A "cigány" kifejezés népcsoportot vagy társadalmi kategóriát takar?
Figyelt kérdés
Tudom,hogy létezik a roma nép,de azt is észre vettem,hogy nemcsak a tejeskávé bőrűekre szokták rásütni ezt a cimkét,sőt kifejezetten fehéreket is illetnek így ha a mélyszegénységben élnek.2013. ápr. 1. 22:17
11/13 anonim válasza:
Szerintem többjelentésű szó, bár megvan az az érdekessége, hogy vannak emberek, akik szerint csak az egyik jelentése legitim, és lehülyéznek mindenkit, aki a másik értelemben használja. Ilyen pl. nem fordul elő a zebra szónál. Senki nem fog megtámadni sem akkor, ha gyalogátkelőhely, sem akkor, ha csíkos lóféle értelemben használjuk.
12/13 mustafa33 válasza:
csak gyorcsány Fletót. Ő mondta, nem én ☺.
13/13 anonim válasza:
A cigány egy nagyon nehéz mob. Küzdeni nem lehet ellene, úgyis vesztessz. Csoportosan spawnol általában külvárosokba. A nehézégi fokozattól függően jelenik meg a kőrnyékeden. Easy-n alig találkozi velük és alapból békések, de hardon már a fél falut ők teszik ki és csoportokban járkálva viszik el az értékes nyersanyagadat (pl: szinesfémet kábeleket) de a biciklidet sem vetik meg. Gyakran látni őket piros 1500as ladával amiről még nem tudni hogy velük együtt spawnol vagy valami csoportos skilljük. Harcba keveredni velük veszéjes! Bár a hp-juk nem sok, egy két ütés egy darab, elég veszéjesek tudnak lenni általában mindegyiknél megtalálható egy zsebkés amivel 100-at sebeznek másodpercenként, rosszabb esetben enchantolva is lehet ami rozsdamérgezést jelent plusszba. Miután esetleg nem akarod hogy elvigye az értékeidet autómatikusan riadóztatja társait 5km es körzetben. Ha esetleg még így is nyernél akkor ellened fordítja az NPC ket és van amikor egyéb játékosokat is a "Segítség raszizmus!" módszerrel. Ilyenkor senkit sem érdekel, hogy ő akart kirabolni vagy megölni automatikusan te kapod a büntetést. Az egyetlen jó megoldás a mob ellen a menekülés. Szerencsére a készítőktől egy jellegzetes orrfacsaró szagot, és nagy hangot kapott hogy a játékos könnyen kikerülhesse, esetleg felkészülhessen a támadásra, de még így is tud meglepetéseket okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!