kevés közülük, akit el is fogad a közösség.
Minden megyében van egy Vajda.
Plusz ugye van a Fővajda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!