Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 200 diplomás cigány?

200 diplomás cigány?

Figyelt kérdés
2009. szept. 20. 08:56
1 2 3 4 5
 21/42 anonim válasza:
100%

Akkor tisztázzuk...

Vannak a cigányok, ők általában (a mi értékrendünk szerint is) normálisan élnek. És büszkék arra hogy cigányok, valamint kikérik maguknak ha valaki romának titulálja őket...

És hát vannak a romák. Ők azok akik csak pénzt és hatalmat akarnak ezzel.

Az utóbbi időben elég sok romát átrugdostak az egyetemeken persze jórészt semmit nem érő diplomákkal...

Tehát szerintem nem a létszámmal van gond, hanem (a "pozitív diszkrimináción" kívül) hogy ismét betesznek munkára képtelen emberkéket oda (is).

A cigány munkára mindenhol van kereslet, és meg is fizetik...

Csak a legtöbb (ezek a romák) nem is akar dolgozni (úgy tesz amíg felveszik, majd 3-4 nap után jókora értékben lop).

2009. szept. 25. 02:28
 22/42 anonim válasza:
50%
csak a halott cigány a jó cigány!!! 200 diplomás belőlük...sebaj akkor őket könyvel csapkodjuk fejbe hogy takarodjanak vissza indiába és ott fitogtassák tudásukat,de ide nem kellenek...
2009. szept. 26. 08:48
 23/42 anonim válasza:
94%
Szerintem a legtöbb embernek nem az igazi,rendes,dolgozni AKARÓ cigányokkal van a baja,hanem a tolvaj,bandázó népséggel.
2009. szept. 26. 11:09
 24/42 anonim válasza:
100%

Czeizel Endre egy könyvében olvastam, hogy már ott a bibi, hogy a cigány gyerekek kb. 8 éves korukban lesznek iskolaérettek. Belekényszerítik a kudarcba, hogy lenne kedve tanulni, mikor az első két évben azt sem tudja mi a fene folyik körülötte.

A másik: Nehéz kiszakadni a putriból. hiába látja mi lehetne, ha mindennap a putriba megy haza.

Mióta anyuka vagyok, látom, hogy a tiszta lappal induló csecsemő élete a szülőn múlik.

Szóval egyetértek, hogy végeláthatatlan az integrálódásuk.

2009. szept. 27. 22:05
 25/42 anonim ***** válasza:
93%
Az utolsó válaszolónak: pontosan ezért morzsolódnak le a roma gyerekek az iskolában ! A Te gyermekednek érthető amit a tanitőnő mond, de a roma gyermek nem azért nem teszi meg, mert rossz lenne, hanem , mert nem érti. Ezért kellene sok-sok roma tanító, aki tudja, milyen körülményekből, milyen szokásokból érkezik az a kisgyermek az iskolába.
2009. okt. 1. 21:41
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Ez semmi más mint egy újabb kampány.
2009. nov. 2. 18:10
 27/42 anonim válasza:
100%
Én egy cigány diplomást sem ismerek, sőt olyat se nagyon aki tanulni akar. Ez az ő keresztjük. A miénk meg az, hogy kénytelenek vagyunk elfogadni őket,mrethogy integráció, meg esélyegyenlőség, meg stb.Soha nem lesz a cigányokból diplomás ember.Ha 200 van belőlük az már nagyon jó, legalább azok nem élősködnek a társadalom nyakán.
2010. jan. 30. 19:51
 28/42 anonim válasza:
Elég Szürrealista! :)
2010. febr. 7. 20:11
 29/42 anonim ***** válasza:
Itt mindenki egy dolgot felejt el, h mi alapján roma valaki? Aki annak vallja magát. Tehát kiket vettek fel? 200diplomást aki romának vallotta magát. Nem biztos , hogy mind az...
2010. febr. 19. 15:39
 30/42 anonim ***** válasza:
100%
Ez elég összetett dolog. Én a Kádár korszakban voltam fiatal (16-17 éves). Akkor 100%-os volt a foglalkoztatottság. Akinek nem volt munkahelye, az ment a sittre kmk-ért. (Egyszer engem is igazoltatott a rendőr, és megfenyegetett, hogy bevisz, mert érettségi után 2 hónappal még nem volt munkahely bejegyezve a személyimbe).Tehát ezt nagyon komolyan vették. Ennek ellenére, hogy mindenkinek biztosítva volt a munkalehetőség, mégis a cigányokkal volt tele az összes börtön. Ez tény. Egy öreg nyomozó mondta, hogy attól függetlenül, hogy akkor nem mondták ki, hogy cigánybűnézés, volt a rendőrségen egy ilyen csoport, ami kifejezetten a cigány bűnözőkkel foglalkozott, olyan sokan voltak. És ami a tanulást illeti, egy teljesen tudományos felmérés szerint (1994-ben készítették orvosok, szociológusok, tanárok stb...)a cigányok 68-70%-a bizonyíthatóan (és saját bevallásuk szerint is)vérfertőzésből születik. (Aztán meg van, aki nem is tudja,hogy kitől van a gyerek. Nem véletlenül hallasz erről vicceket is). Egy vérfertőzésben (tehát egyenesági rokontól)született gyereknek sosem lesz olyan értelmi képessége, hogy eljusson a diplomáig. Pontosan ezért tiltja a törvény is az ilyen kapcsolatot, mert így akarják megakadályozni, hogy ilyen nehéz felfogású, vagy egyenesen értelmi fogyatékos gyerekek szülessenek.(Pár éve azt hallottam, hogy ezt sokszor direkt csinálták a magasabb támogatás miatt) . Ez az aluliskolázottság legfőbb oka. Hiába magyarázzák a mélyszegénységgel, ez nem igaz. Gondoljatok pl a régi paraszgyerekekre, vagy József Attilára, Móra Ferencre, vagy akár a saját nagyszüleitekre. Ők mind nagyon szegények voltak. Apukám 1939-ben született. Akkor, mikor iskolás lett Ő is, mint ahogy minden gyerek mezítláb járt iskolába. Ő műszerész lett, a bátyja pedig orvos. Itt értelmi képességről van szó. A cigányok 80-90%-a (főleg a kolóniában élők) nem ütik meg azt az értelmi szintet, amivel eljuthatnának a diplomáig. Ezt egy tanár mondta: "hiába erőltetik mostanában a beintegrálást, és bűntetik a szegregációt, egy disznót akkor sem lehet megtanítani repülni". Örülhetsz, ha 8 általánost ki tudsz belőlük facsarni. Tehát mindig lesz egy kis réteg, akinek sikerül diplomát szerezni, mert ezeknek a cigány fiataloknak normális értelmi képességeik vannak, de a nagytöbbség erre mindig képtelen lesz. És mivel sosem lesznek iskolázottak, így egymás után következik automatikusan, hogy munkája sem lesz sosem. Gondolj csak bele. Ha most hirtelen mindenkinek lenne munkalehetősége hova helyeznéd el ezt a 80-90%-ot? A minimum, amit fel kell mutatnod BÁRHOVA az érettségi. A TESCO-ba árufeltöltőnek sem vesznek fel enélkül. Nemrég olvastam álláshírdetéseket a neten. Titkárnőket keresnek diplomával, felsőfokú nyelvvizsgával. Gyárak már nincsenek, a mezőgazdaság szinte halott, maradt a közszféra, a multik, a vállalkozók. Ide pedig papír kell. Szóval higgyétek el mindig elenyésző százalékban lesznek tanult cigányok.
2010. márc. 10. 22:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!